ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Der kommer en lille surprise”: Kristoffer er klar til første X Factor liveshow

Af Ane Johanne Damgaard

I aften går det endelig løs.

Det første X Factor liveshow starter med et brag klokken 20.00. Her på redaktionen ved vi godt, hvem vi hepper på.

Nordjyden Kristoffer Lundholm, der bor i Aalborg, kom igennem Simon Kvamms nåleøje, og nu går han på livescenen – med hele Danmark som publikum.

Vi har sat den charmerende nordjyde i stævne til en lille snak om X Factor, drømmene og den store kærlighed til Aalborg.

Et lille twist klar til første liveshow

Der er et kækt smil plantet i hans ansigt, og det nordjyske blod i hans årer er ikke til at tage fejl af.

Han er underspillet på samme måde, som vi kender det hos hans mentor Simon Kvamm.

De er begge vilde med at lege med musikken og give den lidt ekstra kant. Og derfor har de også planlagt et lille twist til aftenens liveshow.

Sangen han skal synge i aften hedder “Stråle – Tåre – Dråbe” af Hymns from Nineveh. Han kendte den ikke selv, før Simon Kvamm introducerede ham for den. Og sangen er ude af Kristoffers komfortzone.

“Da Simon fortalte om sin idé til min optræden, tænkte jeg: “Now we’re talking!” Der kommer en lille surprise, som I kan se frem til. Jeg kan ikke sige mere, men vi har forberedt en lille ting til jer seere,” siger Kristoffer Lundholm med et glimt i øjet.

Helt ud af komfortzonen

Kristoffer Lundholm havde slet ikke regnet med at nå så langt.

“Det eneste, jeg havde sagt til mig selv var, at jeg skulle gå videre fra audition. Alt efter det var bare en bonus.”

Nu har han både skullet have styr på koreografi og sceneshow.

“Jeg er vant til at have mit guitarskjold, så det er noget helt andet og fuldstændig vanvittig meget ude af min komfortzone.”

"Der kommer en lille surprise": Kristoffer er klar til første X Factor liveshow

Vejen til X Factor

X Factor-scenen er ikke den første scene, Kristoffer Lundholm har stået på.

Han startede med at udforske sin musikalitet i et kor omringet af lyse pigestemmer, da han var lille.

Kristoffer Lundholm har dog altid været en sportsdreng og sang og optrådte mest for sig selv på værelset – foran spejlet.

Da han blev 13, købte han sin egen guitar.

“Alt, hvad jeg kan, er selvlært. Jeg har spillet på diverse værtshuse og til fødselsdage og bryllupper. Men det har kun været på hyggeplan.”

Og pludselig følte Kristoffer Lundholm, at tiden var inde. Det altafgørende endte med at være nyheden om, at Simon Kvamm skulle være dommer.

"Der kommer en lille surprise": Kristoffer er klar til første X Factor liveshow

Men generelt var timingen god. Og børnene på hans arbejde i en børnehave i Aalborg pressede på.

“Det var da, jeg flyttede til Aalborg, at jeg for alvor fik styr på mit liv og fik gennemført de ting, jeg gerne ville. Nu har jeg en uddannelse og et fast job. Jeg er et godt sted i livet, og jeg hygger mig. X Factor var det, jeg fortjente – et lille eventyr,” siger han.

Stor kærlighed til Aalborg

Kristoffer Lundholm er nordjyde helt ind til benet. Han er født og opvokset i Tornby, har boet nogle år i Frederikshavn, og for fem-seks år siden flyttede han til Aalborg.

“Jeg elsker Aalborg. Alt har været rigtig godt siden, jeg flyttede dertil. Jeg er så taknemmelig for den støtte, jeg har fået, når jeg er gået rundt i Aalborg efter min audition.”

Kristoffer Lundholms kærlighed til Aalborg stråler ud af ham.

Derfor spurgte vi ham efter en håndfuld Aalborg-tips, og han deler her sine fem yndlingssteder i Aalborg med os.

Café Vesterå er Kristoffers stamsted, hvis han skal på en bytur. Her er traditionen at tage til Happy Hour og bestille Long Island Iced Teas.

Hvis Kristoffer skulle invitere en pige med på date, ville han tage hende hen til trappen ved Etternitten. Ifølge ham er det et undervurderet sted med Aalborgs bedste udsigt.

Kristoffer Lundholms favorit spisested er Café Min Olivia.

Han er en vandhund og synes derfor Aalborg Friluftsbad og Nordens Kridtgrav er de absolut bedste steder at være i Aalborg på en dag, hvor man ikke ved, hvad man ellers skal give sig til.

Og den bedste kaffe i Aalborg mener han, at man får hos intet mindre end McDonald´s. Han har selv arbejdet på McDonald´s Nytorv, så den kaffe, har han fået rigtig mange gange.

Nu er det nordjyske blod blevet krydret med lidt stjernestøv, når han i aften kl. 20.00 går på X Factor-scenen til årets første liveshow.

Del artikel

Andre læser også