Den søde juletid: Kaffebar lancerer årets Julecheesecake

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På Gabels Torv, hvor årets store juletræ skinner om kap med de passerendes julelys i øjnene, ligger også Behag Din Smag, der hver dag sørger for at forkæle de kaffeglade aalborgenserne.

Udover kaffen, hvor hver en detalje og bønne er gennemtænkt, finder du også bagværk, der hver eneste dag bages i det bagvedliggende lokale. Duften af kanelsnurrer, boller og nybrygget kaffe hænger dermed altid i kaffebaren, når du træder ind.

Denne gang er vi dog ude på at fortælle dig om et stykke bagværk, der ellers ikke lokker med en skarp og insisterede duft fra gaden. Der er nemlig tale om årets julecheesecake, der dog med sit farverige udseende altså godt kan finde ud af at flirte fra kagemontren.

Behag Din Smag plejer at have risalamande cheesecake på kortet – og den har vi godkendt … år efter år.

Et julemirakel

Denne gang har man dog valgt at ryste posen og i stedet bruge sin fantasi på en helt ny variant, der ifølge Behag Din Smag består af appelsin og blodappelsin, mens vi på bunden finder en fast crumble af økologiske, hjemmebagte brunkager.

Umiddelbart en meget modig og fornyende måde at gribe årets julekage an på: Ikke desto mindre kan vi afsløre, at det er de sluppet umådeligt godt fra.

Selve ostemassen, der jo er det primære element i en cheesecake, smager for os af (hold lige fast i bordkanten): Mælkesnitte!

Vi er ikke sikre på, hvordan det er lykkes dem; et gæt kunne være et strejf af honning? I hvert fald smager det voldsomt godt og med knas fra de hjemmebagte brunkager er vi tæt på en tur i himmerige.

Denne kunne meget vel blive en stærk juleafhængighed – og kalorier tæller jo ikke i december … vel?

Husk, at bagværket hos Behag Din Smag laves fra dag til dag i mindre portioner – så du kan altså risikere at gå forgæves, hvis andre julekageglade gæster har haft hurtigere sko på end dig.