ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Danskerne står sammen: Sådan kan du hjælpe aalborgensere i karantæne

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Miriam Nielsen
Foto: Miriam Nielsen

Onsdag den 11. marts lukkede Danmark ned som en del af myndighedernes plan om at afbøde og forsinke udbredelsen af coronasmitte i landet.

På pressemødet opfordrede Statsminister Mette Frederiksen danskerne til at følge myndighedernes anbefalinger og tage et stort individuelt ansvar – og det må man sige, at danskerne har taget til sig i stor stil.

Røde Kors oprettede onsdag et såkaldt Hjælpenetværk til dem, der er berørt af virussen, og på bare tre dage har mere end 5.000 danskere meldt sig frivilligt.

Det er bl.a. opgaver som indkøb, børnepasning og hundeluftning, som de karantæneramte har brug for hjælp til.

I Danmark hjælper vi hinanden

Udover Røde Kors officielle hjælpenetværk er mange nye Facebook-grupper også dukket op i løbet af de seneste par dage, hvor borgere tilbyder at hjælpe karantæneramte i deres lokalområde.

I gruppen I Danmark hjælper vi hinanden – COVID19, stiftet af bloggeren Cathrine Widunok Wichmand, er der på nuværende tidspunkt over 5.000 medlemmer fra hele Danmark, som melder sig på banen.

Men her i Aalborg er der også taget lokale initiativer for at stå klar med hjælp.

Søren Valgreen Knudsen er til dagligt læge og folketingskandidat for Socialdemokratiet, og han er initiativtager til den lokale gruppe Corona-hjælp i Aalborg, som i skrivende stund har over 800 medlemmer.

“Jeg blev inspireret af en god ven i Nyborg, som har lavet et lignende initiativ, og jeg er helt vildt imponeret over den opbakning, som aalborgenserne viser. Vi har næsten dækket hele kommunen ind med hjælpende hænder,” forklarer Søren.

For Søren handler det om at lave et forum for folk, der har lyst til at hjælpe sine medmennesker i en svær tid.

“Det er vigtigt at understrege, at det naturligvis er myndighederne og Røde Kors, der først og fremmest styrer indsatsen i Danmark.

Vi opfordrer folk til at melde sig ind i Hjælpenetværket, som forhåbentlig kan håndtere det meste. Men hvis corona spreder sig kraftigt, så kan vi meget vel stå i en anden situation om få uger.

Derfor er det vigtigt, at vi er så mange som muligt, der er klar til at byde ind og hjælpe til,” siger Søren.

Hvis man selv har brug for hjælp, kan man enten lave et opslag i gruppen, finde et relevant opslag fra en borger som har tilbudt sin hjælp, eller skrive direkte til én af administratorerne.

Ingen opgave er for lille (eller stor), men vigtigst af alt er den personlige sikkerhed.

“Hvis man eksempelvis skal købe ind for en karantæneramt, er det vigtigt at undgå direkte kontakt. Der stiller man blot varerne på trappen og klarer betalingen via MobilePay,” siger Søren.

Søren understreger også, at gruppen kan udvikle sig i takt med hele udviklingen omkring corona.

“Det vigtigste er, at vi står sammen i den her tid og viser, at i Danmark kan vi altså støtte op, når det er nødvendigt.”

Hjælp at hente

Har du selv brug for hjælp, eller vil du gerne hjælp andre i Aalborg og omegn, opfordres du først og fremmest til at kontakte Røde Kors.

Organisationen følger alle retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen og andre relevante myndigheder, og de har yderligere faste procedurer og vejledninger for både dem, der gerne vil hjælpe og dem, der skal modtage hjælpen, således de ikke bidrager til yderligere smitterisiko.

Vil du også gerne følge med og bidrage via Facebook-grupperne, findes der bl.a. de to landsdækkende grupper I Danmark hjælper vi hinanden – COVID19, Vi kan hjælpe hinanden #Corona og altså den lokale Facebook-gruppe Corona-hjælp i Aalborg og omegn.

Læs mere på Røde Kors hjemmeside eller ring til dem på 35 29 96 60.

Læs myndighedernes forholdsregler for at undgå smitte her.

Del artikel