Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dansk astronaut gæster Aalborg: Kom med Andreas Mogensen ud i rummet

Af Michael Qureshi

I september 2015 blev Andreas Mogensen den første dansker i rummet, da han ombord på et russisk rumfartøj rejste op til Den Internationale Rumstation.

Her arbejdede han sammen med en europæisk delegation i otte dage, før han vendte sikkert retur til jorden.

Nu kan du komme helt tæt på den danske astronaut, når han om få uger gæster Aalborg med et foredrag. Det foregår torsdag d. 10. oktober på Create Aalborg Universitet, som ligger ud til Aalborgs Havnefront.

Det er i forbindelse med endnu et folkemøde med Aalborg som værtsby. Og alle kan deltage.

Flere prominente navne holder oplæg

I august havde vi IDRÆTSMØDET, og i oktober er det så tid til Videnskabsmødet. Ud over Andreas Mogensen kommer profiler som DR-vært Nikolaj Sonne og den kendte Youtuber Kristine Sloth til at holde oplæg.

Videnskabsmødet vil formidle ny viden på anderledes og mere tilgængelige måder og har som mål at gøre forskningen og dens betydning forståelig og let at relatere til for alle.

Mange anser videnskab som noget uforståeligt og måske endda usexet, og det vil man forsøge at bygge en bro imellem med over 60 aktiviteter rundt omkring i Aalborg i to dage.

Det nye folkemøde foregår 10.-12. oktober i Aalborg og er arrangeret i et samarbejde mellem DR Viden og Aalborg Universitet.

”Viden giver indsigt, og vi har som universitet et ansvar for at dele den forskningsbaserede viden med resten af verdenen.

Videnskab er kommet i toppen af den politiske dagsorden, fordi det skal være med til at tackle de store udfordringer, vi som samfund står overfor.

Derfor er det nu det helt rigtige tidspunkt at etablere Danmarks største folkemøde med viden og den seneste forskning i fokus”, siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Debatter og live-udsendelser

I løbet af de tre dage, som Videnskabsmødet varer, vil prominente oplægsholdere som astronaut Andreas Mogensen, tv-vært Nikolaj Sonne, hjerneforsker Troels W. Kjær og youtuber Kristine Sloth præsentere involverende eksperimenter, åbne debatter, live-radioudsendelser, workshops og oplæg for publikum.

En workshop med DR’s teknologiprojekt ultra:bit, hvor skoleelever skal afprøve ideer til at løse klimaproblemer, må allerede nu melde udsolgt.

”Det er en ambition for DR at samarbejde og indgå partnerskaber i bestræbelserne på at give vores indhold et liv uden for radio- og tv-programmernes formater.

Videnskabsmødet er et godt eksempel på lige netop det. Vi arbejder hver dag med at formidle viden på nye og spændende måder, og et folkemøde som Videnskabsmødet er en fantastisk platform.

Her er tid og plads til at tale videnskab og digital innovation, og publikum får bragt alle sanser i spil”, siger Henrik Bo Nielsen, direktør for DR Kultur, Børn og Unge.

Startede som et mindre pilotprojekt

Videnskabsmødet blev afholdt for første gang i 2018 som et mindre pilotprojekt, hvor cirka 400 besøgende i løbet af en dag var med i live-radioudsendelser og besøgte stande med ny teknologi.

Tilbagemeldinger fra både publikum og forskere var så positive, at ambitionen om at vende tilbage i 2019 med et stort, reelt folkemøde om videnskab mere eller mindre blev født på dagen.

Alle arrangementerne på Videnskabsmødet er gratis, og hele programmet kan ses her

Del artikel