Danmarks største tv-præmie: I denne Aalborg bydel skal Nybyggerne optages

Skrevet af: Michael Qureshi
De fire huse er placeret på byggegrunde, som er ejet af 2E Bolig Projektsalg
De fire huse er placeret på byggegrunde, som er ejet af 2E Bolig Projektsalg

Det store seerhit på TV2 Nybyggerne afvikles i år i Aalborg.

Det var Aalborg-parret Lise og Michael, der i Sæson 2 af programmet vandt et drømmehus i Nordsjælland til flere mio. kr.

Siden TV2 annoncerede, at Sæson 3 ville blive placeret med fire huse i Aalborg, har spekulationerne om lokationen været mange.

I dag blev det så afsløret ved et stort presse-event i Universitetsparken i Aalborg Øst.

Flere måneders optagelser af den store seersucces på TV2 er netop påbegyndt, og det bliver lige ved Gigantium og Aalborg Universitet på Tingenbergs Allé.

Nybyggerne Aalborg
Her er det røde hus i Nybyggerne
Nybyggerne Aalborg
De fire huse er placeret på byggegrunde, som er ejet af 2E Bolig Projektsalg

Der er fire nøje udvalgte par med, og heraf er to af parrene faktisk fra Nordjylland. De skal over 11 programmer igen kæmpe om fagdommernes og seernes gunst i endnu et opgør om Danmarks største tv-præmie. Et spritnyt selvindrettet hus til en værdi af ca. Tre mio. kr.

Konceptet foregår således, at de fire par får stillet fire råhuse til rådighed på 130 kvm i to plan bygget af 2E Bolig Projektsalg, og derfra skal de så selv bygge resten og indrette deres drømmehjem.

Da vi var på rundtur torsdag formiddag havde de netop “afleveret” badeværelserne til bedømmelse af dommerne.

Nybyggerne Aalborg
Et lille snigkig ind til et af badeværelserne, der er færdige
Nybyggerne Aalborg
En lille detalje fra soveværelset, som er afleveret til dommerne

Sidste år var lokationen i Farum, og der byggede 2E Bolig Projektsalg også de fire deltager-huse. Nu er det så på hjemmebanen i Aalborg, hvor virksomheden har hovedkontor.

“Det betyder som sådan ikke så meget for os, at det lige præcis er i Aalborg, fordi vi bygger over hele landet. Men selvfølgelig er vi som virksomhed stolte over, at Nybyggerne har valgt at rykke produktionen til Aalborg.

Vi fik muligheden for at være med sidste år, og der var i begyndelsen skeptiske. For det koster jo nogle penge at give et hus væk, og når produktionen kører skal vores folk hele tiden være tilgængelige for at svare på spørgsmål. Kan man vælte den her væg? Kan man bore et hul?

Men vi synes ovenpå sidste sæson af Nybyggerne, at den landsdækkende eksponering vi fik var spændende for os som virksomhed. Og det er jo en spændende proces at følge, så vi er glade for at være med ombord igen,” siger direktør for 2E Bolig Projektsalg til migogaalborg.dk

Værten bliver igen Peter Ingemann, der fik sit store gennembrud med de populære Hammerslag-programmer. På TV2 har han dog også haft stor succes med programmerne “Størst” og så Nybyggerne, som er en af de større seersucceser på TV2 de seneste år.

“Selv om tv-værter ofte tror, at programmerne handler om dem, så er det i hvert fald ikke tilfældet her. Jeg er lidt mere en game-master, hvor jeg skal styre spillets gang. Dem der for alvor er i fokus er de fire par, og jeg synes, at man har castet dem rigtig godt. Jeg forsøger at komme ind på livet af de forskellige par så meget som muligt, for det giver klart den bedste energi på skærmen,” fortæller Peter Ingemann til migogaalborg.dk.

Hos Aalborg Kommune glæder man sig også over, at Nybyggerne er kommet til Aalborg. Det er et godt signal.

“Aalborg er Danmarks hurtigst voksende storby. Den østlige del af byen, ved universitetet, Gigantium og blandt andet det kommende supersygehus, er et af de steder i Aalborg, hvor der sker allermest boligmæssigt. Det er et superattraktivt boligområde til rimelige priser med masser af rekreative muligheder, og så er det tæt på byen, skoler og skoven, siger rådmand for By- og Landskabsforvaltningen Hans-Henrik Henriksen.

Selve tv-produktionen ventes færdig i oktober. Programmerne sendes i første del af 2017 på TV2.

Nybyggerne Aalborg
Ude ved Universitetsparken kommer der til at være meget aktivitet med tv-produktionen frem til oktober
Nybyggerne Aalborg
Her sover et af de fire par, mens de er i gang med at bygge

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.