Kræmmerhus i nye klæder: Her kan du få croissant-is i Aalborg
Sommeren går på hæld, men det gør sommernyhederne ikke – endnu.
Hos På Fjorden, der har til huse i BoShop i Aalborg, har man nemlig brugt sommerferien på at udvikle, hvad vi spår til at blive en hot trend.
På Fjorden er om noget kendt for at producere verdensklasse croissanter, og ligesom at nogen har opfundet Bubble Waffles (hvor kræmmerhuset er erstattet med en varm, nybagt vaffel), så har man i det aalborgensiske bageri i stedet forsøgt sig med … noget andet.
Fra og med i dag kan du nemlig få hjemmelavet kaffe-softice serveret i en hjemmebagt smørcroissant. Altså … Hvorfor har vi ikke tænkt på det noget før?!
“Softicen er selvfølgelig lavet på vores egen espresso og en hemmelig base – på toppen putter vi godt med knas på, mens croissanten naturligvis er lavet til formålet af vores dygtige bagere,” siger Git Becker, indehaver af På Fjorden.
Prisen er 35 kr. for croissant-isen og 20 kr., hvis du blot vil smage softicen.
Åbner bageri på Nytorv
Under sommerferien har hovedet ikke stået stille hos Git, der åbnede På Fjorden tilbage i efteråret. Det kræver nemlig sin kvinde at åbne et bageri midt under en pandemi – og især, når bageriet ikke just ligger midt på et strøg, hvor kunderne kommer rendende af sig selv.
Men faktisk bliver der lavet om på det fra i morgen tidlig.
Her opsætter Git og Co. nemlig en mobil bagerbutik på det nye torv foran BoShop på Nytorv, så forbipasserende kan lade sig friste af de nybagte lækkerier – og stamkunderne sparer trapperne derop.
“Vi kommer til at køre brødudsalg fra kl. 9 hver morgen. Der bliver to mand dernede til at tage imod og sælge ud – og så bliver der opsat et par borde, hvis man vil sidde ned,” forklarer hun.
I det “nye” bageri kan du naturligvis også købe den føromtalte softice.
På Fjorden på Frederikstorv
Git har kæmpet en brav kamp for at få vind i sejlene På Fjorden.
Blandt andet har hun sidste uger været at finde på Grønttorvet på hhv. Frederikstorv og Nørresundby Torv onsdag, fredag og lørdag – og det bliver hun ved med.
“Vi har ansat to nye bagere, der skal hjælpe Siggi (På Fjordens bager, tidligere underviser Det Danske Bagerlandshold) med at bage croissanter og bagværk, så vi kan følge med efterspørgslen,” fortæller hun.
I det nye croissant-sortiment finder du også nye og salte croissanter. Eksempelvis kan du få en croissant med skinke og ost eller en croissant lavet som en pretzel med salt.
Derudover kan du naturligvis stadig nyde alt det andet lækre mad, som På Fjorden disker op med i lokalerne i BoShop. Blandt andet har de lige fået en helt ny frokostmenu, som du kan se lige her.