Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Af Stine Kjølby Christensen

I Aalborgs mest pulserende madgade er der lige nu nysgerrige næser trykket mod ruderne.

I lokalerne, der tidligere har huset Din PcPartner, er man nemlig i fuld gang med at gøre klar til fredag kl 11, hvor endnu et madsted slår dørene op.

Der er tale om Byens Bagel, der allerede er en kæmpemæssig succes i Aarhus.

Blandt andet er bagelshoppen blevet kåret som byens bedste takeaway hele to år i træk – og nu er man altså klar til at indtage Aalborg.

“Processen med at åbne butik nr. 2 har været længe undervejs – simpelthen fordi at vi – ligesom med alt andet – gerne vil gøre det ordentligt,” siger Mikael Steffensen, indehaver af Byens Bagel, da vi besøgte dem i dag.

“Vi har faktisk ventet på, at lige præcis de her lokaler skulle blive ledige, da de i vores øjne ligger helt perfekt og kan rumme alt det, vi gerne vil.”

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen
Mikael Steffensen foran den nye butik i Reberbansgade.

Lækre bagels lavet fra bunden

Byens Bagel tilbyder – som navnet antyder – gode, solide bagels med fyld i alle farver og afskygninger. Tæt på alt laves fra bunden: Lige fra brødet til dressingen til det friske grønt, der snittes hver eneste morgen.

For Mikael og hans partner Mick er det altafgørende for deres store succes nemlig deres fokus på råvarerne, og derfor er det også en uddannet kok, der har stået for at lave alt fra dressingerne til kompotter og salatblandingerne.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Opskriften på butikkens bagels har Mikael og Co. selv stået for, og med en hævetid på mindst 24 timer og ikke mindst det faktum, at det også er nybagt hele dagen rundt har været med til at sikre, at de nu kan tilbyde det helt perfekte bagelbrød.

“Det har taget 2,5 år at udvikle vores brød, så vi var sikre på, at det havde den helt rigtige skorpe, smag og konsistens. Inspirationen har vi hentet fra utallige bagere i USA, så vi kunne blive ved med at finpudse.

Nu er vi endelig nået i mål,” siger Mikael.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Sådan smager Byens Bagel

MigogAalborg var i dag inviteret forbi butikken for lige at smage, om byens nye bagels nu også virkelig var så gode, som de selv påstod.

Vi fik fornøjelsen af den såkaldte “Old School”-bagel, der er Aarhus-butikkens mest solgte. Denne variant består af cream cheese, soltørrede tomater, kylling, løgkompot, rødløg, agurk, tomat, iceberg, pesto & karry dressing.

Umiddelbart en sikker vinder, men kunne Byens Bagel leve op til dét? – og ja. Det kunne de.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Smagsmæssigt var det meget tydeligt, at brødet var hjemme- og friskbagt. Skorpen var let knasende, mens indersiden var lækker mushy og nem at bide igennem uden at få rifter i ganen.

Råvaremæssigt var der heller ikke noget at klage over – og der var ikke sparet på noget. Bagelen flød nærmest over med mør kylling, friske grøntsager og ikke mindst den virkelig gode dressing, der tydeligvis ikke var kommet ud af en Bähncke-tube … fra i forfjor.

Lokalerne har fået en ordentlig omgang

Mens vi spiste (og nød) den lækre bagel, kunne vi også passende nyde omgivelserne. Lokalet, der for få måneder siden var tæt på kønsløst, var nærmest uigenkendeligt – og det er klart et kompliment.

Hos Byens Bagel er det ikke meningen, at man skal “hænge ud” i flere timer – men vil man blive til en bagel ved én af de rå træborde, så er man mere end velkommen.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Gulvene havde fået et rustikt look, mens den nye disk var blevet iklædt træpaneler og en grøn plante sørgede for et levende miljø omkring det smilende og service-mindede personale, der nu bare glæder sig til at tage imod aalborgenserne.

Og det gør de med et brag.

Har taget Aarhus med storm: Nu åbner Byens Bagel i midtbyen

Gratis bagels på åbningsdagen – og billige bagels i en uge

På åbningsdagen, den 6. maj er der nemlig gratis Signature-bagels til de første 100 kunder (fra kl 11), og herefter kan du prøve de berømte bagels til kun 25 kr. i hele den efterfølgende uge.

“Vi er jo i Nordjylland, så selvfølgelig starter vi med et skarpt tilbud. Vi satser på at få virkelig travlt, men vi vil gøre vores til, at det bliver en god oplevelse for både vores ansatte og dem, de skal lave mad til.

Nu glæder vi os bare helt vildt til at komme i gang,” slutter Mikael.

Hvad: Byens Bagel åbner
Hvor: Reberbansgade 13, 9000 Aalborg
Hvornår: Fredag den 6. maj

Åbningstiderne er fra mandag-fredag fra 10-20 (OBS: 11-20 d. 6 maj) og lørdag-søndag fra 11-20.

Du kan finde mere info her.