Burgerbattle i Aalborg: Burger Shack vs. Burger BOOM

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Cheeseburgers!!!
Cheeseburgers!!!

Burgerfeberen har ramt Aalborg, og det vælter frem med nye burgerbarer.

Selv de mest hardcore burger-elskere føler sig overvældet!

Tiden hvor McDonalds, Burger King og den ellers elskede “Café-Burger” var enevældige konger i Aalborg er definitivt slut!

På Gastromand elsker vi burgere – faktisk er det min livret, og jeg er nok den Gastromand, der har besøgt flest steder i Aalborg og København.

Derfor var det også oplagt, at jeg lige nappede tjansen med at vurdere byens to spritnye burgersteder.

Branded!

Burger Shack

Denne burgerbar åbnede 1. januar i Aalborg, men er veletableret i både Randers, Herning, Aarhus og Horsens.

Konceptet er enkelt – præcis som det også skal være, når vi snakker burgere – her er gælder begrebet “Less is More” nemlig i allerhøjeste grad.

Vi snakker økologi, fokus på dyrevelfærd og ikke mindst gode råvarer lavet fra bunden.

Deres menukort er meget overskueligt – du har mulighed for 3 forskellige burgere – oksekød, kylling og vegetar.

Opbygningen af burgeren er helt simpel. Friskbagte blødeboller, økologiske grøntsager bestående af iceberg, tomat, rå løg, syltede agurker, hjemmelavet dressing – herefter er der så mulighed for oksekød med cheddarost, pankofriteret kylling eller vegetar som er en sojaproteinbøf.

Hertil kommer der fries med parmesan og frisk timian – what can go wrong?

Cheeseburger fra The Shack…

Cheeseburger med oksekød og kylling

Jeg har smagt deres cheeseburger med oksekød og deres kylling, som du faktisk kan få som “nuggets”, hvor det er pankofriteret kyllingeinderlår og naturligvis deres fritter med tre forskellige dips – chili-mayo, estragong mayo og “shack mayo”.

Fritter fra The Shack…

20-30 sekunder for meget på grillen

Lad os starte med burgeren!

Lækker blød bolle, sprøde grøntsager, tilpas mængde dressing – dog en lidt for stegt bøf, 20-30 sekunder mindre havde den været helt perfekt – men det var juicy og bestemt ikke gennemstegt!

Deres “nuggets” var godt tilberedt – saftig kylling og sprød panko, og det selv om at jeg fik det hele som takeaway.

Fritterne

Fritterne var også lækre, og parmesanen er et godt twist. Jeg følte dog ikke, dressingen gjorde det store for mig – for lidt chili, for lidt estragon og til fritterne som i forvejen har både parmesan og timian bliver det faktisk lidt unødvendigt med dressing.

Igen vi er ude i detaljer.

“Nuggets” fra Burger Shack…

Priserne

En menu koster 85 kr. med burger, fritter og en sodavand (33 cl. i dåse). Dertil kan du så købe ekstra som fx ost, bacon for 5 kr. eller en bøf for 20 kr.

Helt fair priser og i forhold til kvalitet og råvarer, så er det billigt! Godt gået.

Burger Shack
Østerågade 18a

Burger BOOM

Burger BOOM åbnede kort før jul sidste år, og ligger på Vesterbro lige ved siden af Q-Fakta.

De kører lidt samme stil som Burger Shack og som så mange andre – få burgere på kortet, som så laves efter bedste evne, det er enkelt og nemt at overskue. De bruger lige som Burger Shack også økologiske råvarer.

3xHamburgere og 1xBurger Boom…

Burgerne

De har fire forskellige burgere på kortet – Hamburger, Cheeseburger, Chicken Burger og deres “Boom Burger”, som er Cheeseburgeren med dobbelt bøf, dobbelt ost og bacon.

Der er ikke meget grønt over denne burger, så hvis du gerne vil have salat og tomat indenbords bliver det ikke her.

Burgerne har rå rødløg, helt friske syltede agurker som de selv laver samt dressing så det er meget enkelt. Der er ingen ketchup, da Burger Boom ikke mener det hører til, dog er det muligt at få hvis du beder om det.

Take Away fra Boom…

Vurdering af burgeren

Lad os kigge på den. Blød bolle, god bøf, som faktisk var stegt perfekt, rigtig fint med rå løg og virkelig godt med helt frisk syltet agurker.

I forhold til Burger Shack får du en lidt større burger, jeg gætter på at bøffen er ca. 50 gram større i samtlige burgere, altså får du 400 gram kød i deres “Boom” og ja, det bliver du mæt af.

Burger BOOM
Vesterbro 68

“Burger Boom”

Forskellen

Forskellen på Burger BOOM og Burger Shack er friske grøntsager, og det er meget subjektivt om du er til det ene eller andet.

Der er vildt mange steder i Aarhus og København som fx “Tommis Burger Joint” der kører samme stil som Burger BOOM hvor det er bollen, bøffen og evt. osten der spiller hovedrollen, skidt med alt det grønne!

Who is the best?

Jeg var vild med begge burgere, men fandt bollen på Burger Shack lidt bedre end på Burger BOOM – også på trods af de selv laver dem begge steder. På den anden side var bøffen bedre stegt på Burger BOOM. Dog synes jeg helhedsindtrykket fra Burger Shack var lidt bedre, og det skyldes faktisk grøntsagerne.

Smagen fra bøffen, bollen og osten dominerer meget uden grøntsager, men igen – det er subjektivt.

Hvad med fritterne?

Deres fritter er stort set identiske, hvis vi kigger på dem helt plain – jeg tror faktisk det er de samme. Ellers har Burger Shack dem med parmesan og Burger BOOM med noget smeltet ost du får med i en lille bøtte – det synes jeg så ikke var særlig godt, så undlad at bede om “Cheese fries”.

Dressing på Burger BOOM er venlig “fyld-selv-op” hvor du kan få almindelig mayonaise, med chili, hvidløg og diverse andre som ketchup, sennep, chilisauce og andet som du egentlig ikke har brug for.

Nu var jeg lidt efter dressingen på Burger Shack, da jeg mente det var overflødigt – det er det ikke på BOOM, men deres chili mayo er lavet på stødt chili, som giver en smag af “pap” eller “konserves”.

Det er som om, smagen ikke bliver helt integreret i en mayonaise, når den laves sådan – nu ved jeg det ikke med 100 % sikkerhed, men den smagte meget af den jeg nogle gange lige mixer sammen i 11. time. Det er lidt detaljer, men alligvel noget jeg bemærkede.

Priserne

Priserne er næsten samme for en menu – 80 kr. hvor du får en sodavand også 33 cl. dåse med samt fritter. Så hvem laver den bedste burger?

For mig er den en kneben sejr til Burger Shack – de virker til at være lidt mere etableret, og på nogle områder gør de det bedre, vi snakker ikke en verden til forskel her, for Burger BOOM gør det bestemt også godt!

Vi hilser begge velkommen til Aalborg!

Kæmpe makeover: Vestre Baadelaug er genåbnet med masser af nyheder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er fart over feltet hos Vestre Baadelaug ved havnen, der i årevis har været blandt aalborgensernes foretrukne spisested.

Og med god grund.

Her får du nemlig retter, der er så overdådige, at englene synger. Der er ganske vist ikke tale om decideret gourmet – men så alligevel.

Selvom Vestre Baadelaug har mange år på bagen, så var netop i dag en særlig én af slagsen.

Efter en hel måneds renovation i restauranten var indehaveren Nina nu klar til at byde velkommen i de splinternye lokaler.

“I like BRUN SOVS and i can not lie”

Adressen er naturligvis den samme, men ellers er der ikke meget genkendeligt. Både gulv, møbler og vægge har fået en ordentlig overhaling, hvilket giver en helt ny stemning til det ikoniske sted.

“Det er første gang, at vi har givet den så meget gas med renoveringen siden 2007, hvor jeg overtog stedet,” fortæller Nina, der i dagens anledning er iklædt en genial t-shirt med teksten “I like BRUN SOVS and I can not lie”.

“Restauranten trængte til en kærlig hånd, og når man først kommer i gang, så vil man jo også bare gerne have ordnet det hele. Vi har derfor skiftet alt ud – pånær gardinerne.”

Renoveringen har også betydet, at VB har otte pladser mindre i restauranten – disse nyerhvervede kvadratmeter har i stedet givet plads til en større og flottere bar, hvor øl og sodavand findes frem til gæsterne.

De efterhånden slidte kurvestole er blevet skiftet ud med brune møbler i nordisk, hyggelig stil, der passer perfekt til det, som køkkenet bagved tryller frem på ens tallerken.

For det er jo også meget … brunt.

Ikke nok med at Vestre Baadelaug har haft travlt med at forvandle restauranten, så har de nemlig haft ligeså travlt med at juble over deres nye titel som Danmarks 2. bedste bøfsandwich, der blev kåret 14. januar i år.

Det vil sige, at i dag altså også var første åbningsdag siden titlen kom i hus – og dermed også første chance for at lykønske den stolte vinder.

Og vi kan allerede nu konkludere, at vi nok ikke er uenige med De Brune Riddere, der kårede netop dette monster til den anden bedste i hele landet.

Lækker nyhed på menukortet

Selvom Vestre Baadelaug er kendt og elsket for deres signaturretter (heriblandt bøfsandwichen), så betyder det ikke, at der ikke bliver nytænkt – hele tiden.

Ifølge Nina er VB’s fiskeburger i top3 over mest bestilte retter.

Nina kan nemlig bedst lide at prøve nye ting af så ofte som muligt, og derfor er der naturligvis også kommet et par nyheder på kortet.

Blandt andet Ninas bud på en cowboytoast, der er lavet med inspiration fra Gastromand.

Toasten består af smørgrillet brød, 300 gr. bøf, løgkompot og baconmarmelade – naturligvis serveret med rustikke fritter, estragon-mayo og barbeque.

… måske Danmarks Bedste Cowboytoast også burde kåres? I så fald har vi et godt bud på en vinder.

Alt i alt kan vi altså berette, at alt er ved det gamle i bådehavnen – og samtidigt stråler som aldrig før.

Vi kan derfor kun anbefale, at man selv lægger vejen forbi og lader sig forkæle i brune, stride strømme. Fordi du fortjener det.

Restaurant Vestre Baadelaug holder åbent onsdag – søndag fra kl. 11.00 – 21.00.

Succesen gentages: Smag alt det øl du vil til kæmpe øl-messe i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du vild med øl i alle afskygninger, er god grund til at sætte kryds i kalenderen.

Lørdag den 8. februar bliver klistrede håndbolde, straffekast, 2-minutters udvisning og kampen om 2 point nemlig skiftet ud med kolde øl og lækre specialiteter, når Aalborg Håndboldklub inviterer til den syvende udgave af ØL-MESSE.

Det sker som altid i Idrætshallen på Østre Alle 87 fra klokken 13.00 – 17.00.

“Vi har plads til cirka 500 gæster, og vi har allerede solgt en del billetter, så vi satser på fuldt hus,” fortæller Joakim Thostrup, der er medarrangør på øl-messen. 

Fire timer i ølhimlen

Med en indgangsbillet kan man smage alt det specialøl, man har lyst til i fire timer. Billetten koster 195 kr.

På messen kan du se frem til over 15 forskellige udstillere, som blandt andre tæller bryghuse og distributører som Thisted Bryghus, Hjort Beer, Fur Bryghus og London Pub.

Udvalget tæller både almindelige øl, specialøl og de helt friske nyheder fra producenterne.

“Finder man en favoritøl i løbet af smagningen, er der også mulighed for at købe lidt med hjem,” forklarer Joakim.

Igen i år kan du se frem til smagsprøver på udvalgte delikatesser fra både Føtex og Slagter Engen.

Liste over udstillere

Bang & Harbo
Bøgeskov Bryg
Frederikshavn Bryghus
FUR
Hjort Beer
Mollwitx Mjod
Nibe Bryghus
Thisted Bryghus
United Beverage
Føtex
Theodor og Slotz
London Pub
One Pint
Malt Master
Slagter Engen
Hornbeer

Grauballe bryghus

Grillpølser, live musik og gevinster i tombolaen

Vi er nok mange, der forbinder en god øl med sene sommeraftener og en pølse på grillen.

Lidt af den stemning kan du også få på messen, for i år kan du også købe en grillpølse, når sulten melder sig. De bliver serveret af klubbens spillere og frivillige – for det er nemlig hele klubben, der står sammen om de mange events som klubben holder i løbet af året.

“Vi vil gerne give både sponsorer, publikum og medlemmer en anderledes oplevelse, end den man normalt oplever på håndboldbanen, og vi er meget taknemmelige for den opbakning vi oplever år efter år,” siger Joakim.

Du kan også se frem til hyggelig live musik i løbet af dagen, og i det amerikanske lotteri bliver der mulighed for at vinde lækre præmier fra bryggerierne og andre sponsorer.

Udover den årlige øl-messe afholdes der også andre arrangementer i 2020.

Det drejer sig blandt andet om kunstudstillingen Aalborg i Farver, en vinfestival og ikke mindst den årlige oktoberfest, som plejer at være et stort tilløbsstykke.

Først gælder det dog årets øl-messe, som foregår lørdag den 8. februar fra klokken 13.00-17.00.

Hvad: ØL-MESSE 2020
Hvor: Idrætshallen, Østre Alle 87
Hvornår: 8. februar kl. 13-17

Du finder billetinfo lige her.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.