Burgerbattle i Aalborg: Burger Shack vs. Burger BOOM

Skrevet af: Mads Schytte (Gastromand)
Cheeseburgers!!!
Cheeseburgers!!!

Burgerfeberen har ramt Aalborg, og det vælter frem med nye burgerbarer.

Selv de mest hardcore burger-elskere føler sig overvældet!

Tiden hvor McDonalds, Burger King og den ellers elskede “Café-Burger” var enevældige konger i Aalborg er definitivt slut!

På Gastromand elsker vi burgere – faktisk er det min livret, og jeg er nok den Gastromand, der har besøgt flest steder i Aalborg og København.

Derfor var det også oplagt, at jeg lige nappede tjansen med at vurdere byens to spritnye burgersteder.

Branded!

Burger Shack

Denne burgerbar åbnede 1. januar i Aalborg, men er veletableret i både Randers, Herning, Aarhus og Horsens.

Konceptet er enkelt – præcis som det også skal være, når vi snakker burgere – her er gælder begrebet “Less is More” nemlig i allerhøjeste grad.

Vi snakker økologi, fokus på dyrevelfærd og ikke mindst gode råvarer lavet fra bunden.

Deres menukort er meget overskueligt – du har mulighed for 3 forskellige burgere – oksekød, kylling og vegetar.

Opbygningen af burgeren er helt simpel. Friskbagte blødeboller, økologiske grøntsager bestående af iceberg, tomat, rå løg, syltede agurker, hjemmelavet dressing – herefter er der så mulighed for oksekød med cheddarost, pankofriteret kylling eller vegetar som er en sojaproteinbøf.

Hertil kommer der fries med parmesan og frisk timian – what can go wrong?

Cheeseburger fra The Shack…

Cheeseburger med oksekød og kylling

Jeg har smagt deres cheeseburger med oksekød og deres kylling, som du faktisk kan få som “nuggets”, hvor det er pankofriteret kyllingeinderlår og naturligvis deres fritter med tre forskellige dips – chili-mayo, estragong mayo og “shack mayo”.

Fritter fra The Shack…

20-30 sekunder for meget på grillen

Lad os starte med burgeren!

Lækker blød bolle, sprøde grøntsager, tilpas mængde dressing – dog en lidt for stegt bøf, 20-30 sekunder mindre havde den været helt perfekt – men det var juicy og bestemt ikke gennemstegt!

Deres “nuggets” var godt tilberedt – saftig kylling og sprød panko, og det selv om at jeg fik det hele som takeaway.

Fritterne

Fritterne var også lækre, og parmesanen er et godt twist. Jeg følte dog ikke, dressingen gjorde det store for mig – for lidt chili, for lidt estragon og til fritterne som i forvejen har både parmesan og timian bliver det faktisk lidt unødvendigt med dressing.

Igen vi er ude i detaljer.

“Nuggets” fra Burger Shack…

Priserne

En menu koster 85 kr. med burger, fritter og en sodavand (33 cl. i dåse). Dertil kan du så købe ekstra som fx ost, bacon for 5 kr. eller en bøf for 20 kr.

Helt fair priser og i forhold til kvalitet og råvarer, så er det billigt! Godt gået.

Burger Shack
Østerågade 18a

Burger BOOM

Burger BOOM åbnede kort før jul sidste år, og ligger på Vesterbro lige ved siden af Q-Fakta.

De kører lidt samme stil som Burger Shack og som så mange andre – få burgere på kortet, som så laves efter bedste evne, det er enkelt og nemt at overskue. De bruger lige som Burger Shack også økologiske råvarer.

3xHamburgere og 1xBurger Boom…

Burgerne

De har fire forskellige burgere på kortet – Hamburger, Cheeseburger, Chicken Burger og deres “Boom Burger”, som er Cheeseburgeren med dobbelt bøf, dobbelt ost og bacon.

Der er ikke meget grønt over denne burger, så hvis du gerne vil have salat og tomat indenbords bliver det ikke her.

Burgerne har rå rødløg, helt friske syltede agurker som de selv laver samt dressing så det er meget enkelt. Der er ingen ketchup, da Burger Boom ikke mener det hører til, dog er det muligt at få hvis du beder om det.

Take Away fra Boom…

Vurdering af burgeren

Lad os kigge på den. Blød bolle, god bøf, som faktisk var stegt perfekt, rigtig fint med rå løg og virkelig godt med helt frisk syltet agurker.

I forhold til Burger Shack får du en lidt større burger, jeg gætter på at bøffen er ca. 50 gram større i samtlige burgere, altså får du 400 gram kød i deres “Boom” og ja, det bliver du mæt af.

Burger BOOM
Vesterbro 68

“Burger Boom”

Forskellen

Forskellen på Burger BOOM og Burger Shack er friske grøntsager, og det er meget subjektivt om du er til det ene eller andet.

Der er vildt mange steder i Aarhus og København som fx “Tommis Burger Joint” der kører samme stil som Burger BOOM hvor det er bollen, bøffen og evt. osten der spiller hovedrollen, skidt med alt det grønne!

Who is the best?

Jeg var vild med begge burgere, men fandt bollen på Burger Shack lidt bedre end på Burger BOOM – også på trods af de selv laver dem begge steder. På den anden side var bøffen bedre stegt på Burger BOOM. Dog synes jeg helhedsindtrykket fra Burger Shack var lidt bedre, og det skyldes faktisk grøntsagerne.

Smagen fra bøffen, bollen og osten dominerer meget uden grøntsager, men igen – det er subjektivt.

Hvad med fritterne?

Deres fritter er stort set identiske, hvis vi kigger på dem helt plain – jeg tror faktisk det er de samme. Ellers har Burger Shack dem med parmesan og Burger BOOM med noget smeltet ost du får med i en lille bøtte – det synes jeg så ikke var særlig godt, så undlad at bede om “Cheese fries”.

Dressing på Burger BOOM er venlig “fyld-selv-op” hvor du kan få almindelig mayonaise, med chili, hvidløg og diverse andre som ketchup, sennep, chilisauce og andet som du egentlig ikke har brug for.

Nu var jeg lidt efter dressingen på Burger Shack, da jeg mente det var overflødigt – det er det ikke på BOOM, men deres chili mayo er lavet på stødt chili, som giver en smag af “pap” eller “konserves”.

Det er som om, smagen ikke bliver helt integreret i en mayonaise, når den laves sådan – nu ved jeg det ikke med 100 % sikkerhed, men den smagte meget af den jeg nogle gange lige mixer sammen i 11. time. Det er lidt detaljer, men alligvel noget jeg bemærkede.

Priserne

Priserne er næsten samme for en menu – 80 kr. hvor du får en sodavand også 33 cl. dåse med samt fritter. Så hvem laver den bedste burger?

For mig er den en kneben sejr til Burger Shack – de virker til at være lidt mere etableret, og på nogle områder gør de det bedre, vi snakker ikke en verden til forskel her, for Burger BOOM gør det bestemt også godt!

Vi hilser begge velkommen til Aalborg!

Billeder fra weekenden deles i vildskab: Aalborgs borgmester med opråb

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Det startede med en Facebook-opdatering hos renovationsarbejderen Per Holland søndag morgen.

Siden har lige præcis det opslag med tilhørende billeder spredt sig som en steppebrand på det sociale medie, og mandag havnede det så hos Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der er tale om billeder fra Aalborgs midtby efter weekendens fester, hvor man tydeligt ser et værre svineri over det hele. Fra Jomfru Ane Parken og inde omkring Nytorv.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Klæder ikke Aalborg

Overalt ligger der affald spredt ud over det hele, og det klæder absolut ikke en by som Aalborg i rivende udvikling, og en Havnefront vi gerne vil være stolte af.

“Lidt fra weekendens morgenfejning. Vi møder 8 mand ind mellem 4:30 – 5:00 for at ryde op efter dagens og nattens fester. Der var også en træ der måtte lade livet. Mågerne har også en del af skylden
Go’ Søndag.”

Sådan skrev renovationsarbejderen Per Holland i den nu famøse Facebook-opdatering, der er delt langt over 500 gange, og som du kan se billeder fra her i artiklen.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Nu kommer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også med en løftet pegefinger og et opråb om, at vi bliver bedre til at rydde op efter os selv.

Lige nu er ekstraordinært mange ude om aftenen i det hede aftener og ikke mindst når nattelivet er lukket ned efter midnat.

Er lige rigeligt nok

Thomas Kastrup-Larsen opfordrer nu til, at man husker at rydde bedre op, når man nyder de store grønne arealer i Aalborg.

“Kære alle sammen.

Skal vi ikke love hinanden at blive bedre til at rydde op efter os selv, når vi bruger Aalborgs skønne rekreative rum.

Jeg kan godt forstå at renovationsmedarbejderne synes at affaldsmængderne der ligger smidt rundt omkring på havnefronten og i gaderne er blevet lige rigelige nok,” skriver borgmesteren.

Foto: Per Holland

Han fortsætter;

“Vi elsker alle sammen at bruge byens mange reakrative muligheder.

Skal vi ikke hjælpe hinanden med at holde dem rene, tage vores affald med hjem eller hen til en skraldespand med plads, så Aalborg også for de næste der kommer også er en god oplevelse at besøge og være i.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

  • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
  • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
  • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
  • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
  • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
  • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
  • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

  • Glostrup
  • Nyborg
  • Solrød
  • Sorø