Burger, wraps og specialiteter: Ny Gourmet Takeaway åbner i denne uge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Da corona-nedlukningen blev en realitet, var vi sikkert mange, der spekulerede over, hvordan Aalborg mon ville komme til at se ud, når det hele var overstået.

Især madbranchen blev hårdt ramt, og det fik os til at stille det uundgåelige spørgsmål: Var der mon nogen, der ikke ville klare den? Ville Aalborg genåbne som en spøgelsesby? Og hvornår ville folk igen turde at åbne noget nyt?

Heldigvis har langt de fleste klaret skærene, og nu kan vi endda afsløre, at nye eventyr er ved at tage deres begyndelse.

I Reberbansgade 20 bliver der lige nu boret og banket til den store guldmedalje. Allerede på torsdag den 30. juli åbner byens nyeste takeaway koncept, der får navnet On the Dot.

Erfarne kokke står bag

Det er ægteparret Ioan og Loredana Dumitrascu, der står bag det nye spisested med et generøst koncept, hvor alle kan være med.

Hos On the Dot kan de fleste munde og smage imødekommes, for menukortet er nemlig ét stort sammensurium af de bedste smagssammensætninger, som Ioan og Loredana har kunnet forestille sig.

“Vi har længe haft en drøm om at skabe vores eget sted, hvor vores kreativitet kan udfoldes. On the Dot bliver et sted, hvor vi kan udfordre de almindelige forestillinger om, hvordan god take away kan smage,” forklarer Ioan til MigogAalborg.

Og Ioan og Loredana ved i den grad, hvad de laver. De er begge erfarne i branchen og de har blandt andet fungeret som køkkenchef og kok i hhv. SushiMania og Eatlow.

Nu er deres ønske at skabe et koncept, der kan gøre op med den gennemsnitlige take away og i stedet vise aalborgenserne, at nem og hurtig mad også kan være eksperimenterende.

“Det bliver mere gourmet takeaway end det, som aalborgenserne kender nu. Størstedelen af menuen laves fra bunden af gode – men også utraditionelle – råvarer, hvor vi har tilladt os at lege med smagene,” forklarer Ioan og fortsætter:

“Vores fokus bliver derudover på kundeglæde, en varm atmosfære og et bredt menukort, hvor hele familien kan mættes. Du kan både få en let og sund frokost eller det helt store aftensmåltid med lækre burgere og fritter.

Vi vil gerne kunne tilbyde lidt af det hele.”

Navnet On the Dot henviser desuden til Ioan og Loredanas mål om at kunne lave alt maden helt friskt og lige til tiden.

Utraditionelt menukort

På det nye menukort, der er inspireret af både det danske, amerikanske og asiatiske køkken, kan du få alt fra overdådige burgere, sunde spinatwraps til spændende side orders og specialiteter.

Uanset om du er til det klassiske eller ønsker at udfordre dine smagsløg, kan det altså ske hos On the Dot.

Blandt andet får de hele otte forskellige gourmetburgere på menukortet med ingredienser som syltede peberfrugter, trøffelmayo, rhabarber chutney, avocadomayo, tatar af rødbeder og friterede pankorejer.

Som tilbehør kan du vælge mellem enten almindelige fries eller cheesefries til 25 eller 30 kr.

Specialiteter får også en central rolle på menukortet og kan for eksempel nydes som forret til enten en burger, wrap eller quesadillas:

Southern kylling med teriakymayo, karse, sprødt kyllinge skind og sesame
Panko rejer med chilimayo, karse, radiser, forårsløg, sprøde glasnudler
Torsk i øldej med smoked torskmayo, karse og citronskal
Crispy Pork med panko tempura svinekød, hoisin, chilimayo, kimchi coleslaw og forårsløg

Udover fast føde er der også shakes og juices på menuen, hvor der ligeså er kræset for de spændende ingredienser.

Gourmet til gode priser

Selvom lækkerhedsfaktoren er skruet gevaldigt op, så er priserne stadig på niveau med den gængse pris på take away.

En burger fås fra 59 kr., mens en wrap koster 55 kr., en quesadilla koster 55 kr., juices og shakes 50 kr., specials 55 kr. og dips 15 kr.

Foto: Mai Moeslund Hansen
Foto: Mai Moeslund Hansen

“Hele essensen bliver, at vi ønsker at nytænke et koncept, der allerede er etableret i folks bevidsthed. Nu skal horisonten udvides, og det giver os mulighed for at præsentere helt nye smagssammensætninger, der gør det hele lidt mere gourmet – uden at det bliver dyrt,” siger Ioan.

On the Dot holder åbent alle ugens dage fra 11-20. Fra på torsdag d. 30. juli bliver det også muligt at bestille online.

På åbningsdagen lukkes dørene op fra kl. 15 med gratis burgere til de første 50 gæster og 50 gratis southern kylling til de næste.

Herefter er der 15 % på hele menukortet i den efterfølgende uge.

Hvad: Åbning af On the Dot
Hvor: Reberbansgade 20, 9000 Aalborg
Hvornår: Torsdag d. 30. juli, kl. 15