Brug en askestøvsuger til at rengøre brændeovnen

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Har du en brændeovn og hader du at gøre den ren? Er det altid et værre bøvl og større arbejde, når du først begynder at give dig i kast med det? En nem måde at gøre livet lettere for dig selv på er at benytte dig af en askestøvsuger.

I denne artikel snakker vi lidt om hvor meget gavn en god askestøvsuger kan være for dig og hvordan du finder den helt rigtige for dig.

Hvorfor købe en askestøvsuger?

En askestøvsuger er lige netop det som det lyder til at være; en støvsuger der suger aske. Og hvorfor så ikke bare benytte dig af en almindelig støvsuger spørger du nok? Det er der skam mange gode grunde til.

En almindelig støvsuger er først og fremmest beregnet og designet til at støvsuge gulvet i din bolig og de diverse overflader du nu kan komme til med den. En almindelig støvsuger er netop beregnet til at håndtere det støv og andet småtteri du måtte have liggende rundt omkring og som samles i krogene efter et stykke tid. Den er ikke beregnet til at tage sig af asken i din brændeovn også, da aske er af et helt andet materiale.

Det kan i visse tilfælde være direkte farligt at benytte sig af sin almindelige støvsuger til at tage sig af asken i sin brændeovn. En støvsuger er slet ikke beregnet til at tage sig af aske og opbevarer den i længere tid. I allerværste tilfælde kan det være brandfarligt at prøve at benytte sig af sin almindelige støvsuger.

Det allerbedste er altid at benytte sig af de produkter, som er beregnet til at klare arbejdet, som for eksempel en askestøvsuger. En askestøvsuger er beregnet til at klare asken og rengøre din brændeovn og det er en god ide netop at bruge et produkt, som er beregnet til at klare den opgave.

Hvilken askestøvsuger skal du vælge?

Der er et lidt bredere udvalg af askestøvsugere derude, hvilket er en stor fordel for dig som kunde, da det blot giver dig flere muligheder. Det er altid rart at man som kunde har mange muligheder, når det drejer sig om noget som virkelig betyder noget – som for eksempel valget af en askestøvsuger.

Husk gerne at læse lidt op omkring dine mange forskellige muligheder på nettet før du tager dig et endeligt valg. Der er rigtig mange steder på nettet hvor man kan finde gode råd og vejledning fra andre mennesker om, hvilken askestøvsuger der er god til lige netop sit behov og sin brændeovn.

Du må gerne stille dig selv nogle opklarende spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvor stort dit behov for en askestøvsuger egentlig er. Hvor ofte fyrer du for eksempel op i din brændeovn? Skal askestøvsugeren bruges i din egen private bolig eller skal den ud i sommerhuset at stå, hvor du kun er engang imellem?

Jo oftere du fyrer op i din brændeovn jo mere behov har du for en rigtig god askestøvsuger. Og jo større skal askestøvsugeren også gerne være. Der er jo ingen der bryder sig om at gå hele tiden og skifte posen på sin askestøvsuger og smide den gamle aske ud. Hvis du er en person der elsker at fyre op i ilden, så kan det jo hurtigt udvikle sig til at blive til rigtig mange ture ud til skraldespanden for at tømme posen. Så husk endelig gerne at købe en askestøvsuger, som passer lige præcis til dine behov.

På nettet kan du også finde rigtig mange gode anmeldelser og vejledning fra almindelige kunder, som dig selv, som har god erfaringen med bestemte modeller af askestøvsugere og som med glæde deler ud af deres erfaring. Måske du kan blive lidt klogere på hvilken en model du skal købe, efter du har fået læst nogle af dem? Ved hvem – måske finder du endda ud af at den model, du lige skulle til at købe, faktisk har fået ret dårlige anmeldelser. Så er det jo bare med at få valgt sig en anden.

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her