Brug en askestøvsuger til at rengøre brændeovnen

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Har du en brændeovn og hader du at gøre den ren? Er det altid et værre bøvl og større arbejde, når du først begynder at give dig i kast med det? En nem måde at gøre livet lettere for dig selv på er at benytte dig af en askestøvsuger.

I denne artikel snakker vi lidt om hvor meget gavn en god askestøvsuger kan være for dig og hvordan du finder den helt rigtige for dig.

Hvorfor købe en askestøvsuger?

En askestøvsuger er lige netop det som det lyder til at være; en støvsuger der suger aske. Og hvorfor så ikke bare benytte dig af en almindelig støvsuger spørger du nok? Det er der skam mange gode grunde til.

En almindelig støvsuger er først og fremmest beregnet og designet til at støvsuge gulvet i din bolig og de diverse overflader du nu kan komme til med den. En almindelig støvsuger er netop beregnet til at håndtere det støv og andet småtteri du måtte have liggende rundt omkring og som samles i krogene efter et stykke tid. Den er ikke beregnet til at tage sig af asken i din brændeovn også, da aske er af et helt andet materiale.

Det kan i visse tilfælde være direkte farligt at benytte sig af sin almindelige støvsuger til at tage sig af asken i sin brændeovn. En støvsuger er slet ikke beregnet til at tage sig af aske og opbevarer den i længere tid. I allerværste tilfælde kan det være brandfarligt at prøve at benytte sig af sin almindelige støvsuger.

Det allerbedste er altid at benytte sig af de produkter, som er beregnet til at klare arbejdet, som for eksempel en askestøvsuger. En askestøvsuger er beregnet til at klare asken og rengøre din brændeovn og det er en god ide netop at bruge et produkt, som er beregnet til at klare den opgave.

Hvilken askestøvsuger skal du vælge?

Der er et lidt bredere udvalg af askestøvsugere derude, hvilket er en stor fordel for dig som kunde, da det blot giver dig flere muligheder. Det er altid rart at man som kunde har mange muligheder, når det drejer sig om noget som virkelig betyder noget – som for eksempel valget af en askestøvsuger.

Husk gerne at læse lidt op omkring dine mange forskellige muligheder på nettet før du tager dig et endeligt valg. Der er rigtig mange steder på nettet hvor man kan finde gode råd og vejledning fra andre mennesker om, hvilken askestøvsuger der er god til lige netop sit behov og sin brændeovn.

Du må gerne stille dig selv nogle opklarende spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvor stort dit behov for en askestøvsuger egentlig er. Hvor ofte fyrer du for eksempel op i din brændeovn? Skal askestøvsugeren bruges i din egen private bolig eller skal den ud i sommerhuset at stå, hvor du kun er engang imellem?

Jo oftere du fyrer op i din brændeovn jo mere behov har du for en rigtig god askestøvsuger. Og jo større skal askestøvsugeren også gerne være. Der er jo ingen der bryder sig om at gå hele tiden og skifte posen på sin askestøvsuger og smide den gamle aske ud. Hvis du er en person der elsker at fyre op i ilden, så kan det jo hurtigt udvikle sig til at blive til rigtig mange ture ud til skraldespanden for at tømme posen. Så husk endelig gerne at købe en askestøvsuger, som passer lige præcis til dine behov.

På nettet kan du også finde rigtig mange gode anmeldelser og vejledning fra almindelige kunder, som dig selv, som har god erfaringen med bestemte modeller af askestøvsugere og som med glæde deler ud af deres erfaring. Måske du kan blive lidt klogere på hvilken en model du skal købe, efter du har fået læst nogle af dem? Ved hvem – måske finder du endda ud af at den model, du lige skulle til at købe, faktisk har fået ret dårlige anmeldelser. Så er det jo bare med at få valgt sig en anden.

Kæmpe hits på stribe: Vi Elsker 90’erne afslører nye navne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efter en længere forvandling, blev det i slutningen af november endelig besluttet, at Vi Elsker 90’erne også kommer til Aalborg i 2020, og denne gang større end nogensinde.

Den vilde 13 timers 90’er fest rykker 29. august ind på Dyrskuepladsen ved Agrii Nord på Hobrovej i Skalborg.

De første navne er allerede offentliggjort, og nu er Vi Elsker klar med de næste fede navne.

Og der er virkelig lagt op til en fest med masser af hits.

“FREESTYLER … RAKKA MAKKA FAWN!” (Rock the microphone)

Det første nye navn på listen er Bomfunk MC’s, som havde et vaskeægte verdenshit med nummeret Freestyler.

Det er stadig et nummer, der virkelig kan sætte gang i en fest, selvom det blev udgivet tilbage i 1999.

176 millioner visninger på YouTube vidner også om en vis popularitet.

Boyband-nostalgi i Aalborg

East17 og Boyzlife er allerede offentliggjort på plakaten.

Og boyband-temaet fortsætter med offentliggørelse af A1 og 5IVE.

A1 kender de fleste nok for megahittet “Caught in the middle”, som kan smelte ethvert pigehjerte.

5IVE har solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan, og her i Danmark er de nok mest kendt for “Keep on movin’” og “Everybody get up”

Dermed er der virkelig lagt op til vaskeægte boyband-feber på Dyrskuepladsen til sommer.

Baby don’t hurt me!

Vi Elsker kan også offentliggøre en gammel kending på plakaten.

Vi får nemlig mulighed for at skråle med på gigahittet “What is love”, når Haddaway igen kommer til VI Elsker her i Aalborg.

Annonceret på Vi Elsker 90’erne plakaten indtil videre :

– Maxi Jazz (Faithless) A Personal DJ Set
– Antiloop
– Coolio
– Cascada
– Boyzlife
– Captain Hollywood Project
– 2 Unlimited
– DJ SASH!
– Robin S
– Brooklyn Bounce
– Darren Bailie of the Guru Josh Project
– East 17
-Bomfunk MC 

-Blumchen  
-Haddaway  
-A1  
-5ive  

Du finder billetinfo lige her.

Forbudt for børn: Kom til spændende foredrag om retsmedicin og drab

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stockphoto
Stockphoto

Interessen for True crime er voldsom, og du kan finde tonsvis af både bøger, film og tv-serier om det spændende emne.

Med så meget materiale, kan det måske også være svært at vide, hvad man skal tro på?

Men bare rolig – nu kan du snart blive klogere på emnet fra en vaskeægte ekspert.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen nemlig til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark.

Foredraget finder sted på Trekanten her i Aalborg og billetten koster 125 kr.

Spændende, uhyggeligt og forbudt for børn

Trekanten skriver om foredraget:

“Retsmedicinske problemstillinger omtales jævnligt i forbindelse med kriminalsager og indgår ofte i bøger, film og tv-serier.

En væsentlig del af retsmedicinerens arbejde er at undersøge afdøde for at afgøre, om de er slået ihjel af en anden person. Dette er oftest ganske nemt, men kan til tider volde problemer.

Er der f.eks. tyve stiklæsioner i ryggen på en bagbundet person og ikke nogen kniv på findestedet, er det oplagt, at der er tale om drab.

Men hvad nu hvis der er en enkelt stiklæsion i brystet på en person, og kniven sidder i brystet? Så kan der i princippet være tale om alle tre unaturlige dødsmåder; ulykke, selvmord eller drab.”

Der er vist ingen tvivl om, at du kan få nysgerrigheden stillet, når Asser Hedegård Thomsen lægger vejen forbi Aalborg.

Hvad: Foredrag – Retsmedicin og drab
Hvor: Trekanten – Salen, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Ø
Hvornår: 2. april kl. 17.00

Du finder billetinfo her.

Lækkerier og fed udsigt: Salling Rooftop inviterer til International Pandekagedag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er efterhånden en mærkedag for det meste, men vi vil alligevel godt slå et slag for én af de vigtigste: International Pancake Day.

Det finder i år sted den 25. februar 2020, og det er faktisk en ældgammel tradition.

Den er efter sigende startet som en kristen tradition, da man fastede i 40 dage op til påske, og her var søde sager strengt forbudt.

Det var derfor oplagt at få ryddet op i skabene, og få brugt både på æg, mælk og hvedemel … og findes der noget mere genialt end pandekager?

Du kan selvfølgelig vælge at fejre den hellige dag hjemme foran dit eget komfur, eller du kan nyde en, to, tre eller fire pandekager i selskab med en af byens bedste udsigter.

Pandekager med udsigt

For på Salling Rooftop fejrer de nemlig også International Pandekagedag.

Tirsdag den 25. februar kan du således nyde nybagte dessertpandekager med flere forskellige lækre toppings/fyld.

“Har du børn med, kan de nyde pandekagerne og farvelægge fine Rasmus Klump tegninger imens,” skriver Salling om dagen.

Pandekagerne koster 35 kr. stykket og er med topping efter eget valg.

Hvad: International Pandekagedag
Hvor: Salling Rooftop
Hvornår: Tirsdag den 25. februar fra kl. 10.00

Du finder mere info her.