Brug en askestøvsuger til at rengøre brændeovnen

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Har du en brændeovn og hader du at gøre den ren? Er det altid et værre bøvl og større arbejde, når du først begynder at give dig i kast med det? En nem måde at gøre livet lettere for dig selv på er at benytte dig af en askestøvsuger.

I denne artikel snakker vi lidt om hvor meget gavn en god askestøvsuger kan være for dig og hvordan du finder den helt rigtige for dig.

Hvorfor købe en askestøvsuger?

En askestøvsuger er lige netop det som det lyder til at være; en støvsuger der suger aske. Og hvorfor så ikke bare benytte dig af en almindelig støvsuger spørger du nok? Det er der skam mange gode grunde til.

En almindelig støvsuger er først og fremmest beregnet og designet til at støvsuge gulvet i din bolig og de diverse overflader du nu kan komme til med den. En almindelig støvsuger er netop beregnet til at håndtere det støv og andet småtteri du måtte have liggende rundt omkring og som samles i krogene efter et stykke tid. Den er ikke beregnet til at tage sig af asken i din brændeovn også, da aske er af et helt andet materiale.

Det kan i visse tilfælde være direkte farligt at benytte sig af sin almindelige støvsuger til at tage sig af asken i sin brændeovn. En støvsuger er slet ikke beregnet til at tage sig af aske og opbevarer den i længere tid. I allerværste tilfælde kan det være brandfarligt at prøve at benytte sig af sin almindelige støvsuger.

Det allerbedste er altid at benytte sig af de produkter, som er beregnet til at klare arbejdet, som for eksempel en askestøvsuger. En askestøvsuger er beregnet til at klare asken og rengøre din brændeovn og det er en god ide netop at bruge et produkt, som er beregnet til at klare den opgave.

Hvilken askestøvsuger skal du vælge?

Der er et lidt bredere udvalg af askestøvsugere derude, hvilket er en stor fordel for dig som kunde, da det blot giver dig flere muligheder. Det er altid rart at man som kunde har mange muligheder, når det drejer sig om noget som virkelig betyder noget – som for eksempel valget af en askestøvsuger.

Husk gerne at læse lidt op omkring dine mange forskellige muligheder på nettet før du tager dig et endeligt valg. Der er rigtig mange steder på nettet hvor man kan finde gode råd og vejledning fra andre mennesker om, hvilken askestøvsuger der er god til lige netop sit behov og sin brændeovn.

Du må gerne stille dig selv nogle opklarende spørgsmål, så du kan blive klogere på, hvor stort dit behov for en askestøvsuger egentlig er. Hvor ofte fyrer du for eksempel op i din brændeovn? Skal askestøvsugeren bruges i din egen private bolig eller skal den ud i sommerhuset at stå, hvor du kun er engang imellem?

Jo oftere du fyrer op i din brændeovn jo mere behov har du for en rigtig god askestøvsuger. Og jo større skal askestøvsugeren også gerne være. Der er jo ingen der bryder sig om at gå hele tiden og skifte posen på sin askestøvsuger og smide den gamle aske ud. Hvis du er en person der elsker at fyre op i ilden, så kan det jo hurtigt udvikle sig til at blive til rigtig mange ture ud til skraldespanden for at tømme posen. Så husk endelig gerne at købe en askestøvsuger, som passer lige præcis til dine behov.

På nettet kan du også finde rigtig mange gode anmeldelser og vejledning fra almindelige kunder, som dig selv, som har god erfaringen med bestemte modeller af askestøvsugere og som med glæde deler ud af deres erfaring. Måske du kan blive lidt klogere på hvilken en model du skal købe, efter du har fået læst nogle af dem? Ved hvem – måske finder du endda ud af at den model, du lige skulle til at købe, faktisk har fået ret dårlige anmeldelser. Så er det jo bare med at få valgt sig en anden.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her