Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Boligudbuddet bevæger sig mod normale tider

Af Nybolig Palle Ørtoft

Inge Ørtoft fortæller: Landets boligkøbere har fået markant flere boliger at vælge imellem, når boligjagten sættes ind. Mens boligudbuddet i årets første uge var 37.000 boliger, er det nu steget til mere end 45.000 boliger. Vi bevæger os mod mere normale tider på boligmarkedet.

Boligudbuddet bevæger sig mod normale tider

Danske boligkøbere kunne i årets første uge vælge mellem 37.041 boliger, men her otte måneder senere har boligkøberne fået over 8.000 flere boliger at vælge imellem, så udbuddet nu er oppe på 45.637 boliger. Det viser friske tal for uge 34 fra Boligsiden, som vi hos Nybolig har analyseret.

Ændringen i boligudbuddet svarer til en stigning på 23 pct. siden årsskiftet og en stigning på hele 29 pct. siden uge 7, hvor udbuddet af boliger til salg var på sit laveste med bare 35.453 boliger.

Det er det en ret markant stigning over så kort en periode.

Udvalget af boliger til salg for landets boligkøbere er udvidet med en fjerdedel. Der bliver sat lige så mange nye boliger til salg nu som på samme tid sidste år, men stigende boligrenter og inflation har gjort, at køberne har lettet foden en smule fra speederen. Samtidig ser vi, at køberne i højere grad end tidligere vil prisforhandle med sælger, når de handler bolig.

Boligudbuddet bevæger sig mod normale tider

I årene 2017 til 2019, før coronakrisen gjorde sit indtog, har boligudbuddet i gennemsnit ligget på omkring 61.000 boliger. Der er altså derfor fortsat et stykke vej til boligudbuddet helt er på niveau med tiden før corona.

Det stigende boligudbud er et tegn på, at mere normale tider er på vej på boligmarkedet.

Boligerne på vores hylder har været exceptionelt hurtigt omsat de seneste par år. Mange danskere fik opfyldt deres boligbehov under pandemien, og vi bevæger os nu ind i mere normale tider, hvor salgstiderne på både villaer, ejerlejligheder og fritidsboliger vil stabilisere sig. Det vil samtidig få det samlede boligudbud til at vokse yderligere.

Er du nysgerrig på dit lokale boligmarked, så tøv ikke med at tage fat i os!

– Inge Ørtoft

Indehaver af Nybolig Palle Ørtoft

Udgiver

Nybolig Palle Ørtoft har mere end 25 års erfaring med salg af villaer, liebhaveri, lejligheder, andelsboliger og nedlagte landbrug, samt et stort kendskab til lokalområdet. Vi er i dag Aalborg Kommunes mest sælgende ejendomsmægler med over 40 medarbejdere fordelt på 7 butikker, en projektafdeling, en marketingafdeling samt et skødeteam, der alle arbejder med et stort engagement hver eneste dag for at opfylde din boligdrøm. Vi ved nemlig, at du ikke er på markedet for at finde en ejendomsmægler, men for at finde køberen til dit hjem, så du kan komme videre – og det kan vi hjælpe dig med.

Du finder vores 7 forretninger her:

Nybolig Palle Ørtoft Hasseris

Nybolig Palle Ørtoft Vejgaard

Nybolig Palle Ørtoft Gug

Nybolig Palle Ørtoft Nørresundby

Nybolig Palle Ørtoft Nibe

Nybolig Palle Ørtoft Hals

Nybolig Palle Ørtoft Lejligheder

Mere fra Nybolig Palle Ørtoft