Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Månedens klumme: Gør boligen klar til foråret med Inge Ørtoft

Af Nybolig Palle Ørtoft

Så er det op af sofaen, og ud i solen 😊

Foråret betyder flere solskinstimer, og tocifrede temperaturer. Det er samtidig et oplagt tidspunkt for boligejere at foretage et forårstjek af boligen. Derfor ser jeg mit snit til at komme med en række gode råd til, hvordan du kan give din bolig lidt kærlighed dette forår.

Efterår og vinter sætter ofte sine spor på boligen. Men ved at udvise rettidig omhu, mens forårssolen skinner og temperaturerne er milde, kan du som boligejer undgå en masse bekymringer og udgifter ved at gennemgå din bolig allerede nu.

Inspicér træ og murværk
Træ- og murværk lader sig bedst ordne, mens luften er tør og varm. Brug derfor foråret til at lege Inspector Gadget på din bolig for at tjekke om træ eller puds skaller af. Flere måneder med minustemperaturer kan også have ført til frostskader i fuger og på sokler.

Især revner og sprækker i soklen er vigtigt at forebygge tidligt, da det kan forvolde stor skade, hvis fugt og frost trænger ind i boligens fundament og videre op i husets gulve. Har man lidt håndværkssnilde, kan man selv pudse revner i soklen op evt. med hjælp fra YouTube, men er man i tvivl, er mit råd at alliere sig med en fagperson – det er godt givet ud.

Månedens klumme: Gør boligen klar til foråret med Inge Ørtoft

Tjek tag og tagrender
Nedfaldne blade kan få tagrenderne til at lukke til, hvilket kan medføre, at vandet løber over og kan ødelægger både fliser og facader. Her skal man ikke bruge andet end en stige og et egnet redskab til rense tagrenderne op. Et lille indgreb, men stor effekt.

Efteråret og vinterens barske storme kan også medføre skader og utætheder i taget. Betragt derfor din bolig fra afstand for at sikre dig, at tagsten, skifferplader eller tagpap ikke har revet sig løs – en god ide er også at gå op i tagrummet, her skal du helst ikke kunne se for meget ud.

Efterse vinduer og udhæng
Husets mindre elementer såsom vinduer og udhæng kan bedst udbedres, når træet eller murværket er tørt. Ofte kræver det kun lidt knofedt, og maling at få vinduerne pæne igen, og en ny bundliste kan ofte gøre underværker.  Tjek også om termoruden er punkteret, det er en visuel skade, men det bliver kun mere og mere træls at se på – så skynd dig at få den skiftet.

Sæt ind tidligt
Det er godt givet ud at foretage mindre udbedringer af boligen på et tidligt tidspunkt. Som boligejer bør man løbende bruge lidt tid på at efterse og vedligeholde boligen, så man undgår permanente skader, og dermed større håndværkerregninger. . Og så har man så god samvittighed, når man sidder på terrassen resten af sommeren.

Mange hilsner Inge

Månedens klumme: Gør boligen klar til foråret med Inge Ørtoft

 

Udgiver

Nybolig Palle Ørtoft har mere end 25 års erfaring med salg af villaer, liebhaveri, lejligheder, andelsboliger og nedlagte landbrug, samt et stort kendskab til lokalområdet. Vi er i dag Aalborg Kommunes mest sælgende ejendomsmægler med over 40 medarbejdere fordelt på 7 butikker, en projektafdeling, en marketingafdeling samt et skødeteam, der alle arbejder med et stort engagement hver eneste dag for at opfylde din boligdrøm. Vi ved nemlig, at du ikke er på markedet for at finde en ejendomsmægler, men for at finde køberen til dit hjem, så du kan komme videre – og det kan vi hjælpe dig med.

Du finder vores 7 forretninger her:

Nybolig Palle Ørtoft Hasseris

Nybolig Palle Ørtoft Vejgaard

Nybolig Palle Ørtoft Gug

Nybolig Palle Ørtoft Nørresundby

Nybolig Palle Ørtoft Nibe

Nybolig Palle Ørtoft Hals

Nybolig Palle Ørtoft Lejligheder

Mere fra Nybolig Palle Ørtoft