Bliv klogere på Bitcoin og undgå at blive snydt

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Bitcoin er in igen. Til trods for et dårligt år i 2018, oplever kryptovalutaen nu endnu engang medvind. Det betyder flere investeringer og desværre også gode muligheder for at snyde penge ud af næsen på håbefulde investorer.

 

Bitcoins udvikling over de seneste år

2019 er indtil videre et godt år for de virtuelle valutaer. For blot et år siden troede de fleste nok, at de havde set det sidste til Bitcoin. Vi indrømmer det gerne, de af os, der ikke dengang var hoppet med på bølgen, var nu efterhånden også ved at være trætte af ikke at høre om andet. Måske var vi tilmed nogle, der håbede, at det blot var en fase.

 

Et godt tidspunkt at investere?

Nu er der dog god grund til at spidse ører og måske endda være åbne overfor en ny interesse. Bitcoin har nemlig lige nu god medvind på kryptobørsen, så måske vi skal genoverveje at tage del i aktiviteterne. Eksperter og hverdags-spekulanter er allerede godt i gang. Medierne følger ligeledes trop. Alle snakker endnu engang om Bitcoin. Er det nu, man skal investere?

 

Høj risiko

Den digitale møntfod, der er 100% styret af udbud og efterspørgsel, har tidligere vist sig at komme med store afkast på relativt kort tid. Derfor den øjeblikkelige popularitet og naturligvis også den ligeså øjeblikkelige skuffelse, når kurven fra det ene minut til det andet styrtdykkede.

 

Hold øje med krypto-robotterne

Har man mod på at investere, gør man sig godt i at sætte sig grundigt ind i kryptovalutaens historie, køb og salg-processer og hvilke kryptoenheder man bør sætte sine penge i. Disse mange overvejelser, har fået flere og flere til at outsource deres investeringer – en tendens, der er årsag til opstandelsen af såkaldte krypto-robotter. Helt enkelt går det ud på, at man indsætter nogle penge på en hjemmeside – en krypto-robot – som så tager sig af investeringerne på kryptobørsen. Én af disse robotter hedder Cryptosoft og du kan læse en anmeldelse af cryptosoft.

 

Undersøg markedet

Desværre findes der – som man også kan læse i anmeldelsen – mange svindlende krypto-robotter, der udelukkende er til for at frarøve folk deres penge. Det er derfor en god idé først og fremmest at overveje om du selv kan tage dig af dine investeringer, eventuelt med assistance fra en erfaren ven eller kollega. Og dernæst, hvis du beslutter dig for at søge hjælp fra en krypto-robot, så starte med at undersøge markedet og læse nogle forskellige anmeldelser.

 

Sæt dig grundigt ind i stoffet

Der er masser af guides på nettet, når det kommer til investering i Bitcoin. I artiklen her kan du blandt andet læse tre gode råd til at investere i kryptovaluta. Andre artikler guider dig omkring valget af kryptoenheder. Der findes nemlig tusindvis af forskellige valutaer hvor Bitcoin, Neo og Ethereum er nogle af de mest kendte. På andre sider kan du tilmed få personlig rådgivning, uden at give andre adgang til dine værdier. Søg og du skal finde!

 

Sætter du dig ordentligt ind i stoffet, har du større chance for en god investering og undgår lettere at blive snydt.

International triumf: 17-årige Valdemar vinder kæmpe Formel 4-løb

Skrevet af: Michael Qureshi

17-årige Valdemar Eriksen, der har sin skolegang i Aalborg, kørte i weekenden tredje afdeling af det spanske F4-mesterskab på den 4,4 km lange Formel 1-bane Circuito de Jerez i Spanien.

Valdemar startede P6, men kørte et fejlfrit løb med en super start og gode overhalinger, og kunne dermed køre over stregen som vinder.

Det spanske Formel 4-mesterskab er ét af de største og hårdeste i verden med 20 kørere og top-10 kørte i dagens løb alle deres hurtigste omgang indenfor en tiendedel af et sekund af hinanden, hvilket bevidner, at konkurrencen er vanvittig tæt.

Var uheldig lørdag – men kørte sig til tops søndag

Valdemar fik en kanonstart på Løb 1 lørdag eftermiddag og lå P5 efter kun 2 omgange, men da en forankørende bremsede uventet tidligt, ramte Valdemar ham desværre og endte i gruset.

I løb 2 søndag eftermiddag startede Valdemar P6, fik en god start igen, og overhalede sig stille og roligt gennem feltet indtil han 2 omgange før det ternede flag overhalede sig til P1 og opbyggede et forspring på et sekund inden han krydsede stregen som vinder.

MP Motorsport har siddet på stor set alt denne sæson, og med 7 kørere i feltet, har det været svært. Valdemar viste dog i dag, at når teamet og ham selv rammer det hele rigtigt, er de ikke urørlige.

En fantastisk sejr

“Jeg er så glad, at jeg næsten ikke kan være i mig selv.

Jeg har været ramt af så meget uheld denne sæson, ikke mindst i sidste weekend, hvor jeg blev kørt af banen fra en sikker sejr kun én omgang før slutflaget, til jeg igen endte i gruset i går.

Så er det bare ekstra fedt at kunne give drengene, teamet og mine sponsorer sådan en fantastisk sejr,” lyder det fra Valdemar Eriksen, der har en masse lokale sponsorer i Aalborg og omegn.”

Han fortsætter

“Jeg har været på podiet en del gange i MRF Challenge, men det her er min første internationale sejr.

Det var en hel speciel følelse at køre først over stregen med mit team hængende udover banen og juble og selvfølgelig at høre ”Der er et yndigt land” fra øverste trin på podiet og med Dannebrog ved min side, er noget jeg aldrig glemmer.”

Tak til dem der støtter

Han slutter af med en stor tak til dem, der støtter ham hele vejen rundt.

“Jeg vil gerne sige en stor tak til mine sponsorer i VER Business Club, stor tak til min drivers coach Benjamin Bailly, til min race engineer Edgar Pastrana, Torben Keller min fysiske træner, Carsten Oldengaard min mentaltræner og hele Team DRIVEX.”

Der bliver ikke tid til at hvile på laurbærrene for Valdemar, for allerede i næste weekend køres 4. afdeling af mesterskabet i Valencia.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.