Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Landets bedste arbejdspladser kåret: Aalborg-firmaer hiver flotte førstepladser hjem

Af Michael Qureshi
Glæde hos Louis Nielsen
Glæde hos Louis Nielsen

Danmarks bedste arbejdspladser er netop kåret ved en stor digital event.

Great Place to Work, som bl.a. støttes af Dansk Erhverv, kårer hvert år Danmarks bedste arbejdspladser inden for kategorierne mindre, mellemstore og store arbejdspladser.

I år kunne to Aalborg-virksomheder hente førstepladser hjem til byen.

Optikerkæden Louis Nielsen, der har hovedkontor i Aalborg, er blev kåret til Danmarks 3. bedste arbejdsplads og Danmarks bedste arbejdsplads inden for detail.

Revisions- og rådgivningsvirksomheden Beierholm løb med to priser – både som Danmarks bedste arbejdsplads for unge under 25 år, og som fjerde bedste danske arbejdsplads med over 500 medarbejdere.

Louis Nielsen rykker to pladser frem i hårdt Corona-år

Sidste år blev Louis Nielsen kåret som Danmarks 5. bedste arbejdsplads. Det er altså lykkes for virksomheden at kravle to plads op ad listen i et svært år med Corona.

“Jeg er ekstra stolt i dag. I et fuldstændig vanvittigt år med Corona har vi ikke bare holdt placeringen fra sidste år.

Vi er lykkes med at rykke to pladser op ad listen, så vi i dag er Danmarks tredje bedste arbejdsplads. Det er jeg virkelig stolt over,” fortæller HR-chef, Christina Elong Møller.

I slutningen af 2020 blev Louis Nielsen også kåret til Aalborgs bedste arbejdsplads til MigogAalborgs AALBORG AWARDS.

Corona har vendt op og ned

I et år med Corona har Louis Nielsen haft ekstra stort fokus på medarbejdernes trivsel og indført forskellige tiltag for at imødekomme de svære situationer og usikkerhed hos den enkelte medarbejder, som Corona har medført.

“Corona har vendt op og ned på vores arbejdsliv flere gange.

Derfor har vi hele tiden informeret vores medarbejdere og snakket med dem om udviklingen og hvad det betyder for os som arbejdsplads,” fortæller Christina Elong Møller.

Landets bedste arbejdspladser kåret: Aalborg-firmaer hiver flotte førstepladser hjem
Louis Nielsen i Aalborg

Har skabt sammenhold online

Samtidig har optikerkæden indført konkrete tiltag for at tilgodese medarbejdernes trivsel. Louis Nielsen har købt abonnement på appen Headspace. Her har alle medarbejdere fået øvelser indenfor mindfulness, yoga og motion stillet til rådighed.

Medarbejderne har også fælles morgengymnastik online hver tirsdag med en professionel træner. Ligesom de har dyrket motion hver for sig og doneret penge til et godt formål.

“Vi har sørget for at gøre ting sammen hver for sig. Når vi ikke kan være sammen, mister vi sammenhold, som vi så har formået at skabe online på andre måder,” fortæller Christina Elong Møller.

Stolthed hos Beierholm

Hos den landsdækkende revisionsvirksomhed Beierholm med hovedkontor i Aalborg, så har det krævet en særlig indsats at holde medarbejdernes trivsel oppe under den nu 12 måneder lange coronaepidemi, lyder det fra vinderen.

“Beierholm blev for anden gang i træk kåret til Danmarks bedste arbejdsplads for unge under 25 år.

Det er kun tredje gang, at prisen for unge under 25 år uddeles, og Beierholm var også modtager af prisen ved sidste uddeling i november 2019, hvor det internationalt anerkendte Great Place to Work Institute i Danmark kårede Danmarks bedste arbejdspladser.

Landets bedste arbejdspladser kåret: Aalborg-firmaer hiver flotte førstepladser hjem
Fra venstre CEO Søren V Pedersen og HR-chef Anders Thorup

Stærk indsats på unge under 25 år

Den ordinære uddeling i november 2020 blev nemlig udskudt på grund af coronaepidemien og blev i stedet afholdt her i marts online.

“Jeg er derfor særligt stolt over, at vi nu for anden gang i træk bliver udnævnt til Danmarks bedste arbejdsplads for unge under 25 år.

Vi optager normalt 50-60 trainees om året, men i indeværende år kommer vi til at rekruttere 90-100 unge trainees, og det har krævet et enormt arbejde og fokus fra både dem og den øvrige organisation at opretholde trivsel, motivation og et højt niveau for oplæring under krisen.

Jeg vil derfor gerne benytte lejligheden til at takke alle medarbejdere for en forbilledlig indsats,” siger adm. direktør Søren V. Pedersen fra Beierholm.

Beierholm er kendt for sit særlige traineeforløb, der består af en to-årig modulopbygget uddannelse kombineret med lokal ”mesterlære”, hvor den unge tilknyttes en erfaren ”buddy”.

Antallet af trainees, der optages i Beierholm pr. år, er løbende blevet øget og skal efter planen også udbygges i de kommende år.

Og netop buddy-ordningen er blevet styrket under coronakrisen for at modvirke nogle af de coronarelaterede restriktioner.

“Vi iværksatte ret tidligt under coronaepidemien nogle særlige tiltag med fokus på at bevare en tæt kontakt til de unge under oplæring.

Derudover har mange af vores 32 lokale kontorer prioriteret, at de unge kunne møde ind på kontoret i de perioder, hvor det var hensigtsmæssigt og sundhedsmæssigt forsvarligt.

Det har virket rigtig godt,” fortæller Søren V. Pedersen.