To af Aalborgs bedste: Applaus og Nam går sammen om lækker nytårsmenu

Skrevet af: Simone Vestergaard

I ugens løb afholdt tre af Aalborgs bedste restauranter Tabu, Nam og Applaus et fuldt udsolgt kokketræk.

Over tre dage blev de tre restauranter fyldt til bristepunktet, hvor de gav gæsterne en helt ekstraordinær gourmetoplevelse af de sjældne slags her i Aalborg.

Nu udvider to af restauranterne samarbejdet også til at gælde deres nytårsmenu som Take Away.

Hver eneste år har en lang række af Aalborgs bedste restauranter lækre nytårsmenuer, som de sender ud af huset på årets sidste dag.

To topkokke går sammen

I år går Nam og Applaus sammen, og de to topkokke Kim Jeppesen (Nam) og Mads Hyllested (Applaus) har skabt en nytårsmenu på et niveau, som man ikke finder mange andre steder i det nordjyske.

”I år har vi valgt at prøve en ny konstellation og kreere en fælles nytårs take away. Vi kunne godt tænke os, at give kunderne en anderledes oplevelse, og begge restauranternes koncepter minder om hinanden – blot med to forskellige madstilarter,” siger Anne Marie Menendez, medejer af Restaurant Nam.

Det er ikke kun her i Aalborg, at man kan nyde godt af menuen. Der bliver også mulighed for at hente det i Frederikshavn.

“Mads og Kim er jo to nordjyske drenge fra Sæby og Frederikshavn, så vil vi også gerne reklamere for vores menu nordpå.

Derfor kan man både kan afhente vores menu på Nam og i Frederikshavn,” fortæller ejeren Anne fra Nam.

Spændende fusion af to køkkener

Hun fortæller om selve tankerne omkring menuen;

”Både Applaus og Nam kører normalt med mange små serveringer.

Men med nytårsmenuen har vi valgt at lave en spændende fusion af to køkkener.

En nem og lækker menu med fire snacks og fire godt-fyldte retter.

Vi har sørget for, at folk ikke skal bruge uanede mængder tid i køkkenet efterfølgende men i stedet hygge sig med sine gæster,” forklarer Anne.

Hvorfor har i slået jer sammen?

”Begge restauranter er blevet taget rigtig godt i mod i Aalborg, og der er god respons, når vi slår os sammen – senest med kokketræffet.

Så er det bare super hyggeligt at lave mad sammen.”

Hvis man lægger sin bestilling inden d. 1. december, så får man 10% rabat på hele bestillingen.

Nytårsmenuen fra Applaus & Nam


Fire snacks:
– Vaffel m. taskekrabbe
– Kyllingechips m. karl johancreme
– Modnet skinke m. saltet grønt & friskost
– BBQ marineret gris m. stikkelsbærsalsa & sprød brød

Hertil brød og smør.

Fire retter:
– Carpaccio af mørbrad m. røget æggeblomme, lime-ponzu & sprøde jordskokker
– Hummerbisque m. porcheret torsk, saltede mandler & urteolie
– Stegt okse mørbrad m. confiteret kartoffel, solbærglaserede rødbeder, syltet solbær & trøffelsauce
– Hvid chokolade & passion m. marengstoppe, hasselnødder & havtorn

Der er mulighed for at købe to forskellige pakker,alt efter ønske.

Pakke 1 med snacks og fire-retters menu koster pr. kuvert 450 kr.

Pakke 2 med snacks, fire-retters menu og bobler koster 495 kr. pr. kuvert og inkluderer 1/2 fl. bobler

*Alle pakker sælges fra minimum to personer.

Ulige antal kan blot se frem til at nyde lidt ekstra mad og bobler.

Du kan booke lige her

Fri bar, fødselsdage og kæmpe Grand Prix fest: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Så nærmer vi os endnu en begivenhedsrig weekend med nogle fede begivenheder spredt over hele weekenden.

Vi er som altid klar med et overblik over dem alle lige her.

I denne weekend kommer der blandt andet nogle store musikalske navne til byen, og der skal fejres fødselsdag mange steder i byen – blandt andet på Guldhornene, Musikkens Hus og så vores helt egen ClubAalborg, som fejrer det med Fri bar i 2 timer på Zwei Grosse i aften.

Internationale stjerner kommer til Aalborg

Der er virkelig lagt i kakkelovnen til en kanon fed weekend med to af de helt store danske navne som giver koncert i Aalborg.

Alex Vargas og Martin Jensen kommer forbi til hvad det kun kan blive to helt vilde aftener. Det er næsten ikke nødvendigt at fortælle hvem de to herrer er, men her er en lille oversigt af deres præstationer indtil videre:

Alex Vargas har i løbet af de to sidste år skabt sig et stort navn i Danmark og er virkelig begyndt at bryde igennem på den internationale scene.

Martin Jensen, der uden tvivl er Danmarks største DJ, har rejst verden rundt og givet koncerter på de allerstørste DJ scener i verden, her i blandt Mainstage ved Tomorrowland.

Hans mega hit Solo Dance er blevet streamet mere end 500 millioner gange på Spotify og denne danske verdensstjerne kommer til Aalborg.

Syng med på de størst Grand Prix hits

I kølvandet af det Danske Melodi Grand Prix kan du her i weekenden genopleve nogle af de største Grand Prix hits gennem tiden.

Du kan læse mere om Grand Prix Galla her.

AKKC tager dig med på en 40 års rejse med fantastiske Melodi Grand Prix øjeblikke og sørger for den ultimative Grand Prix oplevelse. De har allierede sig med velkendte navne som, Bryan Rice, Silas Holst, Gry Johansen samt Annette Heick.

Publikum kan se frem til at opleve et gensyn med alle de bedste grandprix-hits fra både ind- og udland. Fly on the Wings of Love, Waterloo, Euphoria, Congratulations, Lige Der Hvor Hjertet Slår, Vi Maler Byen Rød og mange flere af de bedste sange fra de sidste 40 år kan opleves i et spektakulært show, der både er en oplevelse for ører og øjne.

Foto: akkc.dk

Weekend med fødselsdag og fri bar

Der bliver igen fejret fødselsdage i Aalborg, i denne weekend er det Guldhornene og ClubAalborg. Førstnævnte har faktisk holdt fødselsdag hele ugen med en masse forskellige tilbud og underholdning.

Du kan som altid drikke dig til ridder, bedre tidspunkt end til en 7 års fødselsdag findes da ikke? Efter du så har drukket dig til ridder, kan du om lørdagen få gratis pølser fra 17.30 – 19.00.

ClubAalborg fylder 2 år og har gennem hele marts måned haft flere konkurrencer og nu afholder de en rigtig fest i samarbejde med Zwei Grosse Bier Bar.

Fredag aften fra 20.00 – 22.00 vil der være fri bar for medlemmer af ClubAalborg, hvor du kan få stillet tørsten i øl, Somersby og biercocktails. Derudover vil der være konkurrencer i løbet af aftenen med præmier fra baren.

Det kan du læse meget mere om her.

På lørdag afholder Musikkens Hus et lille event foran Salling ved udgangen til Algade, hvor et lokalt band spiller og de uddeler fødselsdags-balloner.

Derudover har de konkurrencer i gang: 24 butikker i gågaden udlodder koncertbilletter i anledning af Musikkens Hus 5 års fødselsdag + Musikkens Hus udlodder et årskort på deres egen Facebook side.

Events

22/3 Guldhornenes 7 års fødselsdagsuge (22. – 24. marts), Café Guldhornene kl. 16.00 – 06.00

22/3 Whiskysmaging, Vin & Vin kl. 19.00 – 21.30

22/3 Clubaalborg fest på Zwei – FRI BAR! Zwei Grosse Bier Bar kl. 20.00 – 22.00

23/3 Mød Allan Olsen, Arnold Busck Aalborg City kl. 13.00 – 14.00

24/3 Mød eksperten: Kunsthistorikeren om Rita Kernn-Larsen, Kunsten kl. 13.00 – 14.00

24/3 Rasmus Brohave: Internet-stjerne? Skråen kl. 16.00 – 19.00

Opsætninger

22/3 Salt, Aalborg Teater kl. 19.30

22/3 Et Dukkehjem, Aalborg Teater kl. 19.30

23/3 Fyrtøjet, Aalborg Teater kl. 11.00 / 13.00

23/3 GHOST – The Musical, Musikkens Hus kl 19.30 – 22.30

Musik

22/3 Kinden I Buret, Ulla T kl. 20.00

22/3 Alex Vargas, Skråen kl. 20.00 – 22.00

22/3 Live Music Feat. Ken Warner (22. – 23. marts), John Bull Pub kl. 22.00

22/3 Gregers & 1stMov3ment, Skråen kl. 22.30 – 23.30

23/3 Forårskoncert, Utzon Center kl. 15.00

23/3 Folkeklubben, Skråen kl. 19.00 – 22.00 – UDSOLGT

23/3 Grand Prix Galla, AKKC kl. 20.00 – 23.00

23/3 Per Vers: Knust Kunst, Musikkens Hus kl. 21.00 – 24.00

23/3 Martin Jensen, ZURF kl. 22.00

23/3 The Devil’s Tiny Chains, Skråen kl. 22.30 – 23.30

For børnefamilier

23/3 Sebastian Klein – Mer’ Styr På Dyr, AKKC kl. 15.00 – 16.30

24/3 Sjov Søndagslegeland, DGI Huset Nordkraft kl. 12.00

Her forkæles børnene: Sushidag for de yngste på SushiManiaXO

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Nogle børn er vilde med boller i karry – andre foretrækker risen i en mere pyntet version.

Det ved SushiMania XO på Strandvejen 11; og derfor inviterer de endnu engang til Børnenes SushiDag.

Arrangementet finder sted lørdag d. 30. marts, og al indtjening går ubeskåret til Børns Vilkår.

Denne dag står i børnenes tegn, og eftermiddagen afsættes til 100 % forkælelse – imens de støtter andre børn i Danmark.

“Vi mener, at det er vigtigt at give lidt igen, og det er derfor Børnenes SushiDag er opstået,” siger medindehaver Nathalie Kühl.

Forkælelse for alle børn

Børns Vilkår arbejder for at sikre, at ingen børn i Danmark bliver svigtet: hvad enten det er svigt, skilsmisse eller mobning.

En vigtig indsats, og et vigtigt formål, mener SushiMania XO.

“Børnene bliver forkælet med vores lækre gourmetsushi, fordi vi ved, at sushi også kan smelte små børnehjerter,” forklarer Nathalie.

Alle børn mellem 3 og 12 år kan deltage, og prisen er kun 99 kr. pr. barn.

Prisen inkluderer også vand eller hjemmelavet sodavand.

Du kan booke plads til dit barn lige her eller på telefon 9810 9841.

Unik muh-lighed: Få din egen økologiske dele-ko på Egholm

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I 2018 oprettede Aalborg Kommune i samarbejde med en lokal landmand byens første Kogræsserforening.

Bagtanken med foreningen var at invitere borgerne indenfor i processen fra jord til bord.

Som medlem af kogræsserforeningen, får du ansvaret for passe din helt egen ko fra maj til oktober;

Herefter er du med til at aftage kødet, når dyrene bliver slagtet i efteråret.

Målet med etableringen er en forening med mindst 24 medlemmer, der hver får mulighed for at aftage 1/8 kvie.

Et lærerigt indblik i kødproduktion

Pasningen foregår således, at medlemmerne på skift får til opgave at se efter, om dyrene har vand, og om de trives.

Dyrene skal tilses dagligt, hvilket vil sige, at du i en forening med 30 medlemmer får ca. én arbejdsdag om måneden.

Foruden at være en hyggelig og god oplevelse for både små og store så er det også en oplagt mulighed for at blive mere bevidst om bæredygtigt forbrug af fødevarer samt at medvirke til produktionen af lokalt og økologisk kød.

“Kødet får en helt anden værdi, når man selv har været med til at passe dyrene.

Mange bybørn ved måske ikke, hvor maden kommer fra, eller hvad det egentlig er, de spiser – det kan de selv følge med i her,” fortæller Zacharias Brix Madsen, Grøn agent i Miljø- og Energiforvaltningen, til MigogAalborg, og uddyber:

“Jeg har selv fået kød derude fra, som jeg lavede culotte af.

Dagen efter brugte jeg resterne til biksemad – og dagen efter brugte jeg resterne til pizzafyld.

Jeg kunne simpelthen ikke få mig til at smide det ud.”

Muh-lighed for at få din egen økologiske ø-ko

Kogræsserforeningerne er allerede en stor succes mange steder i landet; hvilket foreningen i Hasseris Enge også blev.

Derfor er Grønt Aalborg nu klar med oprettelsen af endnu en lokal forening.

“Foreningen i Hasseris Enge blev en kæmpe succes, så nu prøver vi igen.

Denne gang på Egholm, hvilket var det oplagte valg for os.

Her kan borgerne både få lokalt og bæredygtigt og være med til at støtte arbejdet, mod at Egholm skal være Danmarks største økologiske ø,” fortæller Zacharias Brix Madsen.

Den 4. april kan du derfor deltage i infomøde vedrørende stiftelsen af den nye kogræsserforening på Restaurant Kronborg på ØkoØen.

Arrangementet finder sted fra 16.30-18.00, og det foreløbige program lyder:

16.30: Kaffe og kage samt velkomst
16.45: Egholm Øko-ø
17.00: Hvad er Egholm Kogræsserforening?
17.15: Afgræsning med kvæg
17.30: Erfaringer fra Hasseris Enge
17.45: Spørgsmål
18.00: Tak for i dag

Arrangementet er gratis, men tilmeld dig gerne via linket for at undgå madspild.

Og til det store nordjyske spørgsmål: Hvad KOster det?

Som medlem af foreningen skal du betale et beskedent KOntigent, men derudover er du udelukkende forpligtet til at afregne for det kød, du tager med hjem, når dyrene er blevet slagtet.

“Der er ikke nogen økonomisk risiko ved at være medlem.

Det er meget forskelligt, hvor store dyrene bliver. Hvis de dør, og man ikke får noget kød ud af det, så mister man ikke noget.

Man køber altså ikke dyret. Du betaler bare for det kød, du aftager,” siger Zacharias.

Hvad: Infomøde om Kogræsserforening
Hvor: Restaurant Kronborg, Egholm.
Hvornår: 4. april kl. 16.30-18.00

Læs mere her.