Anmeldelse: Det gode vs. det onde er ét stort, komplekst kaos

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvad er godt? Hvad er ondt? Og hvorfor er det overhovedet vigtigt?

Det er nogle af de spørgsmål Aalborg Teater stiller publikum overfor i deres nye stykke Det gode vs. det onde.

Med hjælp fra tre suveræne skuespillere bliver du båret igennem hovedpersonen Hans’ historie.

Hans som Jacob Moth-Poulsen, Ena Spottag og Marie Knudsen Fogh skiftes til at spille.

Hans, som senere fik en kønsskifteoperation og blev til Eva.

Det lyder måske … komplekst. Og det er det måske også. Eller også er stykket bare et realistisk billede af, hvordan vi alle tackler spørgsmålet omkring hvad er godt og hvad er ondt?

I hvert fald udvikler forestillingen sig til ét stort, komplekst kaos, hvor publikum provokeres til at slå skuespillerne med en oppustelig kølle, Hitler træder ind, og får kastet lort (…) i hovedet, en halvforskrækket ged går en æresrunde, et køleskab vælter ud gennem et hul i væggen og en voldtægt finder sted midt på det hårde gulv.

Det onde kan ikke undgås

Hvis du synes, at det hele lyder lidt provokerende og grænseoverskridende, er det nok fordi, at det er super provokerende og grænseoverskridende.

Især fordi man som publikum ikke kan undslippe kaosset.

Kulissen er så minimalisktisk (det er bogstavelig talt kun en grå væg og et gråt gulv), at du til alle tider er tvunget til at rette blikket mod scenen.

Selvom du hverken er nøgenforskrækket eller nem at krænke, kræver det alligevel is i maven ikke at vige blikket under bestemte scener i stykket – f.eks. når Hans (Jacob) voldtager en bevidstløs festgænger (Marie), og Ena projicerer forbrydelsen op på den store, grå væg med et kamera.

Netop kameraet er et af de sceniske virkemidler, der fylder meget i Det gode vs. det onde, og frembringer skiftevis latter, når Jacob og Ena overdriver stereotyper af kinesere og franskmænd, og ubehag når det er insekter, blodige ansigter og nøgne baller, der zoomes ind på.

Meningsløst – og dog

Det gode vs. det onde er en grænseoverskridende fornøjelse, der på eventyrlig vis både forbløffer, forskrækker og tvinger én til at overveje sine egne motiver i verden.

Kan man være et godt menneske, selvom man ikke har lavet nødhjælp i Tanzania? Selvom man går i skindsko? Og kan man nogensinde genfinde troen på det gode efter, hvad der skete med Bill Cosby?

Spørgsmålene er mange, og vi tør godt garantere … at du faktisk ikke får et konkret svar på noget som helst.

I stedet bliver ens tanker sat på spidsen og på et tidspunkt opgiver du måske endda overhovedet at forstå meningen med galskaben – men så er det altså bare at læne sig tilbage og nyde det show, som Jacob, Marie og Ena ligger for dagen.

Ét stort kaos

Er man inkarneret teatergænger, så har man uden tvivl et forhold til netop disse tre, der skulle vise sig at være et helt genial trio i netop denne forestilling.

Det sker ikke så sjældent, at man som publikum kommer i tvivl om, hvad der lige er op og ned – er det skuespil? Er det improvisation? Hvad er det lige, at der foregår?

Efter halvanden time, hvor livets eksistentielle dilemmaer udpensles i ét stort virvar af lort, kakerlakker og masser af nøgenhed, kunne vi gå derfra med sammenkrøllede mavemuskler, en lille smule forargelse – og en bred enighed om, at det var et stykke, vi godt kunne se igen. Og igen.

Få alt det fede udstyr: Ny butik er åbnet på Budolfi Plads

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Forleden åbnede en helt ny butik i hjertet af Aalborg.

Mika er åbnet på Budolfi Plads, som har formået at tiltrække en lang række fede navne som Aktuel, Skagen Fiskerestaurant og BACO.

Mika har i den grad fat i tidens trends, og kommer til at skifte sortimentet i butikken ud tilpasset årstiderne. Her til sommer er der så fuldt fokus på hard stand up paddleboards og surf boards  – ikke de oppustelige.

De slår især på, at priserne er skarpe, hvor man sparer mellem 40-65% sammenlignet med lignende hard boards i øvrige Danmark.

Så hvis du går med en drøm om at komme helt tæt på eksempelvis delfinen i Østre Havn-området, så kan du købe udstyret her.

Tidligere jægersoldat

MIKA er en lille nordjysk virksomhed, der er startet ud fra det grundlæggende princip, at alle fortjener produkter i god kvalitet til overkommelige priser.

Det er Anders Gottlieb Boldsen og Mikkel Højsleth, som står bag Mika, men det er primært Anders man møder i butikken.

Han er tidligere jægersoldat, men springer nu ud som selvstændig.

“Jeg synes, det var et godt tidspunkt at blive selvstændig på. Det motiverer mig at have frihed og kunne realisere mine idéer.

Vi vil gerne yde kvalitet og service på et højt niveau, og det kan jeg ved at være her selv. Vi sælger også produkter, som vi 100% kan stå inde for.

Det skal have vores eget kvalitetsstempel, og vi skal kunne se kunderne i øjnene også bagefter købet,” siger Anders Gottlieb Boldsen til MigogAalborg.

Både til nybegyndere og øvede

Han fortæller, at man kan komme ned i deres showroom på Budolfi Plads, ved siden af BACO, og se de forskellige boards, og tage en snak. Der er både til nybegyndere og øvede.

“Vi vil forene kvalitet og pris, så du som forbruger altid får den bedst mulige handel og personlige service uden nogen fordyrende mellemled.

Det er et løfte, vi kan stå ved, fordi vi forhandler direkte med producenterne, og dermed kan stå inde for både kvaliteten og produktionsforholdene,” forklarer Anders.

Lækre varer til gode priser

Han fortæller også, at de kommer til at finde tidens trends i løbet af sæsonerne.

“Vi springer til, når vi får mulighed for at sikre lækre varer til priser, hvor alle kan være med.

Derfor sælger vi lige nu kvalitets SUP Boards og Surfboards til vandsports-entusiaster.

Vi arbejder også på at opbygge et sortiment indenfor møbler, og hvem ved, hvad vi ellers får fingrene i,” forklarer Anders.

Hvad: Mika er åbnet
Hvor: Budolfi Plads
Læs mere på deres Facebook-side

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Laver de vildeste donuts: Realitystjerne åbner Bronuts-butik i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Først var det burger-krig. Nu kan vi glæde os til donut-krig lige her i Aalborg.

I sidste weekend åbnede Donut-shoppen på Boulevarden med masser af lækre donuts.

Men de får mere end kamp til stregen nu, kan MigogAalborg fortælle.

For en af de helt store spillere på den danske donut-scene har nu lokalerne på plads i byen.

Ejeren af den hastigt voksende donut-kæde Bronuts er tidligere realitydeltager Türker Alici kendt fra Paradise Hotel og Robinson.

Men nu har han brugt noget af berømmelsen på at skabe et ret skarp koncept. For Bronuts er et gigantisk hit i Aarhus, snart åbner de på Vesterbrogade i København, og så hedder Aalborg næste stop.

Rykker ind i Art by Me’s gamle lokaler

Det afslører Türker Alici selv på sin Instagram-story lagt på i dag lørdag eftermiddag.

Her ser man ham gå rundt i de tidligere Art by Me-lokaler på Dannebrogsgade 9.

“Vi er lige nu i Dobbelt A. Prøv lige at tjekke det her, det ligner vist den kommende Bronuts,” lyder det fra Türker.

Han viser så rundt uden for med facaden og inde i selve lokalerne.

“Vi er allerede nået rigtig langt. Vi har været så frække at tegne, så her får I en quick update.

Her kommer der produktionsområde, vores skabe kommer til at være her, montre her aflangt.

Kunderne kommer ind der, stiller sig i kø her, køber og går ud der. Meget nemt og simpelt,” forklarer han.

Screenshot fra Instagram story

Ligger godt i Vestbyen

MigogAalborg har ad flere omgange været i kontakt med Bronuts de seneste par uger, fordi rygterne om en snarlig Aalborg-åbning løb hurtigt.

De har ikke ønsket at kommentere officielt indtil i dag, hvor den ene medejer Türker Alici altså selv bekræfter det.

Hos EDC Erhverv der har lokalerne til udleje ønsker man hverken at be- eller afkræfte, at Bronuts-kæden bliver de nye lejere.

Lejemålet er flot istandsat og er beliggende på en af Vestbyens mest attraktive placeringer på hjørnet af Dannebrogsgade og Istedgade

Kendt for at eksperimentere

Bronuts er blevet ret så populært i Aarhus, og nu er det altså både København og Aalborg, der skal smage på deres vilde donuts.

De er nemlig især kendt for at eksperimentere helt vildt med deres donuts som bl.a. Bounty-Donuts, Twix, Mars, Snickers og selvfølgelig Oreo’s og meget mere.

Bronuts er i øvrigt sammensat af slangordene Bro’s og donuts. Så er det på plads.

Det er ikke engang et år siden, at Bronuts åbnede den første butik i Aarhus, og snart kommer man altså til at have steder i fire byer.

Åbningsdatoen ventes også at blive afsløret inden for kort tid.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her 

Nyt udspil fra regeringen: Forsamlingsforbud kan hæves til 50 personer fra mandag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Det nuværende forsamlingsforbud på 10 personer ser ud til at blive hævet til 50 personer fra på mandag.

Det er regeringens udspil i et brev til partilederne i Folketinget. Det skriver både DR, TV 2 og Ritzau som alle er i besiddelse af brevet.

Men der vil være en række undtagelser, hvor endnu flere personer kan være samlet.

Det gælder alle arrangementer, hvor deltagerne “i det væsentlige” sidder ned, lyder det i regeringens udspil.

Det vil sige, at der fra mandag kan blive åbnet for blandt andet bryllupper og andre sommeraktiviteter.

Derudover skal det være muligt at afholde arrangementer med 500 siddende personer, og det gælder også Superligaen.

Et bryllup afholdt i en restaurant eller lignende, der står for mad og lokaler kan gå an, eller en generalforsamling afholdt i et konferencecenter.

Det skal også være muligt med sommeraktiviteter for børn og unge, der sidder ned.

Hæves til 100 personer i juli

Derfra er det ifølge udspillet planen, at forsamlingsforbuddet hæves til 100 personer fra 8. juli, og i august skal det så hæves til 200 personer.

Hvis regeringens udspil bliver til virkelighed vil det betyde, at det også vil være muligt at holde fx en konference med siddende deltagere eller lignende, samt at idrætten eksempelvis Superligaen, kan samle op til 500 personer til kampene.

Her er det et krav, at tilskuerne sidder ned, skriver statsminister Mette Frederiksen i brevet ifølge DR og Ritzaus Bureau.

Politiet skal stadig have mulighed for at nedlægge opholdsforbud, hvis det står til regeringen.

De opholdsforbud har været taget i brug et par gange i løbet af coronakrisen, fordi der har været for mange personer forsamlet på ét sted – blandt andet i Københavns nordhavn og på Islands Brygge.

Burger Week hos Bogø

MigogAalborg har i samarbejde med Bogø-kæden lavet Burger Week hos Bogø. Resten af ugen får du en burgermenu med valgfri burger, fritter, sodavand og valgfri dip til 50 kr. Læs mere her