Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Nostalgisk gensyn med 00’er ikonet 50 Cent

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Joanna Hope-Lidegaard
Foto: Joanna Hope-Lidegaard

I går aftes trådte en af verdenshistoriens største rappere ind på scenen på Musikkens Plads, og mens solen gik ned over Limfjorden, viste 50 Cent at der stadig er masser af liv i sangkarrieren.

Som en, der er vokset op med musikken fra Boogie Listen på DR og musikvideoerne på MTV (i kanalens storhedstid), var det en vanvittig nostalgisk oplevelse, at se en af 00’ernes mest prominente rappere i levende live i Aalborg.

Heldigvis var det også en kæmpe optur at opleve, at den amerikanske rapper på ingen måde har nået pensionsalderen og stadig leverer fejlfrit på samtlige numre på den lange sætliste.

Koncerten var som en greatest hit kavalkade, hvor vi fik serveret alle de største hits blandet sammen med numre, som kun de mest dedikerede fans vil kunne synge med på; men selv der blev man revet med af stemningen, og fødderne fulgte med.

At hovedpersonen selv var i fremragende humør og storsmilede til publikum det meste af koncerten, gjorde også at man følte, at man var på helt samme bølgelængde, når det kom til at have en fed aften i selskab med hinanden.

Anmeldelse: Nostalgisk gensyn med 00'er ikonet 50 Cent
Foto: Mathias Larsen

Bling, damer og tekster som kun 50 Cent kan skrive dem

Med til hele 00’er æstetikken og legenden omkring de amerikanske rappere hører sig jo letpåklædte damer og masser af penge, bling og weed.

Det var skam også tilstede under koncerten, og det er på en måde betryggende at vide, at nogle ting aldrig ændrer sig selv her 20 år senere.

50 Cent og de to hype men var rigt udsmykket med kæmpe urer og halskæder, der nærmest blændede øjnene, når de blev vist på storskærmen, og i baggrunden dansede fire kvinder i meget lidt tøj under flere af numrene.

Med en weed-pause oveni, hvor et Bob Marley nummer kørte i baggrunden, og tekster som “I beat the pussy up”, fik vi et kig ind i en verden, der ligger meget fjernt fra den nordjyske (og danske) ordentlighed – og hvor er det fedt, at vi kan have den slags oplevelser heroppe!

I den halvanden time koncerten varede fik vi lov til at give lidt slip, glemme at vi skulle på arbejde klokken 8 næste morgen og skråle alt fra “I’ll let you lick the lollipop” til “She always ready, when you want it she want it” og “Hate It or Love It, the underdog’s on top”.

En koncertplads, der kan noget

Undervejs i koncerten adresserede 50 Cent publikum, og han påpegede både de personer, der sad på bådene i Limfjorden samt dem, der var på balkonen i Musikkens Hus.

Det var da også værd at bemærke, at setuppet er noget anderledes end, man er vant til med den smukke Limfjord på den ene side, Musikkens Hus på den anden side, og en overdådig solnedgang i baggrunden.

Koncertpladsen bidrog til en musikalsk oplevelse udover det sædvanlige, og hvis Musikkens Hus fortsætter med at booke internationale navne af samme kaliber som 50 Cent – som ovenikøbet leverer varen og skaber en fest- så er der meget at glæde sig til i fremtiden.

Del artikel

Andre læser også