Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Aalborgs pæneste løb: Kom til Havnegade Run 2020 i september

Af Jonas Søhus Vogt Sørensen

Den 13. september 2020 kl. 10.00 skal løbeskoene findes frem, for der har du nemlig mulighed for ganske gratis at deltage i Havnegade Run 2020.

Men du skal være hurtig og heldig, for der er et begrænset antal startpladser tilbage. Du kan tilmelde dig Havnegade Run 2020 her.

Lokale løbeentusiaster står bag

Det er tre lokale løbeentusiaster, Caroline, Jan og Christian, der har taget initiativ til at afholde Aalborgs pæneste løb, da deres egne planer om at løbe halvmarathon i Hamborg blev aflyst grundet den nuværende coronasituation.

”Vi er nogle stykker, der godt kan lide at løbe, og den her corona-tid har sat en stopper for en hel masse løb.

Derfor vil vi nu gerne skabe en god løbeoplevelse, hvor der både er plads til dem der gerne vil løbe stærkt og dem der gerne vil gå”, siger Christian Jacobsen, der er en af initiativtagerne til Havnegade Run 2020.

Løbeoplevelsen for løbere og tilskuere maksimeres ved, at løberuten afvikles i mindre “sløjfer” afhængig af distancen. Du kan løbe lige fra 1 mile (1,6 km) op til og med halvmarathon-distancen.

Derfor er Havnegade Run 2020 skabt til folk i alle aldre – lige fra små børn til de ældre.

Aalborgs pæneste løb: Kom til Havnegade Run 2020 i september

Et løb i eksotiske omgivelser

Det unikke ved Havnegade Run er, at det er et af Danmarks mindste og dermed mest eksklusive løb.

Løbet er “små-eksotisk”, da hele løbet foregår på solsiden i Nørresundby, hvor du på nærmest hele ruten vil have panoramaudsigt til Limfjorden.

Havnegade Run 2020 vil have start/mål på Havnegade, og samtlige løbere vil løbe i retning af kulturbroen – nogle vil løbe længere “sløjfer” end andre afhængig af distance. Der vil være forskellige afmærkninger for de enkelte distancers “vendepunkter”.

Det er første gang de tre løbeentusiaster skal afholde løbet, og derfor håber og satser de på stor opbakning til løbet, så det kan blive en fast tradition.

Inspiration fra udlandet

Selv har de blandt andet løbet Miami- og Hamborg Marathon, hvorfra de har fået inspiration til Havnegade Run 2020.

”Ruten er super, super flot, og det vi godt kan lide, er at lave små sløjfer, så man kommer forbi tilskuerne og får skabt stemning på Havnegade. Det er den stemning vi selv har oplevet, vi gerne vil skabe i mindre skala”, siger Christian Jacobsen.

Han tilføjer i øvrigt, at de har fået løbet godkendt af Nordjyllands Politi og at alle retningslinjer er overholdt i forhold til den nuværende coronasituation.

Hvad: Havnegade Run 2020
Hvor: Havnegade, 9400 Nørresundby
Hvornår: 13. september 2020 kl. 10.00

Du kan finde mere info her.

Del artikel

Andre læser også