Aalborg Hotel Apartments fejrer succesfuldt år: Udvider med nye hotel-lejligheder

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Konceptet med hotel-lejligheder er sådan set meget ligetil.

Du henter din nøgle i receptionen eller i nøgleboksen og låser dig ind i en fuldt møbleret to- eller treværelseslejlighed, hvor du kan bo så lang eller kort tid, du har lyst til.

Det eneste du behøver at medbringe er dig selv – og tandbørsten.

Alligevel har fænomenet, også kaldet hotel apartments, ikke vundet lige så meget frem rundt om i Danmark som i resten af verden.

Det var i hvert fald tilfældet, indtil Aalborg Hotel Apartments åbnede dørene på Venøsundvej i den østlige del af Aalborg sidste år.

”Vi har haft et år med rigtig stor efterspørgsel og succes,” fortæller hotel manager Thor Bastholm.

At boligerne er blevet taget godt imod er bestemt ikke en overdrivelse.

På Booking.com, en af verdens største hotelbooking-sider, er gæsterne mildest talt begejstrede og har givet Aalborg Hotel Apartments en rating på 9.4 ud af 10.

Det er navnlig besøgende familier, der uddeler de mange stjerner, og som har tildelt stedet titlen ’top-rated by families’.

”Vi kan fejre et års jubilæum her i juni, og i kraft af den gode modtagelse fejrer vi det med at starte næste store projekt,” forklarer Thor Bastholm og løfter dermed sløret for det nye byggeprojekt.

Mere end 40 nye hotel apartments på vej

På den nuværende adresse består Aalborg Hotel Apartments af 28 to- og treværelseslejligheder.

Med tilføjelsen af de 46 nye lejligheder næste år – hvoraf flere også bliver mindre lejlighedstyper – bliver der endnu flere alternativer til de klassiske hotelværelser.

Hvis du undrer dig over forskellen på et traditionelt hotelværelse og en hotel-lejlighed, er det kort og kontant, at du i lejligheden har alt det, du har brug for.

Fra vaskemaskine og tørretumbler til et fuldt udstyret køkken (opvaskemaskine inklusiv) og en komfortabel stue.

Eller som Thor Bastholm lynhurtigt opsummerer det:

”Du har alt, hvad du skal bruge uden en hel masse bøvl.”

Han håber, at flere aalborgensere får øjnene op for potentialet, især til sommer hvor masser af familier og venner valfarter til Nordjylland for at være sammen.

I stedet for at slå sovesofaen ud til svigerfamilien og gå klos op ad hinanden hele dagen, slår han på, at det er oplagt at booke en hotel-lejlighed.

Man kan også lade sig inspirere af Aalborg Hotel Apartments mange tyske og norske gæster, der udnytter den gratis parkering og bruger lejlighederne som en base, mens de kører Nordjylland tynd efter oplevelser.

I mangel på bil afgår busser næsten lige udenfor hoveddøren og tager 15 minutter til centrum.

Minimalistisk skandinavisk stil

Lejlighederne er indrettet i den skandinaviske stil med masser af lys, moderne møbler og hjemlige bekvemmeligheder som fryser, gulvvarme, lynhurtigt Wi-Fi og TV i både stue og soveværelse.

På nuværende tidspunkt kan man vælge mellem en toværelseslejlighed på 50 m2 eller en treværelses på 70 m2 – begge med udgang til en altan, hvor man forhåbentligt også i år kan nyde det danske sommervejr.

Jo længere et ophold man booker, jo billigere bliver det med priser fra 500 kr per nat. Det er dermed meget konkurrencedygtige priser ift. byens hoteller.

Læs mere om Aalborg Hotel Apartments og book her.

Billeder fra weekenden deles i vildskab: Aalborgs borgmester med opråb

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Det startede med en Facebook-opdatering hos renovationsarbejderen Per Holland søndag morgen.

Siden har lige præcis det opslag med tilhørende billeder spredt sig som en steppebrand på det sociale medie, og mandag havnede det så hos Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der er tale om billeder fra Aalborgs midtby efter weekendens fester, hvor man tydeligt ser et værre svineri over det hele. Fra Jomfru Ane Parken og inde omkring Nytorv.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Klæder ikke Aalborg

Overalt ligger der affald spredt ud over det hele, og det klæder absolut ikke en by som Aalborg i rivende udvikling, og en Havnefront vi gerne vil være stolte af.

“Lidt fra weekendens morgenfejning. Vi møder 8 mand ind mellem 4:30 – 5:00 for at ryde op efter dagens og nattens fester. Der var også en træ der måtte lade livet. Mågerne har også en del af skylden
Go’ Søndag.”

Sådan skrev renovationsarbejderen Per Holland i den nu famøse Facebook-opdatering, der er delt langt over 500 gange, og som du kan se billeder fra her i artiklen.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Nu kommer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også med en løftet pegefinger og et opråb om, at vi bliver bedre til at rydde op efter os selv.

Lige nu er ekstraordinært mange ude om aftenen i det hede aftener og ikke mindst når nattelivet er lukket ned efter midnat.

Er lige rigeligt nok

Thomas Kastrup-Larsen opfordrer nu til, at man husker at rydde bedre op, når man nyder de store grønne arealer i Aalborg.

“Kære alle sammen.

Skal vi ikke love hinanden at blive bedre til at rydde op efter os selv, når vi bruger Aalborgs skønne rekreative rum.

Jeg kan godt forstå at renovationsmedarbejderne synes at affaldsmængderne der ligger smidt rundt omkring på havnefronten og i gaderne er blevet lige rigelige nok,” skriver borgmesteren.

Foto: Per Holland

Han fortsætter;

“Vi elsker alle sammen at bruge byens mange reakrative muligheder.

Skal vi ikke hjælpe hinanden med at holde dem rene, tage vores affald med hjem eller hen til en skraldespand med plads, så Aalborg også for de næste der kommer også er en god oplevelse at besøge og være i.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø