1191 nye smittede i landet: Aalborg er hårdt ramt

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag har Statens Serum Institut offentliggjort de seneste tal på smittetilfælde.

Her er der registreret 1191 nye smittede det seneste døgn i hele landet, og det er en ny rekord, siden man sådan for alvor begyndte at teste med høj kapacitet.

Der er kommet svar fra 71.059 test, hvilket også er det højeste antal testsvar på et døgn. Så alt dette skal tages i perspektiv, når man kigger på tallene.

Det svarer til, at knap 1,7 procent af testene var positive for covid-19. Torsdag var andelen, der var testet positiv, knap 1,8 procent.

Der er sket 33 nye indlæggelser af patienter med covid-19. I alt er antallet af indlagte steget med fem til 144 personer.

Aalborg er nummer 12 blandt kommuner

Men der er ingen tvivl om, at Corona-epidemien for alvor buldrer løs i samfundet, og lokalt er Aalborg en af de hårdest ramte kommuner i hele landet.

Aalborg er nummer 12 på listen over de kommuner med højeste incidenstal. Det er tallet på antal smittede per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage.

Her har Aalborg fredag et incidens-tal på 178,2, og det er højere end nogen andre kommuner i Nordjylland.

Smitten har især været høj i Aalborg Øst, hvor man også har forlænget testcenter i kulturhuset Trekanten.

I andre storbyer er incidens-tallet på 128,3 i Odense, 131,5 i Aarhus og i Københavns Kommune er det på 176.

Over halvdelen af folkeskolerne i Aalborg Kommune har på nuværende tidspunkt haft smittetilfælde.

27 medarbejdere, som både dækker over lærere, pædagoger og rengøringsassistenter, har været testet positive. Det samme gælder cirka 64 elever, og samlet set har over 1000 elever og medarbejdere været hjemsendt for at blive testet.

Statens Serum Institut

Du kan selv dykke ned i tallene her.

Opdateres