Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

4. maj 2024
Kl. 13.00 - 16.30

Aalborg under besættelsen: Flyveplads Aalborg Öst

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nu får du muligheden for at flyve tilbage til Aalborg under besættelsen i årene 1940-45. Turen går til den tyske flyveplads Aalborg Öst beliggende i Rørdal tæt ved Aalborg Portland. Undervejs er der mulighed for at udforske nogle af de forladte tyske bunkere, der stadig ligger gemt i området.

Turen begynder ved Aalborg Portland, hvor guiderne Bent Ole Borup og museumsinspektør Thor Bæch Pedersen fortæller om flyvepladsens spændende og dramatiske historie med flystyrt og luftkrig.

Flyvepladsen ved Rørdal blev oprindeligt anlagt i 1936 som en privat flyveplads for direktør og medejer af Aalborg Portland Cementfabrikker, ingeniør Gunnar Larsen, og flyvepladsen lagde landingsbaner til Danmarks første indenrigsrute Aalborg-København.

9. april 1940 blev flyvepladsen besat af tyskerne og udbygget til uigenkendelighed, og var sammen med flyvepladserne Aalborg West og Aalborg See Nordeuropas største flyveplads ved befrielsen i maj 1945.

Herefter fortsætter publikum turen i bus ud på området, hvor flyvepladsen var placeret. Undervejs fortæller guiderne, og der gøres stop ved flere af de skjulte bunkere, som publikum ekstraordinært får lov at udforske på egen hånd. Der stoppes bl.a. ved flyvepladsens kommandobunker og en sanitetsbunker, hvor tilskadekommen de kunne behandles.

 

Finder sted: Aalborg Portland