Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Det tager kun 30 minutter, men varer meget længere

Du træner allerede to gange om ugen i fitnesscentret. Du har for længst skåret ned på rygning og alkohol og spiser både sundt og varieret. Men hvornår har du sidst taget pulsen på din læsning?

Forskere på Yale University har afdækket, at folk der læser 30 minutter om dagen, i gennemsnit lever op til to år længere end dem, der slet ikke læser. Det er altså næsten som en let omskrivning af sloganet fra dicountkæden: Det tager kun 30 minutter, men varer meget længere.

Gør det sammen

Ligesom det er sjovere at træne og dele kulinariske oplevelser sammen, er det inspirerende at være fælles om læseoplevelser. Der er rart at sidde fordybet alene i en blød stol og læse en spændende roman, men når man deler læseoplevelsen med andre, åbner sig en helt ny, kollektiv måde at forstå litteraturen og verden på.

Sammen kan I diskutere indholdet eller handlingen, udveksle meninger og tale om, hvordan bogen kan tolkes, så du måske ser nye perspektiver og horisonter, du ikke havde fundet alene.

En måde at gøre det på er at melde sig ind i en af de talrige læseklubber, der allerede eksisterer eller starte din egen.

En bogklub kan beskæftige sig med både fag- og skønlitteratur, enkelte værker, hele forfatterskaber eller bestemte genrer, og der er ingen fast formel på, hvordan, hvor hyppigt eller hvor klubbens møder skal afvikles. Det er helt op til medlemmerne selv, hvordan man griber det an.

En person i blomstret kjole står foran et publikum og fortæller om to bøger, hun holder i højre hånd. Den forreste bog er 'Forårsblæst over Havana' af Leonardo Padura
Du kan få inspiration til læsningen til én af Aalborg Bibliotekernes mange bogcaféer.

Nye læsere kan begynde her

Det behøver ikke at være sværere end at samle en håndfuld venner, finde bøgerne og gå i gang med at læse – og så mødes og tale sammen.

Og hvis du mangler inspiration til titler eller hjælp til at finde plads i en allerede eksisterende læsklub, er der hjælp at hente på biblioteket.

Biblioteket sørger også gerne for, at alle i klubben får et eksemplar af den samme bog, på samme tidspunkt. Og så kan man som medlem af en læseklub beholde bøgerne i seks uger, mod de sædvanlige fire, så alle kan være med, og man kan nå både at læse og mødes, mens man stadig har bogen i hånden.

Nogle læseklubber mødes i et af bibliotekets mødelokaler; andre mødes privat. De fleste mødes to-tre timer, en gang om måneden, fra september til maj. – Og, ja, der er plads til kaffe og kage, mens bøgerne diskuteres.

Der er præcis som med træningen i fitnesscentret; der er ingen grund til at udskyde til på mandag … Det er bare at komme i gang!

Læs mere om læseklubberne på aalborgbibliotekerne.dk

Udgiver

bibliotek@aalborg.dk

Mere fra Aalborg Bibliotekerne