Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Foredrag, debat og børnearrangementer: Find din næste oplevelse hos Aalborg Bibliotekerne

Fuldt hus til valgdebat på Hovedbiblioteket
Fuldt hus til valgdebat på Hovedbiblioteket

Hos Aalborg Bibliotekerne får du meget mere end krimier, tegneserier og selvbiografier. Hver eneste uge er der spændende arrangementer og aktiviteter i kalenderen, som du kan deltage i kvit og frit. Hvis du ønsker debat, foredrag eller et møde med en forfatter, så skal du gå på opdagelse i Aalborg Bibliotekernes arrangementskalender.

Noget for alle

Hvad enten du er til foredrag, ønsker at møde spændende forfattere, savner ny inspiration til din næste læseoplevelse eller ønsker hyggelige og lærerige oplevelser sammen med børnene i trygge omgivelser, så har Aalborg Bibliotekerne noget for dig.

Der er naturligvis noget så biblioteksagtigt som bogcaféer, hvor du personalet anbefaler gode bøger, de har læst. En gang om året er der oven i købet en helt særlig filmbogcafé i Biffen, hvor det handler om filmatiserede bøger. Er du til lækker litteratur, er det helt sikkert noget for dig.

Debat, foredrag og forfattersamtaler

Det er også på biblioteket, du finder de aktuelle debatter, hvor varme emner tages op og belyses fra flere sider med hjælp fra publikum. De senste par år, har der været debatter om ulven i Danmark, den 3. limfjordsforbindelse, rewilding og biodiversitet med bonderøven og en meget velbesøgt debat om Trumps USA med Steffen Gram. Bølgerne går til tider højt, men alle går forhåbentlig også en lille smule klogere hjem – måske endda med en perspektiverende bog under armen.

Foredrag og forfattersamtaler er der også på hylderne, hvor du kan møde aktuelle forfattere, interessante personligheder, få nye indsigter og meget mere. Du har for eksempel kunne opleve Broderistens Badass broderier med Trine Runge Jensen, som har givet broderikunsten et spark bag i. Gry Jexen har også været forbi med Kvinde kend din historie, hvor hun har sat sig for at få fortalt vigtige historier om store kvinder i historien. Du har også haft mulighed for at møde manden bag Sallys Far, Thomas Brunstrøm til en bramfri snak om børnebøger og bandeord.

En kvinde står med en bog og fortæller om den til bogcafé på Hovedbiblioteket.
Mød Tine og hendes kollegaer til Aalborg Bibliotekernes bogcaféer.

Tag børnene med på biblioteket

Aalborg Bibliotekerne har selvfølgelig også noget for børn og børnefamilierne. Der er arrangementer en masse, og du kan altid holde dig opdateret ved at melde dig til Aalborg Bibliotekernes nyhedsbrev til børnefamiler her.

Arrangementer er der også mange af. Omkring skoleferierne kan du altid tage hen på dit bibliotek, puste ud og deltage i kreative værksteder, hvor I for eksempel kan sysle med klippe- klister, lave black out poetry, deltage i en skattejagt og meget mere. Der er både aktiviteter til børnene, og ting I kan lave sammen.

Du kan også opleve musikalske legestuer, børneteater og se børnefilm. Hvis du ønsker det kan du sågar holde børnefødselsdag på biblioteket.

Du kan læse mere om børnefødselsdag hos Aalborg Bibliotekerne her

Du kan selvfølgelig også bare sætte dig ned og slappe af med en billedbog eller en af de mange andre fantastiske børnebøger, som er på hylderne.

Mange børn på dansegulvet til Danmarks Største Klassefest på Hovedbiblioteket i Aalborg

Mange børn på dansegulvet til Danmarks Største Klassefest på Hovedbiblioteket i Aalborg

Hvad er jeg gået glip af?

Alene i de første måneder af 2022 har der været knald på arrangementskalenderen, hvor gæster har oplevet Broderistens Badass broderier med Trine Runge Jensen, Gry Jexen med Kvinde kend din historie, Film fra Aalborg:Dox, bogcafé med forårets bedste bøger, workshop om forspiring, børnearrangement med Dr. Fusk aka Casper Grundtvig, Danmarks Største Klassefest, stop motion workshops, biblioteksmesterskabet i FIFA, upcycling med Shane Brox, Megaflimmer filmfestival for børn og meget MEGET MERE.

Skynd dig hen på aalborgbibliotekerne.dk og find din næste oplevelse, så du ikke går glip af mere.

Udgiver

bibliotek@aalborg.dk

Mere fra Aalborg Bibliotekerne