Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

5. februar 2022
Kl. 20.00 - 5. mar

Ny dansk dramatik af Julie Maj Jakobsen: “Morgenlandet” på Aalborg Teater

“MAN KAN IKKE SIGE NOGET OM POLARISERING UDEN SAMTIDIG AT BIDRAGE TIL DEN”

‘Blut und Boden’. Sådan lød et af Nazi-Tysklands mest skarpladte slogans, som forbandt den ariske races blod med den jord, den bebor – den jord, som den mener at have særligt krav på. Hvordan har denne tankegang på ny vundet indpas i vor tid?

Først skildrede hun flygtningekrisen i Aftenlandet. Så blev ghettodannelserne omdrejningspunkt for Efter branden. Med denne helt nye forestilling kaster Aalborg Teaters nye husdramatiker, Julie Maj Jakobsen, sig ud i en undersøgelse af europæeres forskellige måder at forholde sig til andre kulturer på.

I forestillingen tager hun udgangspunkt i nutidens højreradikale bevægelser – og specifikt Generation Identitær, der opstod for to årtier siden i Frankrig, og som har været en officiel ungdomsbevægelse i Danmark siden 2018. Bevægelsen beskrives typisk som værende en del af den yderste højrefløj. Men den gør en stor dyd ud af at tage afstand fra nazismen, og bevægelsen er desuden kendetegnet ved et stærkt socialt engagement og den modstand mod globaliseringen, som ellers ofte forbindes med den yderste venstrefløj.

Generation Identitær tager sit udgangspunkt i billedet af den enkeltes identitet som noget, der er bundet til det sted og den kultur, som man vokser op i. Derfor giver hverken Starbucks’ kaffehus udsmykket med palmer eller moskeer med høje mineretter nogen mening i Skandinavien. Men hvem er det, der melder sig ind i en sådan bevægelse? Hvordan udtænker de deres markante aktioner, som ofte gør brug af humor? Og hvordan bærer resten af samfundet sig ad med at lade den brede sig mere og mere?

 

Finder sted: Aalborg Teater