Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

26. august 2021
Kl. 20.00 - 27. sep

Tragedie af Euripides: “Medea” på Aalborg Teater

Medea er prinsessen og krigsheltinden, som har forrådt sine forældre og dræbt sin bror for Jasons skyld, inden hun rejste til et fremmed land for at være sammen med Jason. Men Jason forråder hende: Han forlader Medea og deres to børn til fordel for en yngre kvinde, som er landets prinsesse.

Selv mener Jason, at det er en nødvendig og politisk motiveret manøvre, der skal sikre landets fred. Men Medea ser hans utroskab som udtryk for det ultimative forræderi, og hun hævner sig på den mest brutale måde: Hun dræber både deres to børn og Jasons nye kone.

Euripides’ græske tragedie blev første gang opført i år 431 før vor tidsregning, og forestillingens eviggyldige skildring af, hvorvidt en magtesløs skæbne er i stand til at gå, er lige så relevant i dag, som den var dengang.

Næsten to et halvt årtusinde efter sin urpremiere opføres Medea på Aalborg Teater med Camilla Gjelstrup i titelrollen, og på scenen ses desuden Bolette Nørregaard Bang og Marcus Gad Johansen. Forestillingen instrueres af Sullivan Lloyd Nordrum, som er blandt de første dimittender fra Den Danske Scenekunstskoles masteruddannelse. Medea er hans formelle instruktørdebut.

 

Finder sted: Aalborg Teater