ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

10. september 2022
Kl. 10.00 - 23.00

Kutterfestival i Thorupstrand

De autentiske lyseblå kuttere danner scenen for en fantastisk dag i Thorupstrand.

Her vil dagen byde på en imponerende redningsaktion, råvarermarked og ikke mindst et lækkert musikprogram.

Musik fra Kutteren
Hele dagen vil være spækket med musik og der vil være toner for en hver smag. Tag dit tæppe med, køb noget at drikke i en af boderne og nyd musikken fra:

• Os to
• Superscum
• Mathilde Falck
• Lemvig Shanty Kor – evt. til solnedgang (kl. 19.52)

Strandbaren Revlen har åbent under hele festivalen og står klar med lækre kolde fadøl, drinks og cocktails samt ginbar ved Tranum Mølle Destilleri.

Du kommer ikke til at gå sulten fra Thorupstrand for der er rig mulighed for at få stillet sulten undervejs, da både Thorupstrand Fiskehus, Hawkiosken og andre står klar med lækre retter. Der bliver også tændt op i bål og grill så du kan tilberede din egen fiskepakke.

Redningsaktion ud fra Thorupstrand
Lørdag formiddag kl. 10-12 byder Thorupstrand Redningsstation indenfor til et kig bag kulissen.
Oplev hvordan en redningsaktion foregår på vandet når redningshelikopter og redningsbåd sættes i aktion. Du har også mulighed for at se og høre om de forskellige redningsrekvisitter – båden og bilen, samt stille spørgsmål til personalet. Alle er velkomne – børn som voksne. I tilfælde af udkald kan dele af arrangementet blive aflyst.

Børneteater ”Fiskeren & hans kone”
I denne musikalske og fantasifyldte teaterforestilling fremført at Teater Natterdag møder du den fattige, kaffeglade fisker Svend og hans kone Iselin. En dag fanger Svend en fortryllet flynder, og godhjertet som han er, slipper han flynderen fri igen. Som tak skænker flynderen ham talrige ønsker, der kan gøre ham og hans kone Iselin lykkelige. Men Iselins umættelige magtsyge vokser i takt med de mange ønsker, indtil ét ønske overgår dem alle. En humoristisk forestilling for det yngste publikum, der minder os om, hvad der sker, når grådigheden tager over og det ikke lige går, som man har forestillet sig.

Råvaremarked i Thorupstrand
Mød de lokale fødevareproducenter fra Jammerbugten og lad dig friste af alle de lækre specialiteter. Følg flagalleen til råvaremarkedet. Du kan blandt andet møde DahlLuther med det lækreste hjemmebagte brød og flotte kager, Mad & Slagter fra Halvrimmen, som blandt andet har deres lækre pølser og flæskesvær med samt Bugtens Bryghus kommer med deres lækre håndbrygget øl. Så fyld kurven og begiv dig i kast med at lave dine egne retter med lækkert lokalt fanget fisk.

Guidede ture
Guidede ture omkring Thorupstrand, der slutter med musikken. Kom med på tur med Bitten fra Stedkender ”Gutterne på Kutternes uberørte egn – vandretur med historier”.

Outdooraktiviteter
Mød Vildmarks Jon, vinder af Alene i Vildmarken ved hans vildmarkslejer på stranden i Thorupstrand. Her vil du blandet andet kunne fiske direkte fra strandkanten, male på sten, se og røre ved forskellige fisk, smage på grillet og røget fisk og meget mere. Du vil også kunne få gode råd til hvordan du tilbereder din egen fisk.

Danmarks VILDESTE fiskekonkurrence
Derudover kan du deltage i Danmarks VILDESTE fiskekonkurrence: FOTOFISKEN hvor alle kan være med. Det er gratis at være med, du skal blot tilmelde dig konkurrencen. Læs mere om Danmarks VILDESTE fiskekonkurrence her.

 

En del af Hook & Cook fra Visit Nordvestkysten

Kutterfestival i Thorupstrand er en del af konceptet Hook & Cook på Nordvestkysten, og er for både par, familier og fiskeentusiaster.

Langs hele kysten er der arrangementer, der giver mulighed for at stifte bekendtskab med fiskeriets mange facetter fra hav til bord, men også fiskerikulturen og historien. Fiskekonkurrencer langs kysten skal desuden sætte fokus på de mange muligheder for kystnært fiskeri fra strande og moler både i sommersæsonen, men i endnu højere grad i sensommeren og efteråret.

Konceptet Hook & Cook er udviklet af Destination Nordvestkysten i samarbejde med de lokale turismeaktører, og det har som formål at øge rejselysten til vestkysten udenfor hovedsæsonerne. Det sker med en række arrangementer, events og konkurrencer, der alle har fisk og fiskeri som udgangspunkt.

Den samlede arrangementsoversigt kan findes https://www.visitnordvestkysten.dk/hook-cook

Det er anden gang, Hook & Cook løber af stablen. I år er det første og anden weekend i september i en række af kystbyerne på Nordvestkysten: Thorsminde, Lemvig, Hanstholm, Thorupstrand, Blokhus, Løkken, Lønstrup og Hirtshals.

 

 

Finder sted: Thorupstrand