Zjakalen blogger: Jeg føler mig så Bendtner

Skrevet af: Zjakalen
Zjakalen er Aalborg-rapper
Zjakalen er Aalborg-rapper

Livet er en fest, og jeg går aldrig hjem

Goddav for helvede!

Til jer, der ikke aner, hvem jeg er, så hedder jeg Thomas Riddersholm, er 29 år og kommer fra Aalborg. I offentlig sammenhæng er jeg nok bedst kendt som rapperen Zjakalen.

Navnet Zjakalen er i øvrigt noget, jeg fandt på som 13 årig, fordi jeg syntes, det lød mega sejt, og så har det bare hængt ved lige siden.

I min første blog vil jeg fortælle lidt om mit nye nummer med titlen “Bendtner”, som er 1. single fra mit kommende album, der gerne skulle ramme butikkerne til foråret.

De fleste af jer kender nok Nicklas Bendtner, og I har sikkert også en mening om ham. Han er en personlighed og en karakter udover det sædvandlige, og det kan jo godt give nogle problemer ind imellem, især når man er en offentlig person.

Han er den type, som pøblen elsker at hade.

Personligt har jeg altid haft ret meget optur over Bendtner. Det kan sgu godt være, at han har spildt meget af sit fodboldtalent på druk, damer og andet god ballade, men man kan stadig ikke tage fra ham, at han er en af de bedste angribere, vi har haft på landsholdet de seneste mange år.

Men vigtigst af alt så har han en spændende og unik personlighed. Personlighed er ellers tit lidt af en mangelvare i den moderne sportsverden, hvor man gør klogest i at tilpasse sig, sige det der står i bogen og være en fornuftig og voksen rollemodel for ungdommen.

Det er alt sammen sikkert meget godt, men hold kæft hvor er det kedeligt! Og er der én ting, Bendtner ikke er, så er det kedelig.

Jeg kan også huske, at Bendtner engang blev spurgt om, hvad han ville være, hvis ikke han var professionel fodboldspiller, hvortil han svarede: Rockstar. Og det er netop, hvad Bendtner er – en rockstjerne, der er havnet i den forkerte branche.

??

A photo posted by Nicklas Bendtner (@bendtner14) on

Men hvorfor fanden vælger jeg ligefrem at lave et nummer om Bendtner, spørger du måske dig selv?

Mit korte svar er: Manden har købt et fucking orgel til 800.000 kr. – så fortjener man sgu bare at få sin egen sang!

Men faktisk handler tracket som sådan slet ikke om Bendtner – det er mere et nummer om, at JEG går og føler mig ligesom Bendtner. At jeg kan relatere til manden. For det kan jeg virkelig.

Jeg kan nok ikke ligefrem relatere til alle hans millioner på kontoen, desværre. Dog er jeg er ret overbevist om, at jeg ville have taget nogenlunde samme rute som ham, hvis jeg var en rig sportsstjerne. Men det er så en anden snak.

Det, som jeg derimod helt sikkert kan relatere til, er hans personlighed, hans ego og hans lyst til at gå de “forkerte” veje her i livet.

Zjakalen

At gøre tingene på sin egen måde, i sit eget tempo og så ellers give en flyvende fuck for, hvad andre går og mener om det.

Det er værdier, jeg altid har levet efter, og det har til tider givet mig nogle knubs, præcis som det også er tilfældet med Bendtner. Men hvad er livet også værd at leve, hvis man ikke må fucke lidt up?

Det er sgu da det, der gør det sjovt, og det er det, man udvikler sig af som menneske.

Der er ingen tvivl om, at Bendter kunne og kan opnå mere med sin karriere, hvis bare lige han rettede ind og ændrede sig. Men det der “hvis”, det er sgu et ret nederen et af slagsen. For hvad er det hele egentligt værd, hvis man ikke kan få lov til at være sig selv?

Man er, som man er, og det er sgu fint nok. Sådan har jeg det i hvert fald.

Personligt kunne jeg helt sikkert også være nået længere med mange ting her i livet, hvis bare jeg havde gjort, som man “burde” og taget den “rigtige” vej. Men for mig har det simpelthen aldrig været en mulighed at gøre det. Så ville jeg i hvert fald for længst have mistet mig selv, og så kunne det jo være et fedt.

Zjakalen Aalborg
Mon Bendtner drikker det her hver morgen?

Jeg er derfor meget tilfreds og stolt over, hvad jeg indtil videre har opnået, og jeg ved, at hvis jeg fortætter ud af samme skæve og grusede vej, som jeg altid har gjort, så venter der mange flere usædvanlige og vilde oplevelser i fremtiden. Oplevelser, som jeg aldrig ville få, hvis jeg tog den lige vej. Så fuck den lige vej.

Det er netop dét, der er essensen i min nye single. At være stærk nok til at gå sine egne veje og til at være pisse ligeglad med, hvad andre siger til det.

For følger du ikke med strømmen, så kan du være helt sikker på, at du kommer til at høre for det på alle mulige leder og kanter. Men der gælder det så bare om at være stærk nok til at stå imod og til ikke at lade sig påvirke af det.

Måske kræver det en bestemt form for psyke og ego, det ved jeg ikke, men jeg ved, at det er det hele værd. I hvert fald i min verden.

Så dude/dudine, hvis du sidder derude og kan nikke genkendende til det, jeg skriver i denne blog, så går du med sikkerhed også rundt og “føler dig så Bendtner” 🙂

Nummeret gæstes i øvrigt af min homie, komiker og radiovært fra The Voice Heino Hansen på speak. Han får sendt nogle sjove Bendtner anekdoter/fun facts af sted og er med til at peppe nummeret op og give det en humoristisk feeling.

Det er vigtigt for mig, for det hele skal sgu ikke være så skide seriøst altid. Og dette track er lavet til, at man skal kunne feste til det!

Singlen kan bl.a findes på Spotify:

https://play.spotify.com/track/6mNN7E5hV0QTKRPpiXyqV2

Tjek også denne lidt skæve video hvor Bendtner han klarer hele verden!

 

Aalborg-firma dækker hele landet med populære børnebrands

Skrevet af: Zjakalen

Annonce

Nyt Aalborg-firma er storsælger af populære børnebrands som Paw Patrol, Frozen, LEGO og Avengers.

Baratokids er navnet på det nye firma, som efter ganske kort tid allerede har opnået kæmpe popularitet, ikke bare i Aalborgområdet, men i hele landet.

Baratokids mission er nemlig meget klar – De vil sælge de lækre og kendte licens børneprodukter, lige fra legetøj til tøj og inventar til børneværelset, til fair priser hvor alle kan være med.

Vi tog en snak med Baratoskids stifter og direktør Mads Sørensen, omkring hvordan starten har været på det nye firma, og om den hurtigt eskalerende popularitet.

Mange efterspurgte børneprodukter

Hvordan opstod ideen til Baratokids? Hvordan kom I på at det lige skulle være børnebrands I ville sælge?

Baratokids udspringer jo af firmaet Barato, som vi har haft i små to år. På Barato sælger vi lidt af hvert, både til store og små, og det gik hurtigt op for os at der var rigtig stor efterspørgsel på børneprodukter.

Vi besluttede os derfor simpelthen at lave en afdeling, hvor vi ville gå all in på ting til børn. Og det har jo heldigvis vist sig at være en god ide.

Jeg er også selv far til to børn på 3 og 5 år, så på den måde er det jo også et projekt der står mig meget nær.

Jeg synes at børn fortjener ordentlige og fede legetøjsprodukter, og vi går meget op i at det skal være noget som er til at betale for alle familier. Vi vil sælge kvalitet til rimelige priser.

Hvordan har starten været på det hele?

Den har været rigtig god. Vi havde jo i forvejen en masse gode og trofaste kunder gennem Barato, men jeg må sige, at der med Baratokids er kommet flere nye til, end vi lige havde regnet med i første omgang.

Der er travlt for tiden, og det er jo bare et tegn på at man har ramt noget rigtigt. Så det er vi bare super glade for.

Er du overrasket over at folk har taget så godt imod jer?

Både ja og nej.  Som nyt firma kan man aldrig være sikker på hvordan man bliver taget imod. Det hele handler jo også meget om hvordan man brander sig selv.

Vi ved jo at vores produkter er af god kvalitet, så på den måde kommer det ikke bag på os at folk er glade og tilfredse, men vi er stadig overraskede over at vi allerede er nået så bredt ud i hele landet.

Vi gør meget ud af at vores kunder skal være tilfredse når de køber hos os, ellers giver det i mit hoved ingen mening at lave sådan noget her. Folk skal have lyst til at komme tilbage, ellers er det ikke en succes.

Hvilke brands sælger mest hos jer?

Vi er jo så heldige, at vi ligger inde med rigtig mange kvalitet licens-produkter, og vi er meget opmærksomme på, hvad der hitter hos de små lige nu. Så brands som Paw Patrol, Frost,  Doc. Mcstuffins, Minions og Pokemon er uden tvivl nogle af dem, vi sælger mest af lige for tiden.

Det er allesammen brands, som er voldsomt populære verden over, så på den måde er det meget naturligt, at det er dem, der storsælger hos os også. Her ved folk hvad de får, og hos os får de det uden at skulle betale overpris for det.”

Firmaet har dog også et stort åbent lager, hvor man kan komme forbi og købe produkterne på god gammeldags fysisk facon.

Lageret ligger Tostrupvej 33, 9230 Svenstrup og har åbent mandag til fredag fra kl. 10-16?

Du kan tjekke deres webshop ud lige her https://baratokids.dk

Aalborg på første klasse: Vi tog den store luksus-tur i byen

Skrevet af: Zjakalen

Vi er vilde med at udforske vores egen by.

Aalborg har så mange muligheder og forskelligheder. Vi har tidligere sendt vores faste migogaalborg-tv vært Zjakalen afsted på kultsteder som Fontænen, Mallorca Bar og Gøglerbåden.

I december prøvede Zjakalen så Aalborg Beer Walk og kom ikke helt så ædru hjem igen.

Men i sidste uge var det så tid til at kigge på den mere eksklusive del af byen. Hvis man virkelig vil forkæle sig selv og sin bedre halvdel, så kan denne her luksus-dag absolut anbefales.

Det var frokost med champagne på Prinses Juliana, spa og forkælelse i House of Wellness, middag på Mortens Kro, cocktails på Helmuth og så naturligvis en suite på Comwell Hvide Hus.

Zjakalen Aalborg

Zjakalen kom virkelig på første klasse i sin egen by, og der var også tid til at mødes med bloggerne Camilla Framnes, Amanda Palm og medejer af migogaalborg.dk fodboldspilleren Thomas Enevoldsen.

Se videoen og grin med når Zjakalen tester luksus-turen i Aalborg

Du kan følge Zjakalen på hans Facebook fanside her

Zjakalens seneste indlæg

Stærk nostalgi på Skråen: 20 år med Clemens var en konge værdig

Skrevet af: Zjakalen
Clemens lagde Skråen ned, da han gæstede Aalborg
Clemens lagde Skråen ned, da han gæstede Aalborg

Af Thomas Riddersholm aka Zjakalen

Torsdag aften blev Aalborgs hiphop-elskere revet 20 år tilbage i tiden. Det foregik på Skråen i Nordkraft, hvor der var tæt på udsolgt. Og lad mig sige det som det er – det var en fucking fantastisk oplevelse.

Clemens er for tiden på 20 års jubilæums-tour , med sit epokegørende album “Regnskabets time” fra 1997.

Dengang var Clemens en kun 17-årig vred ung mand, og siden er der sket en hel del med hans karriere, på alle mulige leder og kanter.

De senere år har Clemens i høj grad byttet sin vrede og oprørske hiphopmusik ud med det man nok vil kalde for mere dansevenligt og lettilgængeligt poprap.

Det har gjort, at han har mistet noget af sin streetrespekt (som man jo kalder det i hiphopkredse, haha) i hiphopmiljøet, men til gengæld har han scoret sig store hits og større popularitet hos den brede befolkning.

Knægten var der endnu

Det store spørgsmål var derfor også, om den nu 37-årige Clemens overhovedet kunne finde tilbage til sit gamle jeg, eller om den vrede knægt simpelthen havde forladt ham for good.

Det tog ham dog ikke mange sekunder på scenen, at mane enhver tvivl til jorden – knægten var der endnu, og den oprørske gnist var tilbage i stor stil.

Det var som om, at der virkelig var noget, han skulle ud med, et regnskab der skulle gøres op. Måske i virkeligheden med sig selv? Det var regnskabets time!

Men man kunne se, at han nød det, og det gjorde publikum i den grad også. Salen var kogende, og selvom størstedelen af det næsten fyldte Skråen var folk godt oppe i 30’erne, så blev der festet igennem som teenagere.

Det var tydeligt at se, at folk elskede at blive suget tilbage i tiden, både musikalsk, men også rent personligt. Regnskabets time var et vigtigt og banebrydende album for danskrap, og i slut 90’erne var Clemens muligvis den sejeste teenagerebel i hele landet.

Musikalsk fuckfinger til systemet

Han var en man dyrkede ungdommens op og nedture med, og han var en stor musikalsk fuckfinger til systemet – det havde folk tydeligvis ikke glemt.

Clemens er en gudsbenådet rapper, og uden backup fremførte han sammen med sit velspillende liveband den ene klassiker efter den anden. Det var skarpt og lige i øjet.

Efter en halv times tid blev de første gæsterappere revet på scenen. Det var Ataf og Mortito (eller Kidnap, som deres gruppe hed i gamle dage), som bidrog med deres gamle gæstevers på albummet. Super fedt at se og høre.

Mindst ligeså fedt var det, da Jokeren og Blæs Bukki kom på scenen for at spille den gamle klassiker “De Tre Lokumspoeter”. De gamle kan sgu endnu!

Godfather kom på scenen

Og nu når vi snakker om gamle drenge, så var aftenens klimaks, da den ældste af dem allesammen indtog scenen. The godfather, the man, E Mann, L:RON:HARALD!

Da han kom på, kogte publikum for alvor over. I første omgang var han bare gæst på nummeret “Psykopat på fri fod”, men folk ville simpelthen bare have mere med ham. De ville nærmest ikke lade ham gå af scenen igen. Det var helt vildt at høre hvordan hele salen bare blev ved med at råbe “L RON L RON L RON”.

For mig personligt var det også en kæmpe oplevelse at se L:Ron tilbage på scenen. For det første var han en af mine helt store barndomshelte, men han er siden også blevet en af mine rigtig gode venner.

Kærlighed fra publikum

Jeg ved derfor,at han har døjet en hel del med helbredet, og jeg havde ærlig talt aldrig troet, at man skulle se ham stå på en scene igen. Derfor var det fantastisk at se ham tilbage, og så endda med så stor en kærlighed fra publikums side.

Publikum fik også deres vilje, og han kom tilbage til sidst i showet og spillede nummeret “Synnejysk mæste” fra sit legendariske album “Pornogangster”.

At se den gamle tilbage i sit es, var på alle måder en stor sejr og en oplevelse der berørte mig meget rent personligt.

Men alt i alt må jeg bare tage hatten af for Clemens og denne koncert. Den var så helt igennem gennemført, og den beviste endnu en gang hvor talentfuld manden egentligt er.

Stor tak til Clemens og co. for oplevelsen!

Du kan følge Zjakalen på hans Facebook fanside her

Zjakalens seneste indlæg