Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Zjakalen blogger: Jeg føler mig så Bendtner

Af Zjakalen
Zjakalen er Aalborg-rapper
Zjakalen er Aalborg-rapper

Livet er en fest, og jeg går aldrig hjem

Goddav for helvede!

Til jer, der ikke aner, hvem jeg er, så hedder jeg Thomas Riddersholm, er 29 år og kommer fra Aalborg. I offentlig sammenhæng er jeg nok bedst kendt som rapperen Zjakalen.

Navnet Zjakalen er i øvrigt noget, jeg fandt på som 13 årig, fordi jeg syntes, det lød mega sejt, og så har det bare hængt ved lige siden.

I min første blog vil jeg fortælle lidt om mit nye nummer med titlen “Bendtner”, som er 1. single fra mit kommende album, der gerne skulle ramme butikkerne til foråret.

De fleste af jer kender nok Nicklas Bendtner, og I har sikkert også en mening om ham. Han er en personlighed og en karakter udover det sædvandlige, og det kan jo godt give nogle problemer ind imellem, især når man er en offentlig person.

Han er den type, som pøblen elsker at hade.

Personligt har jeg altid haft ret meget optur over Bendtner. Det kan sgu godt være, at han har spildt meget af sit fodboldtalent på druk, damer og andet god ballade, men man kan stadig ikke tage fra ham, at han er en af de bedste angribere, vi har haft på landsholdet de seneste mange år.

Men vigtigst af alt så har han en spændende og unik personlighed. Personlighed er ellers tit lidt af en mangelvare i den moderne sportsverden, hvor man gør klogest i at tilpasse sig, sige det der står i bogen og være en fornuftig og voksen rollemodel for ungdommen.

Det er alt sammen sikkert meget godt, men hold kæft hvor er det kedeligt! Og er der én ting, Bendtner ikke er, så er det kedelig.

Jeg kan også huske, at Bendtner engang blev spurgt om, hvad han ville være, hvis ikke han var professionel fodboldspiller, hvortil han svarede: Rockstar. Og det er netop, hvad Bendtner er – en rockstjerne, der er havnet i den forkerte branche.

??

A photo posted by Nicklas Bendtner (@bendtner14) on

Men hvorfor fanden vælger jeg ligefrem at lave et nummer om Bendtner, spørger du måske dig selv?

Mit korte svar er: Manden har købt et fucking orgel til 800.000 kr. – så fortjener man sgu bare at få sin egen sang!

Men faktisk handler tracket som sådan slet ikke om Bendtner – det er mere et nummer om, at JEG går og føler mig ligesom Bendtner. At jeg kan relatere til manden. For det kan jeg virkelig.

Jeg kan nok ikke ligefrem relatere til alle hans millioner på kontoen, desværre. Dog er jeg er ret overbevist om, at jeg ville have taget nogenlunde samme rute som ham, hvis jeg var en rig sportsstjerne. Men det er så en anden snak.

Det, som jeg derimod helt sikkert kan relatere til, er hans personlighed, hans ego og hans lyst til at gå de “forkerte” veje her i livet.

Zjakalen

At gøre tingene på sin egen måde, i sit eget tempo og så ellers give en flyvende fuck for, hvad andre går og mener om det.

Det er værdier, jeg altid har levet efter, og det har til tider givet mig nogle knubs, præcis som det også er tilfældet med Bendtner. Men hvad er livet også værd at leve, hvis man ikke må fucke lidt up?

Det er sgu da det, der gør det sjovt, og det er det, man udvikler sig af som menneske.

Der er ingen tvivl om, at Bendter kunne og kan opnå mere med sin karriere, hvis bare lige han rettede ind og ændrede sig. Men det der “hvis”, det er sgu et ret nederen et af slagsen. For hvad er det hele egentligt værd, hvis man ikke kan få lov til at være sig selv?

Man er, som man er, og det er sgu fint nok. Sådan har jeg det i hvert fald.

Personligt kunne jeg helt sikkert også være nået længere med mange ting her i livet, hvis bare jeg havde gjort, som man “burde” og taget den “rigtige” vej. Men for mig har det simpelthen aldrig været en mulighed at gøre det. Så ville jeg i hvert fald for længst have mistet mig selv, og så kunne det jo være et fedt.

Zjakalen Aalborg
Mon Bendtner drikker det her hver morgen?

Jeg er derfor meget tilfreds og stolt over, hvad jeg indtil videre har opnået, og jeg ved, at hvis jeg fortætter ud af samme skæve og grusede vej, som jeg altid har gjort, så venter der mange flere usædvanlige og vilde oplevelser i fremtiden. Oplevelser, som jeg aldrig ville få, hvis jeg tog den lige vej. Så fuck den lige vej.

Det er netop dét, der er essensen i min nye single. At være stærk nok til at gå sine egne veje og til at være pisse ligeglad med, hvad andre siger til det.

For følger du ikke med strømmen, så kan du være helt sikker på, at du kommer til at høre for det på alle mulige leder og kanter. Men der gælder det så bare om at være stærk nok til at stå imod og til ikke at lade sig påvirke af det.

Måske kræver det en bestemt form for psyke og ego, det ved jeg ikke, men jeg ved, at det er det hele værd. I hvert fald i min verden.

Så dude/dudine, hvis du sidder derude og kan nikke genkendende til det, jeg skriver i denne blog, så går du med sikkerhed også rundt og “føler dig så Bendtner” 🙂

Nummeret gæstes i øvrigt af min homie, komiker og radiovært fra The Voice Heino Hansen på speak. Han får sendt nogle sjove Bendtner anekdoter/fun facts af sted og er med til at peppe nummeret op og give det en humoristisk feeling.

Det er vigtigt for mig, for det hele skal sgu ikke være så skide seriøst altid. Og dette track er lavet til, at man skal kunne feste til det!

Singlen kan bl.a findes på Spotify:

https://play.spotify.com/track/6mNN7E5hV0QTKRPpiXyqV2

Tjek også denne lidt skæve video hvor Bendtner han klarer hele verden!

 

Del artikel

Andre læser også