Ny restaurant er åbnet i Aalborg: Satser på Sushi ad libitum og populære Ramen

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Yummi har særdeles rummelige lokaler og har inddelt restauraten i en sushi-sektion og en ramen-sektion.
Yummi har særdeles rummelige lokaler og har inddelt restauraten i en sushi-sektion og en ramen-sektion.

I sidste uge kunne vi afsløre, at Aalborg får en ny sushi- og ramen-resturant.

Det er Hjørring-succesen Yummi Running Sushi, der rykker ind på adressen Ved Stranden 5 med sushi ad libitum på menuen samt den ultra-populære nudelsuppe ramen, som har vundet stort indpas over hele verden de seneste par år.

Sidst vi skrev om restauranten, var der endnu ikke sat en dato for åbningen, men nu meddeler ejerne, Jing Zhao og Xun Zhang, at de slår dørene op fra dags dato med åbningstider fra 11.30 til 21.30 søndag til torsdag og 11.30 til 22.00 fredag-lørdag.

Restauranten er åbnet i lokaler, der tidligere har huset restauranter som Romeo & Julie samt CANBlau.

Vi var selvfølgelig et smut forbi det nyeste skud på sushi- og ramen-himlen for at se lokalerne og opleve maden.

Yummi har lejet sig ind Ved Stranden 5.

En sund og nærende spise

Mange var kede af det, da Nam Noodles sidste år blev nødt til at dreje nøglen om, og muligheden for at få den japanske ramen-suppe dermed forsvandt.

Yummi satser dog på, at Aalborg igen er klar til den asiatiske spise og håber på at blive en fast del af Aalborgs bybillede.

“Vi vil gerne introducere aalborgenserne for hjemmelavet ramen,” fortæller den ene del af ejerduoen, Jing Zhao, som driver restauranten med sin mand, Xun Zhang.

“Det tager tid at vænne sig til noget nyt, men folk bliver mere og mere eventyrlystne – især i storbyer som Aalborg.

Der er også et øget fokus på sundhed i dag, og ramen er både en sund og nærende spise.”

Alt er hjemmelavet

Kort fortalt består ramen af en kraftig, smagfuld suppe baseret på enten kylling, svin eller grøntsager, som kombineres med friske nudler og alt fra mørt kød til æg, tofu og grøntsager for ikke at glemme de mange ekstra toppings.

Kun fantasien sætter grænser for de mange smagskombinationer, men fælles for spisen er den rige og behagelige smag, som efterlader dig mæt og tilfreds.

Yummi tilbyder hele syv forskellige slags ramen i prislejet 95-105 kr, og der er noget for enhver smag.

Vi smagte bl.a. den meget populære Tonkotsu, der består af svinekødssuppe, nakkefilletcha-shu, hvidløgsolie, perleløg, forårsløg, hvidløgschips og æg.

Restauranten slår sig især på at servere hjemmelavet og frisk mad.

“Alt er hjemmelavet, og vi er meget fleksible” slår Jing Zhao fast.

“Hvis nogen ikke kan lide fisk, finder vi et alternativ, og vi tilbyder også vegetariske retter.”

Ægteparret stammer oprindeligt fra Kina, og der har også sneget sig nogle kinesiske specialiteter ind på menukortet.

Bl.a. appetizeren Bao, der indeholder svinekød, hoisin sauce, syltede agurker, forløgsløg og peanuts.

Vi er dog tilbøjelige til at beskrive Bao som en dansk tradition i nye klæder; stykket af flæsk er nemlig lige så lækkert, som vi kender det fra mors kødgryder, og Yummi løfter det saftige stykke kød op på nye højder ved at indsvøbe det i en fluffy dyne af dej.

Sushi ad libitum

Bao og Ramen kan hurtigt blive vanedannende, men er man mere til sushi ad libitum, vil man også gå glad fra den nye restaurant.

Yummi tilbyder over 50 forskellige slags sushi stykker, som vi kender og elsker det; bl.a. hosomaki, inside-out, nigiri, deluxe og futomaki.

Der eksperimenteres også med smage, og man kan f.eks. nyde et stykke sushi med jordbær og laks (meget passende kaldet Valentine).

Et udvalg af sushi. Bl.a. Valentine med jordbær og laks.

Det er Xun Zhang selv, der står for at fremtrylle de mange lækre retter i køkkenet i samarbejde med hovedkokken, og med sine 12 års erfaring som sushi- og ramen-kok er der styr på maden.

Selvom sushi-konceptet med all-you-can-eat er velkendt for de fleste, vil man hos Yummi ikke skulle bestille maden ved at krydse af på et stykke papir.

Her får man nemlig udleveret en tablet, hvor man nemt kan trykke sine valg ind i et online system, så man er sikret frisklavet sushi under hele besøget.

Sushi ad libitum vil koste 208 kr fra mandag til torsdag hos Yummi, mens prisen er 228 kr i weekenden.

Rummelige lokaler

Lokalerne på Ved Stranden 5 er store og hver af restaurantens to sektioner vil have plads til over 80 spisende, som udover at nyde maden også vil kunne følge med i madlavningen.

Der er kun en glasvæg, der adskiller køkkenet fra resten af restauranten, og er man nysgerrigt anlagt, kan man følge med i processen fra gryde til tallerken.

Gæster kan følge med i madlavningen.

Om sommeren vil der være mulighed for at få maden med ud i restaurantens baggård, så man kan nyde det gode vejr.

Restaurantens hjemmeside er endnu ikke lanceret, men du kan følge med hos Yummi på Instagram.

Hvad: Åbning af Yummi

Hvor: Ved Stranden 5

Hvornår: I dag, d. 10. marts