Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Thai’tastisk?: Vi har testet Aalborgs nye Thai Takeaway

Af Ane Johanne Damgaard

I går åbnede “Wok by Thai” i Urbansgade.

… og det har vi naturligvis allerede været forbi for at teste!

Hvis det ikke lige var for den kolde vind, der blæste vores hår til en stor filtklump, så skulle man næsten tro, at vi var kommet til Thailand.

I disken er der der nemlig gemt thaigodter, som dufter skønt af østlige gadekøkkener helt ud på Urbansgade.

Autentisk og sprødt

Der er ikke gjort specielt meget ud af indretningen i Aalborgs nyeste skud på takeaway-himlen. Men der er både elefanter og blomsterdekorationer på bordene og en sand farvelade af forskellige stole.

Det er meget autentisk, og man føler sig mindst lige så velkommen, som man gør i Thailand.

Thai'tastisk?: Vi har testet Aalborgs nye Thai Takeaway

Og nu til maden…

Vi fik to forskellige thai boxe – en rød karry med bambusskud og en kylling panang.

Og så var de begge fyldt til randen med de sprødeste forårsruller, indbagte rejer og blæksprutteringe.

Vi tog dem med os ud på en bænk i solen. Og man kunne måske have troet, at de forskellige friterede sager var nået at blive bløde, men det var langt fra tilfældet.

Sprødheden varer nemlig ved utrolig længe, og det vidner vist om et ægte god fritering. Til dem får man et lille bæger med sursød sauce, og det er jo bare et match made in heaven.

Karryretterne smager (næsten) af thailandske strande og et skyhøjt UV-indeks.

Begge retter er spicy, men slet ikke for meget. Og så er der den dejligste smag af kokosmælk, som også giver en god cremethed.

Thai'tastisk?: Vi har testet Aalborgs nye Thai Takeaway

Kyllingen er supersaftig, både fordi den er sovset ind i lækker karry, og fordi den er stegt til UG.

I panangen er der gulerod og peberfrugt og en god autentisk smag og varme fra det klassiske panang paste, mens der i den røde karry er masser af pivlækre bambusskud.

Den røde karry prikker lidt på tungen, og smagen er den perfekte blanding af syrlig, salt og sød.

Vi følte næsten, at vi sad på en strand i Nai Yang. Det eneste vi manglede var en passionsfrugtshake … eller to.

Den perfekte frokostret

Wok by thai kører med et åbningstilbud de første dage, hvor man kan få en thai box for 40 kroner.

Normalt koster de 50 kroner, og det synes vi bestemt også er et billigt måltid mad.

Vi forestiller os, at deres thai boxe er helt perfekte som en nem frokostret til studerende eller en aftensmad på en travl hverdag.

Man får boxen i en bestemt størrelse, som nok svarer til en mellem, hvis man får en klassisk china box.

Og vi manglede bestemt ikke noget. Vi blev både mætte og fik gjort vores smagsløg yderst tilfredse.

Du finder Wok by thai på Urbansgade 26. De har åbent alle dage undtagen mandag fra kl. 11.00-19.00.

Del artikel


Top 3 i dag




 


 


 


 


Udvalgte artikler

 


 


 


Læs i kategorien

 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Læs i kategorien