De har styr på vin og champagnen: WineFamly har nytårspakke til 255 kr.

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
PR-foto
PR-foto

Vi er i Aalborg, så her elsker man især et godt tilbud.

Det kan den populære vinfamilie Winefamly i den grad levere.

Winefamly har i dag over 10.000 medlemmer i Danmark, og hver måned bestiller rigtig mange vinelskere i landet store mængder vin igennem Winefamly.

Nu nærmer nytårsaften sig, og her ved man, at man ofte efter jul skal ud og finde den rigtige sammensætning af vin og ikke mindst champagne til årets sidste fest.

Men hvorfor ikke få det leveret lige til døren og ikke mindst til en superpris?

WineFamly kører nemlig med et specialtilbud på deres nytårspakke. Den har en værdi af 445 kr., men medlemmer får den til 255 kr.

Du kan se deres nytårspakke lige her

Meld dig ind 30 dage gratis uden binding

Lige nu kan man endda uden binding melde sig ind i 30 dage for at teste konceptet, der normalt koster 39 kr. månedligt, og hvor man kan købe vin og andre lækkerier til helt lave priser.

MigogAalborg har haft fat i Winefamly-direktør Thomas Pedersen for at høre mere om denne nytårspakke, som kan sendes direkte hjem til enhver adresse i landet.

“Vi har lavet en nytårspakke til 255 kroner, hvor der er en ægte Champagne fra Brimoncourt, som selvfølgelig skal drikkes til Dronningens nytårstale.

Den passer rigtig godt til snacks, og den er tør og frugtig. Samtidig skærper den sulten.

Derudover passer den perfekt til skaldyr, så hvis man skal have det til forret, kan man blot tage flasken med over til det pyntede nytårsbord.

Skal man have mere fed fisk, skal man nok over i en mere fyldig vin som Chardonnay,” forklarer Thomas Pedersen.

champagne

Noget sødt til kransekagen

Han fortsætter;

“Til Rådhusklokkerne og kransekagen, skal man have noget sødt. Der har vi valgt en Cava Demi Sec med en smule sødme, som passer perfekt dertil.

Nytårspakken har en værdi af 445 kr, men vores medlemmer får pakken til 255 kr.

Lige nu kan man melde sig ind gratis 30 dage, hvor man får alle de fordele, som vores medlemmer har,” lyder det fra Winefamly-direktør Thomas Pedersen.

Som medlem af Winefamly kan man også få gode råd til den perfekte vin til nytårsmenuen fra deres professionelle sommerliers.

Hvad passer til nytårsmaden?

“På vores hjemmeside har vi lavet en overskuelig guide, hvor man eksempelvis kan se, hvilke vine, der passer perfekt til oksemørbraden.

Derudover har alle medlemmer mulighed for at skrive til os direkte på hjemmesiden. Der sidder en af vores dygtige sommerliers klar til at guide vores medlemmer igennem den perfekte nytårsaften.

Man kan blot forklare, hvad for noget mad, vinen skal passe til, og så kan vi komme med anbefalinger ud fra budgettet,” lyder det fra Thomas Pedersen.

Alle fortjener billig kvalitetsvin

Alle fortjener at kunne købe kvalitetsvin til supermarkedspriser.

Det var lidt udgangspunktet, da firkløveret kokken Thomas Herman, Onfone og Mofibo grundlægger Morten Strunge, Rasmus Jensen og Thomas Pedersen gik sammen og skabte Winefamly.

I dag er Winefamly en af de største succeshistorier på abonnements-løsninger i Danmark, og har over 10.000 medlemmer herhjemme.

Ideen er enkel. Skab en vinklub hvor man med et medlemskab fra kr. 39 per måned kan handle sin vin til medlemspriser. Et sted hvor man bliver forført af vinenes kvalitet og ikke et sted hvor mængde og rabatter udgør ens valg.

Så tag et kig på deres nytårspakke lige her

“Vi har dag-til-dag levering, så man kan få leveret næste dag. Nytåret falder lidt uheldigt i år, så folk skal bestilles inden 27/12 kl. 12.00,” slutter direktør Thomas Pedersen.

Halv pris på entréen: Springeren tilbyder maritime oplevelser for hele familien

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Ude godt, men hjemme bedst.

Sådan lyder den famøse talemåde, som aldrig har været mere aktuel end nu.

I kølvandet på coronakrisen er ferien sydpå for mange aflyst, og sommeren skal i stedet nydes hjemme i skønne Danmark.

Men det betyder ikke, at sommeren er ødelagt. Tværtimod. Aalborg tilbyder nemlig masser af spændende aktiviteter for alle aldre.

Eksempelvis det maritime oplevelsescenter, Springeren, der lige nu byder på et hav af gode oplevelser.

Maritim oplevelse for hele familien

Om du er på udkig efter en spændende tur med hele familien, en lærerig voksentur eller de ideelle rammer for en børnefødselsdag… Ja, så er Springeren noget for dig.

Dyk ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie – eller kom på dybt vand og test dine evner som kaptajn:

”Vi har sørget for en lang række sjove tiltag, så der er en masse for både store og små.

Med vores sejlsimulator kan du få en realistisk og udfordrende oplevelse som skipper, mens du prøver at navigere skuden helskindet gennem Limfjorden”, fortæller event- og administrationsansvarlig, Susi Bolander, og fortsætter:

”Vi har også sørget for et bassin med fjernstyrede modelskibe, en interaktiv piratquiz, hvor I skal på jagt efter svarene, og en masse andre sjove ting.”

De mange tiltag garanterer utallige timers sjov for børn og voksne legebørn. Er du også interesseret i en kulturel oplevelse og at lære mere om en af historiens største søfartsnationer, er der også rig mulighed for det.

På oplevelsescentrets imponerende 15.000 kvadratmeter kan du dykke helt ned i Aalborgs og Danmarks maritime historie:

”Der er mulighed for at udforske ubåden Springeren indefra, der har været en del af den danske flåde, eller tage på en historisk rejse tilbage til 1700-tallet i værftshallen.” fortæller Susi Bolander.

Rundt omkring på centret er der placeret en lang række forklarende skilte, der kan gøre dig klogere på historien – men der er også mulighed for at forudbestille en guidet tur.

Flere af guiderne har endda selv sejlet med ubåden Springeren.

Halv pris hele sommeren – og gratis matrosskole

Skulle pengene fra den aflyste charterrejse til den sydlandske hede endnu ikke være havnet på kontoen, er der ingen grund til frygt.

Springeren åbner sluserne fra kl. 10-20 hver dag i hele juli, og der er gode penge at spare.

”Vi er så heldige at være kommet med i Kulturministeriets sommerpakke, så vi kan tilbyde 50 % på entré. Det vil sige, at det hele sommeren kun koster 45 kr. for voksne og 25 kr. for børn – og børn under 6 år er gratis”, siger Susi Bolander.

Der er altså ingen undskyldning for ikke at smøre madpakken og tage hele familien med på tur.

Har du en spirende matros derhjemme, afholdes der desuden matrosskole mandag, onsdag og fredag i sommerferien fra 10-12:

”Matrosskolen er gratis og for børn fra 5-17 år, hvor man lærer at gebærde sig på et skib.

Her får man en hurtig rundvisning og sit helt eget matrosnavn. Ligesom en ægte matros skal man også lære at lave knob, prøve kræfter med tovtrækning, bygge sin egen båd … og bare have det supersjovt”, forklarer Susi Bolander.

Yo, ho og en hal… HEL flaske rom

Mens børnene render rundt i butikken og kigger på legetøj, piratting og magneter, kan de voksne på ægte sørøvermanér tage et kig – eller en smagsprøve – i spiritusafdelingen.

Butikken kan blandt andet byde på den eksklusive Royal Danish Navy rom eller et bredt udvalg af A.H. Riise.

Afdelingen byder desuden på gin, likør og andre lækre våde varer til familiens øverstkommanderende… Og er du vild med Baileys, vil du elske A.H. Riises cremelikør.

Bliver du også helt søsyg ved tanken om ikke at skulle afsted? Læs meget mere om alle de gode oplevelser hos Springeren her.

Gratis kajaktur på fjorden: Saml affald og hjælp havnemiljøet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Foråret 2020 gav i den grad stof (og tid) til eftertanke.

Mange etablerede nye, sunde vaner og interesser – og lige præcis de to ting kan kombineres, nu hvor konceptet GreenKayak er tilbage i Aalborg.

Grundet covid-19 har GreenKayak, hvor du kvit og frit kan leje en kajak mod at samle affald i havnen, nemlig været sat på stand-by. Nu er der igen åbnet for booking.

Foreningen, der blev etableret i 2017, sigter mod at reducere mængden af affaldet verdens farvande, og ønsker at tilbyde som mange mennesker som muligt chancen for at tage aktiv del i bekæmpelsen af miljøforurening.

Heriblandt aalborgenserne.

Derfor er konceptet også henvendt til enhver, der har lyst til at være med.

Ingen erfaring nødvendig

Er du over 18 år, kan du – helt gratis – leje en kajak i to timer; på den betingelse, at du i løbet af sejlturen indsamler det affald, du støder på i havnen.

Den grønne kajak har plads til to personer, og dens stabilitet gør, at tidligere kajakerfaring ikke er nødvendig. Samtidigt er kajakken meget fleksibel, hvilket betyder, at du kan bevæge dig tæt på områder, der ellers er svære at komme ind i.

På kajakken er der placeret en affaldsspand, hvor passagererne med en gribetang kan smide det indsamlede skrald i løbende.

Tre tons affald indsamlet på én sæson

GreenKayak blev etableret i 2017 i København, og allerede i den første sæson indsamlede cirka 1000 frivillige i alt tre tons affald i de hovedstadens kanaler.

Og der er ingen tvivl om, at denne slags initiativer er nødvendige, hvis vi vil sikre en sund fremtid på vores klode.

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP udledes der hvert år omkring 6,4 mio. tons affald i verdens have – og heraf havner de 20.000 tons i Nordsøen.

En stor del af det affald, der flyder i havene og langs kysterne, er plastaffald, for eksempel flasker, dunke, kapsler, reb, fiskenet og poser.

Da plast flyder i vandoverfladen, er det også uden tvivl det mest synlige affald – hvorfor der også er meget fokus på netop dette.

Dog anslår kommunernes internationale miljøorganisation, KIMO, at 70 % af det dumpede affald i Nordsøen synker til bunds.

Ifølge Miljø- og Fødevarestyrelsen er 85 % af danskerne bekymrede over mængden af affald i havene og udviser bred opbakning for at gøre noget ved det.

En opbakning, der nu er mulig og lettilgængelig gennem GreenKayak.

GreenKayak udlejes gennem Aalborg Cable Park og er altså som udgangspunkt i to timer ad gangen.

Efter turen, hvor du forhåbentlig også tager dig tid til at nyde fjorden, fragter du affaldet tilbage til Kabelparken, får det vejet og registreret.

Du lejer din GreenKayak lige her.

Uheld ved Hobrovej: Fører kørte direkte ind i trafiklys

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Nordjyllands Politi
Foto: Nordjyllands Politi

Det blev ikke ligefrem en stille og rolig start på morgentrafikken i Aalborg.

Klokken 9.15 skete der nemlig et uheld på Hobrovej/Ny Nibevej på “toppen” i Skalborg. Det skriver Nordjyllands Politi på Twitter.

En fører kørte – på daværende tidspunkt af ukendte årsager – direkte ind i en lysmast samt trafiklys.

Masterne blev helt nedkørt og alt lys i trafiksignalerne er gået ud. Nordjyllands Politi fortæller, at det en reperatør er tilkaldt, men tidshorisonten er endnu ukendt.

Trafikken på Hobrovej har vigepligt når man kommer til krydset til info, som det fremgår af tavler på stedet.

De nyeste oplysninger fra politiet viser, at den 36-årige fører af ulykkesbilen var uskadt, men stak af fra bilen efter uheldet.

Med vidners hjælp blev han udfundet på nærliggende K. Christensens vej hvor han gemte sig bag en forretning.

Han er nu anholdt og sigtes for sprit og narkokørsel.

Aalborg Sushi Festival er tilbage

Prøv 22 stykker fra nyåbnede Yummi for 115 kr. eller gourmetmenuen fra Karma Sushi på 20 stk. for 210 kr. Se alle steder der er med og deres menuer lige her