ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

West Side Story er en kæmpe succes: Aalborg Teater udvider nu spilleperioden

Af Stine Kjølby Christensen

Det er ikke mange dage siden, at én af de største satsninger i årevis fik premiere på Aalborg Teater.

West Side Story blev skudt af med et brag – og alle de høje forventninger blev i den grad indfriet for både publikum og ensemblet.

Forestillingen er en co-produktion mellem Aalborg Teater og Aarhus Teater, og allerede inden stykket nåede til Aalborg, var stjernestøvet væltet ned over stykket – men den funklende stjernehimmel blev ikke slukket i Aalborg, tværtimod.

West Side Story er en kæmpe succes: Aalborg Teater udvider nu spilleperioden

Premieren bød på pletskud lige fra start til slut, og man fik som publikum virkelig følelsen af, at holdet samarbejdede hvert eneste sekund, samtidigt med, at de hver især indtog den rolle eller funktion, som de gjorde allerbedst – hvilket kun gav en endnu mere overbevisende og kraftfuld forestilling.

Læs vores anmeldelse af forestillingen her.

Spilleperioden forlænges

Siden premieren har forestillingen høstet topkarakterer over hele linjen, og publikum er strømmet til fra hele Nordjylland.

På grund af den store efterspørgsel forlænger Aalborg Teater nu spilleperioden med en uge. Der spilles således seks ekstraforestillinger fra 15. til og med 20. oktober 2018.

Du kan købe billetter til forestillingen her.

West Side Story er en kæmpe succes: Aalborg Teater udvider nu spilleperioden

Verdens bedste musical

Til dem, som endnu ikke har stiftet bekendtskab med den berømte fortælling, så omhandler den i grove træk to rivaliserende ungdomsbander i gaderne i New York; med kærlighedshistorien mellem Tony og Maria, der elsker hinanden på tværs af etnicitet og ondt blod, som omdrejningspunkt – en kærlighed, der får fatale følger.

”Den formår at fortælle en virkelig stærk historie, der kan gribe og bevæge sit publikum, efterhånden som tragedien bliver mere og mere uundgåelig.

Samtidigt har forestillingen et meget højt musikalsk niveau, der med sine besynderlige takt-arter, syrede akkorder og mærkelige rytmer er så superavanceret og iørefaldende, at man næsten ikke tror, det er muligt.” fortalte instruktør, Rune David Grue, tidligere til MigogAalborg.

West Side Story er en kæmpe succes: Aalborg Teater udvider nu spilleperioden

Fra Århus til Aalborg

Samarbejdet mellem Århus og Aalborg er ret specielt i sig selv, da der sker en udskiftning i ensemblet ved skiftet mellem de to teatre.

Noget, der selvfølgelig har krævet en del af alle parter. Heldigvis er overleveringen gået overraskende nemt, fortæller Mathias Flint, som sammen med Isabel Schwartzbach, bærer hovedrollen i både den århusianske og aalborgensiske forestilling.

West Side Story er en kæmpe succes: Aalborg Teater udvider nu spilleperioden

“Da vi kom til Aalborg, så kunne man godt blive lidt bekymret over, at der nu skulle nye hænder på projektet, for det var jo lige så godt! Det er hårdt fagligt, når man har forelsket sig i én måde at gøre tingene på … ” forklarer Mathias, men fortsætter:

“Jeg er kun blevet positivt overrasket! Det har givet så meget godt til forestillingen, at der er kommet nogle objektive øjne på materialet.

Det har også været alfa/omega, at det har været den samme instruktør og koreograf, der har været med os hele vejen.

De har set, hvad der har virket og ikke virket i Århus – og opdaget, at små justeringer lige pludselig kunne lade sig gøre med andre energier på scenen i et andet rum.

Det er en kæmpe gave at være en del af.” fortalte Mathias i et tidligere interview.

Du kan opleve Isabel, Mathias og resten af holdet på Store Scene fra i dag og frem til d. 20. oktober.

Del artikel