Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overskudsvarer til billige priser: WeFood åbner snart i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, vi nordjyder ikke kan modstå, så er det et godt tilbud.

Dem bliver der rigeligt af, når kæden WeFood inden længe slår dørene op i Nordjylland.

Konceptet er simpelt:  I stedet for at danskerne smider 700.000 tons mad ud om året, bruger man i stedet disse overskudsvarer på ny og på den måde skaber der balance mellem overflod og mangel.

Hos Wefood er du som kunde derfor med til at mindske madspild, når du køber billige varer, som intet fejler – og alt overskuddet går til mennesker i nød. Et vaskeægte win-win.

Primært drevet af frivillige

Indtil nu har det kun været i Aarhus og København, man har kunnet nyde godt af det populære koncept. Men om kun 14 dage er turen kommet til Nordens Paris, hvor WeFood åbner en afdeling på Godsbanen 10.

“Vi åbner den 7. juli, så vi er selvfølgelig i fuld gang med at bygge butikken op,” fortæller Jan-Martin Mikkelsen, projektleder for WeFood, til MigogAalborg.

“Vores frivillige er lige nu i gang med at tørre de beskadigede varer af, sætte dem på hylderne, lære at bruge kasseapparaterne – og selvfølgelig at lære hinanden at kende.”

WeFood er en del af Folkekirkens Nødhjælp, og er derfor primært drevet af frivillige. Jan-Martin fortæller, at opbakningen til den første nordjyske afdeling har været enorm.

“Indtil videre har vi 60 frivillige tilknyttet butikken i Aalborg, der kommer til at holde åbent hver mandag til fredag fra 11-18 samt lørdag fra 11-16.”

Overskudsvarer til billige priser: WeFood åbner snart i Aalborg

Priserne er skruet i bund

I den nye butik finder du alle de produkter, der af den ene eller anden grund ikke har klaret “godkendelse” til de almindelige butikker.

Det kan bl.a. skyldes skader på emballagen, overskudssæsonvarer eller ting, der har overskredet “mindst holdbar til” og derfor ikke kan eller må sælges.

Overskudsvarer til billige priser: WeFood åbner snart i Aalborg

Det må det i WeFood.

“60-70 % af vores sortiment er madvarer, men man kan også finde genbrugstøj, legetøj eller andre sjove ting. Det bliver meget forskelligt fra uge til uge.

Priserne er skruet i bund og alt overskuddet går direkte til vores organisation, der hjælper verdens fattigste,” siger Jan-Martin.

Når en vare prissættes bliver der med andre ord taget højde for alt fra varens stand, din pengepung og mennesker i nød. Hvad mere kan man egentlig ønske sig?

Hvad: WeFood åbner 
Hvor:
Godsbanen 10, 9000 Aalborg
Hvornår: 7. juli, kl. 12.00

Del artikel

Andre læser også