ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Waater har sikret sig scoop: Klippedykker springer fra 20 meter

Af Stine Kjølby Christensen

Forventningens glæde har været høj i takt med at Aalborg Festivals har nærmet sig.

I går blev det hele omsider skudt i gang, og aalborgenserne kan i de kommende uger se frem til et stjernespækket program med uforglemmelige aktiviteter overalt i byen.

Nogle events kender vi fra sidste år, men programmet er også blevet udvidet med flere spændende nyheder. Især én har trukket særlig opmærksomhed.

Intet vand fra oven

I år får Aalborg nemlig sin allerførste vandfestival, og planlægningen og udviklingen af Waater har været undervejs længe. I morgen skydes det hele endelig i gang i Kabelparken i Østre Havn, og det er en spændt medarrangør, Nichlas Rask Tougaard, som MigogAalborg fangede i dag.

“Vi har jo været lidt bekymrede for vejret, i og med at der er faldet så meget regn den sidste uges tid. Men heldigvis ser det ud til, at det holder tørt og med temperaturer op til 20 grader. Så det er helt perfekt!” siger Nichlas.

Uanset hvordan vejret udarter sig, så har teamet bag Waater allerede taget alle sine forholdsregler med både opstilling af telte, tæpper og varmeblæsere – som der kan hygges med fra kajen, mens man overværer dagens våde aktiviteter.

Waater skydes i gang i morgen kl. 10, hvor Aalborgs kulturrådmand, Mads Duedahl, holder tale og lader sig skyde op til otte meter op i luften fra Danmarks største Waater Blob.

Festivalen fortsætter hele weekenden, og fra 10-18 vil alle aktiviter være åbne for deltagere og kræver ingen tilmelding.

Du kan se det samlede program her.

Fede aktiviteter for alle

Waater kommer til at præsentere en lang række våde aktiviteter, som kan udfordre selv den mest erfarne vandhund; eller måske give de mere uerfarne landkrabber et nyt syn på, hvilke sjove oplevelser de blå omgivelser faktisk kan byde på – og det bliver nok svært at holde sig på land.

Vi kan nemlig blandt andet se frem til at prøve Danmarks største vandkatapult, dykning på land, vandkamp, badminton på vand, kajak, subboards, sub-yoga, windsurfing og et hav af forskellige events! Få overblikket her.

Waater har sikret sig scoop: Klippedykker springer fra 20 meter

Derudover har Waater nu også fået GoBoat med ombord i programmet, og de populære RIB-både kan også (mod betaling) prøves fra 14-17.

Udover de mange våde aktiviteter, så kan aalborgenserne i de tørre pauser også se frem til forskellige shows og events – f.eks. festivalens hovedkonkurrence om lørdagen, hvor Aalborgs mest vandglade og oplevelseslystne virksomheder bogstaveligt talt kaster sig ud i en Waater Battle, hvor det gælder om at lave de vildeste, sjoveste eller mest kreative spring fra puden.

Læs mere om konkurrencen her.

Endnu et scoop

Endnu et scoop, som Waater har gjort sig her på falderebet, er besøget fra den professionelle cliff diver, Jan Wilko Heinzel. Sammen med en anden udspringer, vil Jan (i sine tætsiddende speedos) underholde med forskellige udspring fra en højde på 20 meter – direkte ned i havnebassinet!

Showet vil finde sted både lørdag og søndag kl. 15.

Waater har sikret sig scoop: Klippedykker springer fra 20 meter

Der er altså i den grad noget at glæde sig til, når det hele (inklusiv Mads Duedahl) skydes i gang i Østre Havn i morgen.

Du kan følge med i Waater løbende på deres Facebook-side eller på vores Instagram, hvor vi selvfølgelig dækker festlighederne.

Del artikel