Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Voldsomt regnvejr i Aalborg: Tæt på dobbelt skybrud

Af Emil Kjær Jørgensen

Hvis du har befundet dig i Aalborg efter middag i dag, har du nok bidt mærke i, at der er faldet lidt regn i byen.

… eller lidt er faktisk noget af en underdrivelse.

For dagens hidtil kraftigste skybrud var nemlig her i Aalborg, hvor der ifølge DMI faldt hele 25 millimeter på en halv time. Det er næsten dobbelt skybrud, som kræver 30 millimeter på en halv time.

Sådan bliver det resten af dagen

TV2 melder, at resten af tirsdagen fortsat vil bestå af masser af byger i store dele af Jylland og på øerne, undtagen Bornholm, og når vi kommer frem til onsdag morgen kan der flere steder være faldet 30 til 40 millimeter regn.

I løbet af en normal juli falder der 66 millimeter regn.

Det er også meldingen fra DMI, som melder om “Varsel om kraftig regn og lokale skybrud”.

De har skrevet følgende kl. 15.30 onsdag:

Frem til onsdag aften stedvis kraftig regn, samt lokale skybrud og torden

“Det er p.t. næsten umuligt, at sige hvor der kommer mest nedbør, der vil være meget store regionale forskelle, nogle steder kommer der rigtig meget, og andre steder kommer der næsten igen nedbør.

Den varme og fugtige og ustabile luft over Danmark er under pres af to koldfronter. Den ene ligger over østlige Nordsø, der er på vej mod øst, og den anden over de sydøstlige Sverige, der er på vej mod vest.

Det er en meget kompliceret situation, hvor der både kan dannes kraftige byger på grund af solopvarmning og/eller koldfronterne, der løfter den varme og fugtige luft, der ligger over Danmark, og dermed udløser kraftig regn og torden med lokale skybrud og måske hagl.Denne vejrsituation ventes at strække sig fra tirsdag til onsdag aften.

Kl.1 5 er der flere steder observeret skybrud mellem 25 og 30 mm på 30 min i Nord- og Nordøstjylland og på Midtsjælland. Vi holder øje med udviklingen og justerer varslerne efter behov”

Du kan følge situationen her.

Del artikel

Andre læser også