ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil du til VM i papirflyvning?: Nu kan du kvalificere dig i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Photo: Red Bull
Photo: Red Bull

Har du talent for at folde et A4-papir, så det kan flyve langt, længe eller kunstnerisk?

Så bør du sætte et stort kryds i kalenderen fredag.

For her er der mulighed for at kvalificere sig til de uofficielle verdensmesterskaber i papirflyvning, som foregår i Østrig senere på foråret.

For at deltage skal du troppe op på CREATE på Rendsburggade sidst på eftermiddagen, hvor alle der er fyldt 18 år kan stille op.

Ét A4-papir og intet andet

Til eventet vil der være konkurrencer i disciplinerne: Distance, Airtime og Aerobatics.

Fælles for dem alle er, at papirflyene, deltagerne konkurrerer med, skal være lavet af et helt almindeligt A4-papir på maks. 100 gram.

Papiret må udelukkende foldes og altså hverken rives over, klippes i, limes, tapes eller klipses sammen, ligesom det er forbudt at give papirsflyet ekstra ballast ved fx at lægge noget ovenpå.

Vil du til VM i papirflyvning?: Nu kan du kvalificere dig i Aalborg
Photo: Red Bull

Kvalifikationseventet er en del af verdens største mesterskab i papirflyvning, der arrangeres af den østrigske energidrik-gigant Red Bull.

Idéen bag er såre simpel. Deltagerne i mesterskabet skal få et ark papir til at flyve så langt (Distance), længe (Airtime) eller kunstnerisk (Aerobatics) som muligt.

Dyst mod folk fra hele verden

I hele 60 lande er det muligt at kvalificere sig, inden verdensmesterskaberne afgøres til finaledagene 13. og 14. maj i ikoniske Hangar-7 i Salzburg, som er hjemsted for en samling af historiske fly, helikoptere og Formel 1-racerbiler.

Hvert land finder en vinder i hver af mesterskabets 3 kategorier, og vinderne bliver så inviteret med til det storslåede finaleevent, hvor de kommer til at dyste mod hinanden, indtil verdensmestrene er fundet.

“Det handler om at kombinere sit indre designgeni med sine flyve-skills.

Du får også brug for selvtillid til den store scene, da de bedste piloter fra de nationale finaler verden over bliver fløjet til den glitrende arena i Hangar-7 i Salzburg til Red Bull Paper Wings World Finals,” lyder det på Red Bulls hjemmeside.

Vil du til VM i papirflyvning?: Nu kan du kvalificere dig i Aalborg
Photo: Red Bull

Vinderne vil udover titlen som verdensmester i papirflyvning få en flyoplevelse med Flying Bulls, som du kan læse mere om her.

13 sekunder og knap 57 meter

Har du ambitioner om at bide skeer med de helt store og slå tidligere års rekorder, kommer her nogle tal, du kan kan forholde dig til.

Til finalen i 2019 vandt australske Cameron Clark i Airtime-kategorien med en flyvetid på 13,33 sekunder, mens Jake Hardy fra USA toppede Distance-kategorien med en flyvning på 56,61 meter.

Konkurrencerne foregår selvfølgelig indendørs, så flyene ikke bliver påvirket af vind.

Vil du til VM i papirflyvning?: Nu kan du kvalificere dig i Aalborg
Photo: Red Bull

Har du ikke mulighed for at give kvalifikationen et skud hos CREATE fredag, er der stadig en dør på klem for at nå finaledagene i Salzburg.

I Aerobatics-kategorien kan du nemlig deltage hjemmefra ved at uploade en video af din kunstneriske papirflyvning på TikTok og tagge @redbull, ligesom du skal bruge hashtaggene #redbullpaperwings og #Denmark.

Du kan læse mere om eventet i på CREATE her eller om konkurrencen generelt her.

Hvad: Red Bull Paper Wings Qualifier
Hvor: AAU CREATE, Rendsburggade 14
Hvornår: Fredag d. 11. marts fra kl. 16.00

Del artikel