ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt unik vinsmagning: Anerkendt vinproducent besøger Quist Wine

Af Stine Kjølby Christensen

At åbne en italiensk vinbar midt i Nordens Paris kan synes som et modigt træk. For hvordan får man den italienske stemning ind lige midt i Aalborgs travle byliv?

Det gør man blandt andet ved at invitere italienske vinmagere på besøg, der selv kan få lov at servere de vine, de har produceret hjemme i Italien.

Helt unik vinsmagning: Anerkendt vinproducent besøger Quist Wine

Den 6. november er det den anerkendte vinbonde Chiara Vinciarelli, der aflægger vinbaren Quist Wine et besøg. Udover at være en dygtig producent har Chiara også et langt samarbejde bag sig med Kim og Lene Quist.

“Vi har kendt Chiara i mange år og føler os virkelig heldige over at hun vil levere vin til os. Noget af det særlige Chiaras fantastiske vine er nemlig, at de produceres i meget små partier,” fortæller Kim Quist.

Helt unik vinsmagning: Anerkendt vinproducent besøger Quist Wine

Vinen er elsket af en de største vin-eksperter

Det er ikke kun Quist Wine, der lovpriser Chiaras vine.

I 2019 havde Aalborg besøg af den anerkendte vinanmelder og ekspert, Oz Clarke, som har vundet mange internationale priser som Wine Magazine book of the Year og WINE Guild of the United Kingdom.

I denne anledning mødte han Chiara Vinciarelli, hvor han udelukkende have lovord omkring hendes Polluce Syrah vin og dét, at de kun kunne købes her i Aalborg – hos Quist Wine.

Helt unik vinsmagning: Anerkendt vinproducent besøger Quist Wine

Chiara har tidligere besøgt byen, og hun ser frem til snart at kigge forbi igen. Denne gang skal hun ovenikøbet se og deltage i arrangementet hos sine venner hos Quist Wine, der siden hendes sidste besøg har åbnet den italienske vinbar på Budolfi Plads.

Chiara Vinciarelli bor ellers til daglig i nogle noget mere eksotiske rammer; nemlig i Cortona i det sydøstlige Toscana.

Her har hun siden 2013 produceret vine, i dag i alt fire, hvoraf de tre skal smages denne aften i november. Hver vin bliver produceret med stor passion for håndværket og alle under 1.000 flasker pr år.

En lærerig aften

Udover at producere vine, driver og ejer Chiara også Via Della Stella, et skønt Agriturismo i det bakkende landskab mellem Cortona og Montepulciano i Toscana.

Et sted, hvis nærmeste naboer er vinmarker, og med en storslået udsigt til vinbyerne omkring.

Helt unik vinsmagning: Anerkendt vinproducent besøger Quist Wine

I forbindelse med hendes besøg hos Quist Wine vil det naturligvis også være muligt at få en snak med Chiara og muligheden for at besøge hendes sted næste sommer.

Udover de tre vine vil der også serveres italienske delikatesser som salami, skinke, oste og lækkert brød.

Billetten koster 250 kr. og kan købes i vinbaren. Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også