Vinfestival, landskamp og Fjordrock: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Fjordrock
Foto: Fjordrock

Oplev Aalborgs nye vinfestival

I dag løber Aalborgs nye vinfestival af stablen.

Vinfestivalen hedder ”D’Wine and Friends”, da D’Wine arrangerer festivalen i samarbejde med nogle af sine tætteste udenlandske leverandører og danske partnere.

Du kan som deltager smage over 100 forskellige vine inkluderet i billetprisen, og det er nogle af de bedste europæiske vinhuse, som kigger forbi Aalborg.

Vinfestivalen strækker sig rent tidsmæssigt over to omgange: henholdsvis fra kl. 16.00-18.30 og igen fra kl. 19.30-22.00 fredag d. 14. juni.
Der er meget få billetter tilbage til den sene vinsmagning, og den tidlige fra klokken 16.00 begynder også at blive fyldt godt op.

Overskuddet fra vinfestivalen går til Lions Club Aalborgs godtgørende formål.

Oplev håndboldherrerne i aktion

På søndag kan du være med til at skabe en god stemning og bakke op om landsholdet i herrehåndbold.

Danmark skal nemlig møde Færøerne i EM kvalifikationskamp, hvor Gigantium sætter rammen for kampen. Kampen starter klokken 18.00, og der er stadig ledig billetter tilbage.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Håndboldherrerne (@haandboldherrerne) den

Kom til gratis koncert i Vestbyen

Igen i år kan du komme til en koncert ud over det sædvanlige, nemlig Fjordrock hvor du vil kunne opleve live musik og en god stemning blandt de deltagende.

Koncerten er helt gratis så du kan roligt tage dine venner og familie med under armen og være med til at skabe en god stemning.

Under koncerten vil det være muligt at købe mad og drikke, hvor du samtidig støtter en god sag, for overskuddet vil nemlig gå til velgørenhed – blandt andet julemærkehjemmet, veteranhjemmet, hospitaler,  voldsofre i Nordjylland og mange flere.

Events

14/6 D’Wine and Friends – Vinfestival, Algade 54 kl. 16.00 – 18.30 og igen 19.30 – 22.00

14/6 Friday Night Skate,  Jomfru Ane Park kl. 19.00

14/6 Poetry Slam, Café Fløs kl. 20.00

15/6 – 16/6 Ultra Snydt, Fårup Sommerland kl. 13.00

15/6 Loppemarked til støtte for hjemløse, Gabels Torv kl. 10.00

15/6 Karaoke, Studenterhuset kl. 19.00

15/6 Havemarked, Østre Anlæg kl. 10.00

15/6 Rundvisning i Aalborg Historiske Museum, Algade 48 kl. 11.00

16/6 Klub 100 Halvmarathon, Hasseris kridtgrav kl. 09.00

16/6 DGI OPEN, Vestre Fjordpark kl. 11.00

16/6 Street Art Tour, Frederikstorv kl. 14.00

16/6 Danmark vs. Færøerne EM Kvalifikation, Gigantium kl. 18.00

Musik

15/6 Fjordrock, Jernbanebroen kl 12.00

15/6 Opera med Netrebko og Eyvazov, Musikkens Hus kl. 19.30

16/6 Oplev Aalborg Garden, Honnørkajen kl. 13.00

For børnefamilier

15/6 Centimeter marathon med Rasmus Klump, start ved Hasseris gymnasium kl. 9.30 

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Fraråder rejser til mange lande

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

KLM har dog meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.