Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kickstarter karrieren: Vinderne af Band Battle spiller til Skovrock

Af Ane Johanne Damgaard

Den nordjyske musik blev hyldet, da Band Battle 2024-finalerne blev afholdt på Skråen i slutningen af april.

Nordjyske musikere dystede i de to kategorier: ”Live Artist” og ”Sangskriver”.

Og nu er vinderne fundet.

“Årets Nordjyske Sangskriver” gik til duoen Schæfer, mens bandet Søvnmønster stak af med “Årets Nordjyske Live Artist”.

Konkurrencen giver altså et solidt skub i retningen mod at få kickstartet musikkarrieren.

Så hvad skal der ske for vinderne nu?

Åbner for nye muligheder

Schæfer består af duoen Anna Skov Jensen på vokal og Emil Mors Rasmussen på keyboard.

“Vores musik har lyrikken i fokus. Det er både lidt pudsigt og satirisk, men vi behandler også nogle vigtige og politiske emner. Vi prøver at skrive sange, der peger fingre af omverdenen, den verden vi er en del af, men selvfølgelig også os selv,“ fortæller Emil Mors Rasmussen.

Netop det har gjort dem til Årets Nordjyske Sangskrivere.

Søvnmønster leverede et brag af en liveoptræden til årets Band Battle, hvor de fik publikum til at forestille sig, at deres performance var de sidste 10 minutter af en stor koncert.

Bandet består af de fire nordjyder Gustav Rask-Bressum, Lasse Kristiansen, tvillingerne Viktor og Sebastian Vorsaa Hansen og den silkeborgensiske forsanger Jonas Krohn Gervin. De leverer guitarbaseret moderne rock, men med et poppet twist – og tager udgangspunkt i lyden af The Minds of 99, Joyce og Patina.

Begge bands har kæmpet bravt for at kunne stikke af med titlerne.

Sidste år tog Søvnmønster slukørede derfra som nummer 3. Men i år er de altså gået hele vejen, og det har i den grad åbnet for nye muligheder.

Som vinder af Band Battle får man en ekstraordinær mulighed for at få sparring med professionelle folk, spille for et stort publikum og dermed få chancen for at blive opdaget.

Donation fra Sydbank

Skråen sætter mange ressourcer ind for at støtte og udvikle det lokale vækstlag.

Og i år har deres Band Battle fået en ny vitaminindsprøjtning i form af hovedsponsoren Sydbank Fonden.

Sydbank Fonden har doneret intet mindre end 150.000 kroner til Skråen til den årlige Band Battle, som bakker op om konkurrencen i både 2024, 2025 og 2026.

Kickstarter karrieren: Vinderne af Band Battle spiller til Skovrock

Du kan læse mere om fonden her.

“I Sydbanks lokale afdeling på Østre Havn i Aalborg er vi glade for at kunne støtte udviklingen af nordjyske talenter og bidrage til, at nye spirer dukker frem på kulturscenen.

Sydbank var desuden en del af dommerbordet til den store finale på Skråen i april. Nu glæder Sydbank sig til at kunne opleve vinderne til nogle af sommerens koncerter.

Vi ved, at tidligere har navne som Rikke Thomsen og Ginne Marker stået på samme scene og glæder os over, hvad de har opnået – også som vindere af Band Battle på Skråen,” fortæller Claus Starbæk, områdedirektør ved Sydbank Nordjylland.

Ifølge Skråen ville Band Battle ikke i samme grad kunne støtte det nordjyske vækstlag af musikere uden den hjælp, som de har modtaget.

Sydbanks økonomiske støtte har nemlig bidraget til flere workshops og muligheden for at tilbyde sparring med artisterne.

Chancen for at blive opdaget

Vinderne af Band Battle får en ekstra stor chance for at blive “opdaget”.

Finalens dommerpanel bestod nemlig af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen og bookingbureauer.

“Det betyder meget, at nogle virkelig erfarende mennesker fra hele branchen har peget på, at det var os, der var de bedste. Det sværeste er at få foden ind i branchen.

Når man ikke er “nogen”, tager bookerne en chance, hvis de vælger jer. Lige så snart man har spillet sin første koncert, er det ikke lige så risikofyldt,” forklarer Emil Mors Rasmussen fra Schæfer.

Og så venter der helt særlige muligheder i løbet af sommeren. Her skal begge bands nemlig blandt andet optræde til Skovrock i Skovdalen.

“Det har virkelig været fedt at få et blåstempel. Vi har fået nogle fede koncerter med i prisen.

Vi skal varme op til Medina til Skovrock og spille vores egen koncert samme aften som SAVEUS på Skråen den 15. november,” fortæller Gustav Rask-Bressum, der er guitarist i Søvnmønster og tilføjer:

“Udover de 15.000 kroner, som vi har vundet, er der også mange små skjulte ting, der er en del af præmien. Vi har virkelig fået et godt samarbejde med Skråen. Mark Kühn er så monster sej, og hjælper os blandt andet med gode råd og pressekits.

Og så bliver det kæmpestort, når vi skal have en live session i The Hideout Studio. Det kommer på det perfekte tidspunkt, da vi står klar til at udgive to nye sange.”

Schæfer varmer op for Loveshop og KrebsFalch den 21. juni, men du kan også opleve dem til Nibe Festival i starten af juli.

“Det er ikke hver dag, man bliver eksponeret for flere tusinde mennesker og kommer ud med sin musik. Det fede i musikken er også live-produktet. Det er en vildt god mulighed for os,” fortæller Emil Mors Rasmussen.

Søvnmønster skal på før Medina og Hjalmer den 29. juni og som nævnt også spille deres egen koncert på Skråens “Lille Scene” samme aften som SAVEUS. Koncerten bliver under “Skråen By Night” konceptet, hvor publikum med billet til SAVEUS har gratis adgang til Søvnmønster-koncerten.

“Den her konkurrence kan være startskuddet til meget. Nu er vi jo officielt det bedste band i Nordjylland, siger Gustav Rask-Bressum med et smil”

Begge bands arbejder på ny musik og fremtidige udgivelser for tiden – så du kan godt glæde dig til at høre meget mere til dem.

Del artikel

Andre læser også