Gullasch og vin: 7773 Vinbar tilføjer ungarske specialiteter til menuen
Efteråret er over os, og det betyder mørkere dage, en frisk kulde i kinderne og regn i nærmest uendelige mængder.
Selvom det ikke lyder fantastisk tillokkende, kan sæsonen alligevel noget helt særligt, når det kommer til hygge.
Årstiden giver den perfekte mulighed til at samles inden døre med dem, vi holder af og hygge over varm mad og vin.
God mad, vin og hygge er netop, hvad 7773 Vinbar har sat på menuen her i efterårs- og vintermånederne.
De vil gerne vise aalborgenserne, hvad der gør Ungarn til noget helt særligt kulinarisk, og derfor tilbyder de ægte comfort food.
Fra onsdag til søndag tilbyder de en gullasch buffet til 185 kroner (du får ovenikøbet et gratis glas vin, hvis du bestiller bord), og i ugedagene kan du bestille fra deres a la carte menu.
Gullasch i lange (lækre) baner
Den ungarske vinbar slog dørene op i april 2023 og startede med at tilbyde kvalitets vine fra hjemlandet og små tapasanretninger.
Nu tager de skridtet videre med en nyansat ungarsk kok, der hver dag står klar til at lave autentisk mad fra det centraleuropæiske land – og hvis du havde gættet, at gullasch er omdrejningspunktet, har du helt ret.
Gullasch er virkelig den ultimative efterårs- og vinterret. Den er varm, nærende og tilfredsstillende, og vi tør godt påstå, at du ikke finder en bedre gullasch i byen end hos 7773 Vinbar.
Vi var på besøg på Strandvejen 11 en fredag aften og fik prøvesmagt lidt af hvert af spændende ungarske retter.
Først fik vi en gulerodssuppe med kødboller og et glas Chardonnay, og bagefter kom stjernen i showet, gullaschen, på bordet.
Der var både en version med kylling og en med oksekød, som serveres med en specielt sideret kaldet nokedli.
Kombinationen af den meget kødfulde, krydrede ret med de letsaltede pasta-lignende “dumplings” og en agurkesalat med creme fraiche, ramte alle de rigtige noter, og vi følte, at vi blev opvarmede indefra.
Det hjalp nok også på varmen, at vi fik et glas med fyldig rødvin fra den populære ungarske vinproducent Bock.
Selvom vi var propmætte var der heldigvis plads i dessertmaven til en brødbudding med birkes og et glas med en af de bedste dessertvine, vi nogensinde har smagt (spørg efter pinot gris).
Spændende ungarske vine
Selvom 7773 Vinbar er begyndt at lave ungarske specialiteter, er det stadig vinen, der naturligt nok er i fokus.
Ungarn er et land med meget stolte vintraditioner, og indehaver Erik Kovacs har tidligere fortalt, at de tilbyder nogle spændende vine, som man måske aldrig har smagt som dansker.
Vi har prøvesmagt lidt af hvert af deres udvalg – både mousserende, hvid, rød og dessert vin – og de har endnu ikke formået at servere en vin, vi ikke kunne lide.
De forskellige vine afbalancerer også maden med en masse syre og fylde, og vi anbefaler, at man prøver den fulde oplevelse.
Gider I ikke at bevæge jer ud i efterårsvejret efter gullasch eller vin, fortæller Erik at begge dele kan leveres med enten Wolt eller JustEat, ligesom der er mulighed for at booke vinbaren til julefrokoster og andre arrangementer.
Bemærk at hvis du ønsker at prøve gullasch buffeten, skal I være mindst 10 personer, som booker sammen.
Bestil bord til 7773 Vinbar her.