ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildt køb: 38 medarbejdere overtager aalborgensisk it-virksomhed

Af Emil Kjær Jørgensen
Jørgen Bønsdorff
Jørgen Bønsdorff

Der er ingen tvivl. JCD er et fantastisk sted at arbejde.

Sidste år løb de eksempelvis med sejren i kategorien Årets Arbejdsplads til AALBORG AWARDS. Nu er 38 medarbejdere gået skridtet videre. De har nemlig valgt at involvere sig endnu mere i Aalborgs bedste arbejdsplads.

De kan kalde sig virksomhedsejere. Det er mere end halvdelen af medarbejderstaben, som nu overtager samtlige aktier fra de tidligere ejere, herunder Dansk Cater.

Administrerende direktør Jørgen Bønsdorff fortsætter som direktør og medejer, og selvom fødevaregrossisten Dansk Cater A/S sammen med en anden partner hidtil har siddet på 51 procent af aktierne, er tanken om den medarbejderdrevne virksomhed ikke fremmed for ledelsen.

Således har 26 medarbejdere fra 2002 og frem til i dag gradvist købt sig til 49 procent af virksomheden.

“JCD blev oprindeligt etableret i 1991 som selvstændig it-virksomhed for Dansk Cater. Selvom en stor del af medarbejderne har haft aktier i virksomheden i mere end 15 år, har vi sat stor pris på at have stærke medejere i form af især Dansk Cater.

Nu er tiden kommet, hvor vi har fået mulighed for at købe JCD ud og bygge hele fremtiden på en medarbejderejet virksomhed. Vores genvundne selvstændighed giver os et ekstremt stærkt fundament for den fortsatte vækst af virksomheden,” siger Jørgen Bønsdorff, adm. direktør i JCD A/S, i en pressemeddelelse.

Vildt køb: 38 medarbejdere overtager aalborgensisk it-virksomhed

En arbejdsplads med pølsevogn, temafester og kammeratskab

JCD har alle dage vægtet medarbejdernes loyalitet højt og har derfor skabt en virksomhed, hvor det er både udfordrende og sjovt at gå på arbejde.

Virksomheden byder på inhouse pølsevogn, amerikansk diner, verdens største IKEA-sofa, adskillige temafester hen over året og generelt en løssluppen, kammeratlig og fri omgangstone.

Det har skabt en fast sammentømret organisation, hvor der fra tid til anden selvfølgelig er nogen, der ønsker at prøve lykken i andre virksomheder – blot for at vende tilbage til JCD efter et stykke tid.

Vildt køb: 38 medarbejdere overtager aalborgensisk it-virksomhed Vildt køb: 38 medarbejdere overtager aalborgensisk it-virksomhed Vildt køb: 38 medarbejdere overtager aalborgensisk it-virksomhed

“Vi blev faktisk meget stolte over kåringen som Aalborgs bedste arbejdsplads i 2018. Medarbejdernes tilfredshed er det, vi lever af, selvom det rent fagligt handler om store it-systemer, komplekse webløsninger og et hav af skræddersyede it-værktøjer.

Derfor står vi i dag med en meget dedikeret ejerkreds, hvor mere end halvdelen af medarbejderne har investeret i at købe Dansk Cater ud. Det gør mig både stolt og ydmyg,” siger Jørgen Bønsdorff, der i sin tid stiftede virksomheden.

JCD, der tæller i alt 70 medarbejdere, har specialiseret sig i it-infrastruktur, webløsninger, ERP, butiksløsninger, produktionssystemer og cloudløsninger. Virksomheden har både små og mellemstore kunder samt nogle af Danmarks største virksomheder i kundeporteføljen.

Del artikel