Vildt år for nordjysk løve: Nu vinder Jacob Risgaard stor pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Jacob Risgaard har i de seneste måneder medvirket i DR’s populære tv-program, Løvens hule, hvor han fra panelet slår et kæmpemæssigt slag for dansk iværksætteri ved at investere i en lang række nystartede virksomheder.

På baggrund af sin store betydning for dansk iværksætteri har den 43-årige erhvervsleder fra Frederikshavn, hvis egen succesfulde virksomhed holder til i Nørresundby, i den grad bidraget til at fremme kendskabet til Nordjylland.

Derfor kan Jacob Risgaard nu se frem til at modtage Forårsprisen 2020, som uddeles af Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) i forbindelse med åbningen af dette års forårsmesse fredag 27. marts.

Det skriver AKKC i en pressemeddelelse.

Omsætter for mange millioner

Siden 2003 har Jacob Risgaard drevet virksomheden Coolshop, hvis varesortiment tæller alt lige fra elektroniske gadgets og legetøj til skønhedsprodukter. Coolshop omsætter årligt for mange millioner og har gennem tiden høstet et hav af priser, heriblandt priserne som bedste B2C-forretning og årets arbejdsplads.

De imponerende resultater er således ikke til at tage fejl af, og tidligere på året kunne vi opleve Jacob Risgaard i rollen som investor i tv-programmet, Løvens Hule.

Fra panelet øste den succesfulde erhvervsleder ud af sin store viden om det at starte egen virksomhed, ligesom han investerede i en lang række håbefulde iværksættere, så de kunne realisere deres drømme om forretningsmæssig innovation.

Hyldes til åbningen af dette års forårsmesse i AKKC

Fredag 27. marts kan den 43-årige erhvervsleder og Løvens Hule-investor tilføje endnu en pris til samlingen, når han tildeles Forårsprisen 2020 af AKKC, hvilket sker i forbindelse med åbningen af dette års FORÅR Hus & Have-messe, som afvikles 27.-29. marts.

Prisen tildeles Jacob Risgaard, da han med Coolshop, hvis hovedsæde vi finder i Nørresundby, i den grad sætter Nordjylland på landkortet, ligesom Risgaards legesyge, karisma og ikke mindst varme udstråling har været et frisk pust til Løvens Hule.

Trods enorm personlig succes er det dog en ydmyg og meget beæret Jacob Risgaard, som for hvem denne pris betyder noget ganske særligt:

“Hvem havde troet, at en rod fra Frederikshavn ville stå med en pris, der hylder det kulturelle og ‘ordentlige’? Jeg er enormt stolt, beæret og ydmyg over at modtage dette års forårspris og slutte mig til tidligere modtagere af Forårsprisen, som jeg har beundret og respekteret længe.

En speciel tak til AKKC for at vælge mig. Lad os alle fortsætte med at pleje, støtte hinanden og arbejde sammen om at løfte Nordjyllands image som et dynamisk og kreativt sted at bo og arbejde,” lyder det fra prismodtageren selv.

Den 34. prismodtager i rækken

Uddelingen af Forårsprisen 2020 til Jacob Risgaard finder sted fredag 27. marts kl. 12.15, hvor adm. direktør Nicolaj Holm overrækker dette års pris, der består af en unika-vase, et diplom samt 10.000 kr., på scenen i AKKC.

I 2019 løb den Bocuse d’or-vindende kok fra Svinkløv Badehotel, Kenneth Toft-Hansen, med prisen, mens tidligere vindere blandt andre tæller Ole Henriksen, Tom Kristensen, Niels Hausgaard og Lars Larsen.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte i Nordjylland holder sig stabilt

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Er ikke erstattet eller mangedoblet med nye indlagte

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Nordjylland heriblandt på Aalborg Universitetshospital stiger på ingen måde eksplosivt.

Faktisk ligger de nogenlunde stabilt. De faldt med 10% søndag, steg med 15% mandag men er faldet igen tirsdag med 6%.

31 indlagt i Nordjylland

Og på landsplan er Nordjylland langt bedre stillet end de øvrige regioner på antal indlagte.

Mandag var tallene 33 indlagt på sygehusene i Nordjylland med 9 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Nordjylland er nu 31 indlagt med 12 på intensivafdelingen, heraf otte i respirator.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Nordjylland er klart den region som har det bedst lige nu i Corona-krisen. Ud af de i alt 529 indlagte på de danske hospitaler er kun 30 af dem her i Nordjylland.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.

Har du en social – eller sundhedsfaglig baggrund kan du nu tilmelde dig Aalborgs Corona-jobbank. Se hvordan Asta Witt gjorde her

Meldingen regeringen frygter: I næste uge kan vi ramme 18 grader og sol

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis vi bliver hjemme, holder god afstand og stadig isolerer os mest muligt, så kan Danmark gradvist og forsigtigt blive åbnet op efter påske.

Sådan lød det fra statsminister Mette Frederiksen på sit pressemøde i går.

Men stod det til regeringen og politiet, der skal sikre at folk ikke forsamler sig på mere end 10 personer, så var det nok bedst, hvis det bare regnede og stormede frem til 13. april.

Sådan bliver det ikke. Tværtimod.

For i løbet af weekenden vil vi opleve et større vejrskifte, som sender et højtryk ind over Danmark.

Over 17 grader på mandag

Her i Aalborg har DMI lige en prognose på 17,9 grader og sol på mandag.

Vagthavende hos DMI Klaus Larsen bekræfter over MigogAalborg, at temperaturerne vil stige markant i næste uge.

“Frem til søndag vil de ligge på 7-8 grader, men herefter begynder varmluften at stige, og temperaturerne vil herefter ligge på 12-13 grader.

Det begynder for alvor at se pænt ud mandag, hvor vi i Aalborg kommer til at passere de 15 grader,” lyder det fra Klaus Larsen.

Varmen kommer op til påske

Onsdag tegner også god på over 16 grader, men det er selvfølgelig langtids-prognoser som kan svinge. Man skal også huske på, at i weekenden oplevede Hovedstaden et større snefald.

Men varmen og solen ser altså ud til at komme op til påsken. I Sønderjylland regner man endda med, at temperaturen rammer de 20 grader.

Lige nu er det dog usikkert, hvorvidt selve påskedagene holder på de højere tocifrede temperaturer.

Kan vi forvente, at forårstemperaturerne er kommet for at blive?

“Det er ikke utænkeligt, at temperaturerne falder meget igen.

På denne årstid er vi afhængige af, hvor vinden kommer fra. Får vi vind igen i nord, så daler temperaturerne og der skal jo noget landopvarmning til, før vi kommer op på den slags temperaturer, som vi får i næste uge,” forklarer Klaus Larsen.

Hvis man har lyst til at komme ud og nyde det gode vejr, så har MigogAalborg lavet en guide til, hvor man kan tage hen i naturen tæt på Aalborg langt væk fra mange mennesker.

Den kan du læse lige her