Vildere end Obama: Nordjyske Anja er verdens mest inspirerende person

Skrevet af: Michael Qureshi
Anja Ringgren Lovén har taget verden med storm
Anja Ringgren Lovén har taget verden med storm

Nordjyske Anja Ringgren Lovén, som de fleste nok kender fra dokumentaren ”Anja og heksebørnene” og nødhjælpsorganisationen ”DINnødhjælp”, er blevet kåret som den mest inspirerende person i verden af det østrigske magasin OOOM.

Her ligger hun altså over navne om Barack Obama, Pave Franz, Marc Zuckerberg og Elon Musk.

”Jeg er selvfølgelig meget stolt over at været blevet kåret, men jeg er samtidig også meget overrasket. Jeg følger jo blot mit hjerte i alt, hvad jeg gør, og det er svært at rose sig selv”, fortæller Anja til TV 2.

Det er Anjas store arbejde i Nigeria, der har sikret hende denne imponerende kåring.Anja har dedikeret sit liv til at kæmpe for at nedbryde den overtro, der hersker i Nigeria, hvor mange børn bliver dræbt, udstødt og set på som heksebørn af den ene eller anden grund.

Anja har startet sit eget børnehjem, hvor disse udstødte børn kan starte et nyt og trygt liv efter at være blevet tortureret og lagt for had af familie og naboer.

”Hver dag bliver børn brutalt lynchet, brændt levende, begravet levende og halshugget, fordi de bliver beskyldt for at være hekse. Det er vigtigt, at flere finder ud af, hvad der sker for de såkaldte “heksebørn” i Nigeria, så vi forhåbentlig kan få råbt verdens ledere op til at tage ansvar og gå aktivt ind i kampen for at stoppe den stærkt stigende overtro”, fortæller Anja til TV 2.

Det var især billedet af Anja, hvor hun hjælper den lille udsultede dreng Hope, der fik hele verdens øjne op for Anjas store og vigtige arbejde. Heldigvis har Hope det godt i dag og starter snart i børnehave.

Sidste år blev Anjas børnehjem ramt af en tragedie, da en gruppe mænd trængte ind og overfaldt og voldtog både personale og børnene. Siden da har Anja kæmpet for at bygge et nyt børnehjem, hvor et sådan tilfælde ikke vil ske igen. Heldigvis har Anja kun mødt opbakning, og den økonomiske støtte til projektet har været enorm.

Anja Lovéns arbejde er i sandhed inspirerende, og man kan kun håbe at med denne kåring som verdens mest inspirerende person, at flere mennesker vil få øjnene op for, hvor vigtigt det er, der sker en samfundsændring i Nigeria.