ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde præmier på højkant: Skråen jagter nye talenter med Band Battle

Af Redaktionen
Foto: Pia Langgaard
Foto: Pia Langgaard

Ansøgningen til den nordjyske Band Battle nummer 32 på Skråen er netop skudt i gang.

Igen i år dystes der om titlerne som værende Årets Nordjyske Songwriter og Årets Nordjyske Band, samt en præmiepulje med en værdi på over 80.000 kr. Præmiepuljen tæller kolde kontanter, koncerthonorarer, videoproduktioner og coaches.

Uanset musikalsk genre har nordjyske musikere mulighed for at deltage i Band Battle.

Er man nordjysk songwriter med en håndfuld gode sange i skuffen, kan man deltage i Songwriter Battle, uanset om det er skrevet på guitar, drejelire eller produceret på computer. Det samme gør sig gældende for bands.

Sådan søger du

Frem til 17. januar kan bands og songwritere, der allerede har lavet indspilninger, ansøge om at være med.

Et udvalg vil siden lytte ansøgningerne igennem og udvælge bands, som sammen med vindere fra de indledende runder, skal kæmpe om 6 finalepladser. For songwriterne gælder det, at 10 semifinalister skal dyste om 4 finalepladser.

Bands og songwritere der ikke har egne indspilninger at indsende eller ønsker at præsentere musikken live, har mulighed for at deltage ved de indledende runder som er fordelt i regionen.

Her vil de blive vurderet på deres live optræden i stedet for en indspilning

De indledende runder bliver afholdt her

– Østhimmerlands Ungdomsskole, Bælum, d. 27 februar

– Maskinhallen, Frederikshavn, d. 4 marts

– Musikværket Nykøbing Mors, d. 5 marts

En dommerjury stemmer om hvilke musikere der går videre til semi-finalerne på Skråen. Semifinalerne løber af stablen i løbet af marts og april, hvorefter det hele ender i den store Band Battle 2020 finale d. 16 maj.

Meget mere end konkurrence

Band Battle 2020 bliver mere end en konkurrence. I løbet af semifinale-perioden i marts og april, vil de udvalgte kunne deltage i workshops, foredrag og sociale sammenkomster for at styrke det nordjyske musikmiljøs netværk, kompetencer og udvikling.

Band Battle indebærer også muligheden for at blive ”opdaget”.

Skråen har tradition for at booke flere af de bedste Band Battle navne til kommende koncerter, og igen i år består Band Battle finalens dommerpanel af professionelle branchefolk fra festivaler, spillesteder, pressen, bookingbureauer mm.

Af tidligere vindere finder man bl.a. MØRK, Angående Mig, What a Month, SILI, R. Noor (Rikke Thomsen) og Én Mand Stærk, som blandt andet efterfølgende har spillet support for Dizzy Mizz Lizzy, Magtens Korridorer, Poul Krebs, Benal og mange andre på Skråen, til Skovrock og Fredagsfest i Karolinelund.

Du finde mere info her.

Del artikel