Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Carlsberg rykker stort ind i Aalborg: Her er bryggeriets vilde planer med Spritten

Af Michael Qureshi
Martin Nielsen poserer for The Guardian foran Spritfabrikkerne
Martin Nielsen poserer for The Guardian foran Spritfabrikkerne

MigogAalborg kunne i sidste uge som de første afsløre en del af planerne for silobygningen på Spritten.

Her kunne man blandt andet læse, at der kommer en gourmetrestaurant, som bliver blandt Aalborgs bedste bud på at hente en Michelin-stjerne til Nordjylland.

Vi kunne også fortælle, at man i stueetagen ville etablere et nanobryggeri og en brewpub i samarbejde med Carlsberg.

Nu har landets største bryggeri så sat lidt flere ord på deres vilde planer med projektet.

Det bliver deres største satsning uden for hovedkontoret i Valby.

Vil lave en Carlsberg-udgave af en Aalborg-øl

Carlsberg vil også sikre lokalt brygget øl med et nyt, innovativt nanobryggeri, der åbner i silobygningen på anlægget sammen med en helt unik ny brewpub.

Helt konkret får vi altså en ny lokal Aalborg-øl.

“Vi har i lang tid haft lyst til at brygge en øl til aalborgenserne.

Vi ønsker at være mere til stede i Nordjylland, og hele området omkring Aalborg mangler en lokal øl, og det får vi mulighed for med dette partnerskab, der genetablerer forbindelsen mellem Spritfabrikken i Aalborg og Carlsberg i Valby,” siger Henrik Friis Fredvig, direktør for on-trade i Carlsberg Danmark.

Planen er, at nanobryggeriet skal udvikle nye ølvarianter sammen med lokale partnere og forskere fra Carlsberg Laboratorium i Valby.

Carlsberg rykker stort ind i Aalborg: Her er bryggeriets vilde planer med Spritten
Fotokunst fra Spot Byen

Tager aalborgenserne med på råd

Nanobryggeriet er stadig ikke navngivet, men Carlsberg lover, at aalborgenserne skal tages med på råd, både i forhold til navn, og når bryggeriet har brygget de første øl.

“Det er en drøm for mig at byde Carlsberg velkommen, da Carlsberg er bygget på de samme værdier, som vi kender fra C.F. Tietgen, og de visioner vi har for Spritfabrikken.

Hele samarbejdet og processen for at nå til en så banebrydende aftale har været inspirerende.

Vi har dog langt igen, for alt skal gøres ordentligt, så vi sikrer, at vi opnår den højeste mulige kvalitet på stedet, og gæsterne samtidigt kan få verdens mest autentiske øl oplevelse.

Carlsberg har viljen og de nødvendige muskler til at gøre vores drøm til virkelighed,” siger erhvervsmanden Martin Nielsen fra Spritten A/S, der udvikler den samlede vision for anlægget sammen med sine partnere Jan og Rikke Gaardboe Jensen.

Martin Nielsen oplyser, at der senere i år vil komme yderligere information om nanobryggeriet og silobygningen, ligesom der bl.a. vil blive introduceret folkeaktier.

Går i stifternes fodspor

De Danske Spritfabrikker blev grundlagt af C.F. Tietgen, Isidor Henius og C.A. Olesen.

I 1931 byggede De Danske Spritfabrikker et stort fabriksanlæg i den vestlige del af Aalborg ned til Limfjorden. Området har stået ubenyttet hen siden sommeren 2015, og er i dag Danmarkshistoriens største industrifredning.

“Vi går i vores stifteres fodspor med dette partnerskab.

Tietgen og vores grundlæggere, J.C. og Carl Jacobsen, er fra samme tid, og deres liv er nært forbundne.

Ringen sluttes, når vi åbner det nanobryggeri, og brygger lokal øl med lokale råvarer på den gamle spritfabrik sammen med Carlsberg Laboratorium, som vores stiftere kaldte kronjuvelen i Carlsberg,” siger Henrik Friis Fredvig.

Støtter også vildt kunstværk

Kunsten i den nye bydel har også en helt speciel forbindelse til Carlsberg. Ny Carlsbergfondet, der blev stiftet af Carl Jacobsen og hans hustru Ottilia, har bevilliget 10 millioner kroner til skulpturen Cloud City Aalborg af den argentinske kunstner Tomás Saraceno.

Cloud City Aalborg kommer til at bestå af 68 mangekantede og forbundne glasmoduler, der hver måler 4,5 meter i diameter.

Når de sættes sammen, vil værket nå en højde på 30 meter og danne en form inspireret af kumulusskyer.

Besøgende vil kunne træde ind i værket via taget på en bygning og bevæge sig rundt inde i værkets mange glasmoduler. Den samlede installation forventes at blive et markant vartegn for Aalborg og Danmark.

Det forventes, at nanobryggeriet åbnes sommer 2024.

Del artikel

Andre læser også