Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild konkurrence kommer til byen: Aalborg får tre nye broer næste år

Af Emil Kjær Jørgensen

På tværs af C.W. Obels kanal bliver der 2. juni næste år bygget tre broer i stål, beton og træ på bare syv timer af 30 nordjyske lærlinge, elever og studerende. Professionelle ingeniører, arkitekter og uddannelseskonsulenter fra hen henholdsvis Rambøll, COWI, Dissing+Weitling og 3F er dommere og kårer vinderbroen.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

En stor hyldest til erhvervsuddannelserne

Verdens Vildeste Brobyggere er en hyldest til kunsten at bygge broer, som Danmark er verdens førende i.

Men allervigtigst ønsker projektet at fremhæve de unge på byggeriets og industriens uddannelser – og skabe positive fortællinger om, hvad du som ung kan som erhvervsuddannet. Et ønske, som Aalborg Kommune deler og håber at være med til at opfylde:

“Jeg er rigtig glad for, at Aalborg som vært for Verdens Vildeste Brobyggere får hyldet alle dem, der er med til at skabe infrastruktur og broer, lige fra de erhvervsuddannede, de faglærte, de ufaglærte til ingeniørerne og arkitekterne”, siger Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter:

“Som værtsby håber vi at kunne bygge bro mellem virksomheder, lærlingene og vores folkeskoleelever, som kan blive inspireret til fremtidens mange uddannelsesmuligheder – og ikke mindst opleve på nærmeste hold, hvad du rent faktisk kan være med til at bygge, også med en erhvervsuddannelse i ryggen. Aalborg er i vækst, og antallet af virksomheder stiger. De unge er fremtiden, og virksomhederne har virkelig brug for dem til at bygge fremtidens infrastruktur – for eksempel i form af broer.”

Bagedysten – bare med broer

Verdens Vildeste Brobyggere forener konkurrence, uddannelsesmesse og folkefest. 2. juni er Aalborg og omegn inviteret til en festdag med nervepirrende brobygning på tid – det er ligesom bagedysten, bare med broer – koncerter og interviews og et stort, inspirerende messeområde, hvor gæsterne kan deltage i konkurrencer, 3D-printe og save, og samtidigt få information om relevante uddannelser og uddannelsesinstitutioner inden for byggeriet og industrien.

Verdens Vildeste Brobyggere blev afviklet første gang i 2021 i København. I år var Frederica værtsby, mens det for tredje gang afvikles i Aalborg 2. juni, 2023 kl. 10 – 22, hvor der skal bygges tre broer på tværs af C.W. Obels Kanal i Østre Kanalgade.

Arrangementet er åbent for alle, og der er gratis adgang hele dagen. Program for dagen offentliggøres løbende på brobyggere.dk.

Del artikel

Andre læser også