Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil styrke kvinder: Iværksættere bag Moneypenny går all-in på drømmen

Af Nathalia Hentze Nielsen

Kvinder investerer ikke i lige så høj grad som mænd. Det er et faktum.

Det er også et faktum, at der er to kvinder ved navn Linnéa Schmidt og Ann-Christina Lykke Motzfeldt, som er på en mission for at ændre dette.

Sammen har de skabt Moneypenny; et fællesskab, der hjælper kvinder til at tage magten over deres økonomi.

Siden de mødtes første gang i 2017 har venskabet og den fælles drøm udviklet sig til flere bøger om investering, en Facebook-gruppe med 56.000 kvinder og investeringscaféer.

Det er kun starten, fordi makkerparret har endnu større ambitioner.

I efteråret lancerer de et ny medlemskab, hvor man får adgang til webinarer, kurser, fysiske meet-ups til investeringscaféer, børsnyheder, inspiration og meget, meget mere.

At gå fra at arbejde med projektet på deltid til at sige ens fuldtidsarbejde op og gå all-in på virksomheden, er en stor beslutning, og der har været mange ting de to iværksættere har skulle have styr på.

For at blive godt rustet er de via BusinessAalborg blevet præsenteret for et IværksætterDanmark Next Step-forløb. Her kan nyetablerede iværksættere få tilskud til at skaffe sig ny viden, der kan løfte forretningen.

“Der er så mange ting, vi gerne vil. Det har været et kæmpe skifte mentalt at gå fra at have det som en hobbyvirksomhed til at tænke det som big business.

Gennem Next Step forløbet har vi fået hjælp af BusinessAalborgs iværksætterkonsulent Malene Gade Pedersen. Hun har hjulpet os med at tidsoptimere, tænke strategisk og opbygge vores forretning,” fortæller Ann-Christina Lykke Motzfeldt.

Før vi kommer til det givende mentorskab, bliver vi dog nødt til at skrue tiden lidt tilbage.

Et godt match

Vi møder Linnea og Ann-Christina på Comwell Hvide Hus, hvor de har sagt ja til et interview om deres igangværende iværksætterrejse.

Hvis vi skruer tiden tilbage fra før, I fandt sammen om Moneypenny, hvor var I da i jeres liv?

“Jeg er fra Sverige og flyttede til Danmark i 2015, hvor jeg arbejdede som forsker inden for kræft. Jeg købte en lejlighed sammen med min kæreste og igennem hele den købsproces gik det op for mig, at jeg ikke havde styr på renter eller penge for den sags skyld.

Min økonomi var okay, men jeg havde økonomisk angst, og da jeg forsøgte at finde et forum for sparring, var det primært mænd, der var til stede. Tonen var noget anderledes.

Vil styrke kvinder: Iværksættere bag Moneypenny går all-in på drømmen

Jeg havde været med til at starte et af de største fora for investering i Sverige, men der fandtes ikke noget lignende i Danmark. Derfor startede jeg Facebookgruppen ‘Moneypenny – Kvinder som investerer’,” forklarer Linnéa.

Facebookgruppen har gennem årene hjulpet tusindvis af kvinder med svar på deres spørgsmål om økonomi og investering, men den har også givet et endnu bedre afkast; nemlig venskabet og partnerskabet mellem Linnéa og Ann-Christina.

“Jeg startede med at investere tilbage i 2008 og har været gennem mange forskellige faser. På et tidspunkt glemte jeg, at jeg havde et depot, men jeg fik mere og mere interesse for det. Det var mega sjovt, at de penge jeg havde tjent, kunne tjene nye penge.

Der var ikke rigtig nogen, jeg kendte der investerede, og jeg følte, jeg manglede et fællesskab. Derfor begyndte jeg at finde små Facebook-grupper, og endelig stødte jeg på Moneypenny-gruppen. Jeg tænkte med det samme “Yes! Det er lige, hvad jeg har manglet””, siger Ann-Christina.

De to mødtes første gang i 2017, og kemien var der med det samme.

“Jeg synes, hun var mega sej. Vi var et godt match på mange måder og drømte om de samme ting,” tilføjer Ann-Christina.

Den fælles drøm var et ønske om at træde ud af hamsterhjulet og være sin egen chef, men også rent idealistisk at styrke kvinder gennem deres økonomi.

Går all-in på hjertebarnet

Nu siger kalenderen 2023, og begge kvinder er et nyt sted i livet.

Linnéa har opsagt sit fuldtidsjob på Aalborg Universitetshospital, og Ann-Christina drosler ned som selvstændig art director, så de kan dedikere al deres tid til hjertebarnet MoneyPenny.

Deres håb er, at kvinderne i Facebook-gruppen har fået så meget ud af det, at de kan se værdien i et medlemskab – og gerne vil investere i iværksætterne bag, så de kan fortsætte med at udbrede kendskab til privatøkonomi og investering.

Udover de cirka 56.000 medlemmer i gruppen vil de også gerne nå ud til mange flere mennesker, heriblandt mænd der også kan få værdi af deres bøger om investering. Hvordan de skaber kendskab til Moneypenny, er også en udfordring, de har benyttet Next Step forløbet til at løse.

“Vi har kun haft organisk vækst og aldrig betalt for annoncering på sociale medier, så vi har haft brug for sparring til den form for markedsføring,” siger Linnéa.

Vil styrke kvinder: Iværksættere bag Moneypenny går all-in på drømmen

Den anden del af forløbet er gået til mere hardcore forretning og at få optimeret en masse processer. Målet er at få nok økonomi og luft i virksomheden til at betale eksperter til at holde oplæg og generelt holde flere fysiske events og foredrag.

“Malene har været vores mentor, og hun er kommet med en masse gode idéer til, hvor vi kan søge penge, og hvordan vi laver en udviklingsplan.

Hun har delt ud af sine egne erfaringer som selvstændig, og ja, vi kan kun sige, at vi har være sindssygt glade for hende. Vi har fået meget ud af at snakke med hende, og booker stadig møder med hende selvom forløbet er overstået,” supplerer Ann-Christina.

De er begge enige om, at forløbet har boostet deres forretning enormt meget, og de har endda gjort brug af flere af BusinessAalborgs tilbud og events.

“Nogle gange har vi talt om, det virkelig er rigtigt, at vi får al denne hjælp helt gratis,” siger Linnéa med et grin.

Moneypenny medlemskabet går i luften i efteråret på Moneypenny and more.

Læs mere om BusinessAalborgs gratis iværksættertilbud her.

Del artikel

Andre læser også