Vil fylde Kildeparken:Unge Aalborg-drenge henter topnavne til stor fest

Skrevet af: Michael Qureshi
Gilli og Kesi hitter på Spotify sammen med nummeret Adios
Foto: PR (Montage)
Gilli og Kesi hitter på Spotify sammen med nummeret Adios Foto: PR (Montage)

Med to hits aktuelt på Spotify’s Top 50-liste er Gilli et af de varmeste navne i dansk musik lige nu.

Det samme er Kesi. Jamaika er spået til at blive det næste store inden for den genre af hip hop, som har erobret Danmark de seneste år.

Lørdag den 20. august er de sammen med en masse andre samlet til et brag af et arrangement i Kildeparken.

Sommer Jam Festival 2016 samler nogle af de største hip hop-navne i landet og krydrer det med en masse andre fede aktiviteter på dagen.

Den her slags events plejer der at være pengestærke virksomheder i musik- og koncertbranchen bag. Når man ser på navnene er det nærmest sensationelt, at det ”bare” er en gruppe unge Aalborg-knægte i 20’erne, som står som arrangører.

Gilli i Aalborg
Gilli er et af de hotteste navne i den danske musikbranche

Pre-Party er et nystartet event- og rejsebureau, der debuterer på den store scene i Nordjylland med Sommer Jam 2016.

De har lagt mange timer, telefonopkald og bedende øjne i at sikre et spækket program, som bør appellere til rigtig mange unge i Aalborg og omegn.

Så hvad er hemmeligheden bag det at hente navne som Gilli og Kesi til Aalborg, hvor de to stjerner endda helt unikt kommer til at optræde på scenen sammen? De har nummeret Adios på top-chart listen på Spotify.

”Det har virkelig været en hård kamp. Vi har været i kontakt med så mange folk i musikbranchen. Vi har talt med et hav af managers. Nogle har hjulpet os mere end andre. Men vi har brugt vores netværk maksimalt. Heldigvis har det hårde slid båret frugt med det program, vi kan præsentere. Nu håber vi, at Aalborg kvitterer med at støtte op og købe billet til festen,” lyder det fra Jeansi Muambi, der en af indehaverne af bureauet Pre-Party.

Han understreger, at der er ingen stærke pengemænd bag projektet, og derfor har drengene i 20’erne med skole og jobs ved siden af selv skrabet sammen og lånt sig til finansieringen.

”Vi tager da en chance med det her. Det har ikke været let at finansiere det selv. Men Sommer Jam er et arrangement, vi også laver for at belyse alt det talent, der er i Aalborg og omegn. Der er flere Aalborg-kunstnere, der også kommer på scenen den 20. August, så man også får en fornemmelse af undergrundskulturen her i byen,” forklarer Jeansi.

Kildeparken Aalborg
Kesi og Gilli kommer til at optræde sammen på scenen i Kildeparken

Pladeselskabet Hundred Records er medarrangør af den store fest i Kildeparken. Rodney er indehaver af selskabet, som han selv kalder for et musik-kollektiv. Han mener, at der er plads til, at der kommer i højere grad fokus på talenterne i undergrundsmiljøet i Aalborg.

“Vi skal ikke komme alt for langt efter København og Aarhus på det punkt. Vi synes selv, at der har manglet arrangementer og events som det her i Aalborg. Vi er godt klar over, at Aalborg Kommune kommer med Metropol en uge efter os, men det er lidt pudsigt, at den er kommet i stand, efter vi havde en indledende dialog med kommunen om den her festival. De kunne dog ikke støtte os, fordi vi var en privat virksomhed, og kort tid efter meldte de selv ud med stort set samme koncept,” forklarer Rodney.

Billetprisen på 100 kr. for indgang til en hel dags fest i Kildeparken bør ikke afskrække de fleste unge, når man tænker på de navne, der kommer og optræder. Meningen er, at lige fra man kommer ind i Kildeparken, skal man føle, at man er et helt andet sted.

”Det bliver lidt som at træde ind i en ghetto, når man kommer ind i Kildeparken. Nu ved jeg godt, at en ghetto ofte associeres med kriminalitet og bandemiljø, men der er altså noget sammenhold og talent i en ghetto. Det forsøger vi også at sætte fokus på. Der bliver blandt andet rap-battles, grafitti og en del andet fedt,” forklarer Jeansi.

Gilli og Kesi er formentlig de navne, som det brede publikum kender bedst. Lord Siva er faktisk fra Aalborg og banker på hitlisterne. Det samme gør Jamaika, som er en hitmager i svøb.

”I vores verden siger vi, at han popper for sygt. Jamaika er spændende at følge. Han har en lidt anden lyd, og hans musik er meget ægte. Når han synger om at sidde i fængsel, så har han rent faktisk prøvet det. Så ved man, at det ikke er pis. Han kan både rappe og synge,” forklarer Rodney fra Hundred Records.

Kildeparken i Aalborg
Jamaika er et nyt upcoming navn i hip hop miljøet

Køb din billet til 100 kr. – klik her

Læs mere om de forskellige kunstnere der er optræder i Kildeparken

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.