ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vilde planer for Gaden: Vil poste 40 mio. kr. i at forvandle Jomfru Ane Gade

Af Michael Qureshi

En kæmpe forvandling af Danmarks mest kendte bargade er under opsejling. Jomfru Ane Gade skal forvandles til andet end bare natteliv og druk. Det skriver Ekstra Bladet.

Med opbakning fra blandt andet REKOM, som ejer langt de fleste barer og natklubber i Gaden, så er en række aktører klar til at poste mere end 40 mio. kr. i at give Gaden nyt liv.

Planen er, at den 300 meter lange gade skal overdækkes med et gennemsigtig glas-materiale, og flere restauranter skal ind.

“Vi vil gerne væk fra kun at have åbent om natten, men i stedet blive mere som i gamle dage.

Jeg er sikker på, at mange husker Jomfru Ane Gade som et sted, man både kunne bruge dag og nat og af både børn og voksne, siger Henrik Foget Jensen, indehaver af Zwei Grosse Bier Bar, til Ekstra Bladet.

Borgmester vil have flere caféer- og restauranter

Tidligere på året løftede Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også sløret for, at man fra kommunens side gerne ser, at Jomfru Ane Gade udvikler sig i en retning, hvor der er plads til flere aldersgrupper.

“Noget af det, vi kan gøre, er at have en dialog med restauratørerne omkring, hvad der skal til for at løfte Gaden.

Noget af det, jeg gerne vil inspirere til, er at få flere café- og spiserestauranter derned, så vi får et andet udtryk og mere liv, også i dagtimerne. Det, tror jeg, vil være rigtigt godt,” sagde Thomas Kastrup-Larsen til TV 2 Nord.

På et stormøde i dag tirsdag vil dem med interesser i Jomfru Ane Gade diskutere, hvordan man forvalter en investering på 40 mio. kr. bedst.

Arkitektfirmaet Rambøll har allerede udarbejdet et projekt, hvor Gaden overdækkes med glas, og kan blive mere moderne “strøg”, som man kender fra andre europæiske storbyer.

Del artikel

Andre læser også