Vil forkæle Aalborg igen: Restaurant Mest på trapperne med nyt koncept

Skrevet af: Michael Qureshi
Mette og Stefan overtager Svalegaarden per 1. juli 
Foto: Facebook
Mette og Stefan overtager Svalegaarden per 1. juli Foto: Facebook

“Jeg synes, det er fantastisk, at Aalborg endelig har fået sit klassiske franske køkken. Mest er kvalitetsbevidste, professionelle og serverer mad hvor man virkelig får value for money – og gourmet for money – faktoren er helt i top.”

Således skrev gastromand.dk i en anmeldelse af restaurant Mest i Brandstrupsgade. Året var 2010. Mest havde overtaget den lille hyggelige restaurant fra Pingvin og erobrede Aalborg på ingen tid.

Restauratørerne Mette og Stefan forkælede aalborgensere, der ville have en lidt anderledes spiseoplevelse i 9000. Men fire år senere sluttede eventyret.

Parret skulle være forældre, og de vurderede ikke, at det kunne forenes med et liv, der var dedikeret til et ”andet barn” – nemlig restauranten.

Nu er de sådan for alvor tilbage igen. Bare i nye rammer og med et lidt andet koncept.

Fra 1. juli overtager Aalborg-parret de lækre lokaler i Svalegaarden i Hasseris. Her kan man booke sit bryllup, fest eller andre glædelige begivenheder og være helt sikker på, at maden er i gourmet-klassen.

Mette og Stefan har ikke glemt at lave mad, selv om de er blevet forældre til en pige, der fylder to år lige om hjørnet.

Faktisk har de ikke været helt ude af branchen siden lukningen af restauranten. De har stadig leveret catering og ikke mindst kantineløsninger. Blandt andet har de leveret en lækker frokostordning til den store Aalborg-virksomhed Nowaco.

Nu kommer der mere volumen på alle mulighederne, fortæller den ene halvdel Stefan Klausholm Petersen.

”Som udgangspunkt driver vi den forretning, vi kører i dag, videre bare i lidt større omgivelser. Ved at rykke ind på Svalegaarden kan vi nu gøre flere af de ting, vi var begrænset af nede på restauranten. Det var et lille køkken, og vi kunne udelukkende køre a la carte. Nu kan vi åbne op for nogle oplevelser i flere forskellige varianter.”

Hvilke oplevelser kan der være tale om?

”Vi kan køre noget undervisning for folk, der gerne vil lære lidt mere om at kreere lækker mad. Vi har en tanke om at lave noget social dining, hvor tilmeldte bliver sat ved tilfældige borde. Så er det lige meget, om du kommer som single, par eller i grupper. Så kan du pludselig falde i snak med helt fremmede mennesker.

En af mine gode kammerater Brian Mark Hansen er køkkenched på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Så kommer han forbi, og så laver vi en Søllerød Kro aften. En anden kammerat er en af de bedste på asiatisk mad i landet, så bliver det et tema. Og så vil der selvfølgelig også en traditionel restaurant Mest aften. En aften med en fem retters menu. Der er bare en helt anden bane at spille på med de her større lokaler.”

Hvorfor har I valgt at overtage forpagtningen af Svalegaarden?

”Vi solgte som bekendt vores restaurant for nogle år siden, fordi vi fik vores datter. Siden har vi så kørt selskaber ud af huset og den her kantineordning. Vi har kun haft et lokale i vores kælder, som selvfølgelig har været godkendt af alle myndigheder. Men det har jo begrænset vores muligheder for at tage flere ind på samme tid. Mange har også spurgt på en totalløsning på selskaber, men vi har ikke haft muligheden for at hjælpe med lokaler. Alt det kan vi klare nu.”

Hvad kan en virksomhed forvente, hvis de vil have jer til at stå for deres frokost-ordning?

”Som det er i dag findes der mange løsninger for virksomheder på frokost-delen, og der findes også rigtig mange dårlige løsninger. Vi kan tilbyde meget af det, vi stod for nede på restauranten. Vi får stadig leveret frisk fisk fra det samme sted, og vi har fokus på kvaliteten på råvarerne. Vi tager altid en dialog med kunden, og hvis de har ønsker om fokus på økologi eller knap så fed mad, så løser vi det.”

Mest i Aalborg
Foto: Facebook

Det er ikke sådan, at I har fortrudt, at I solgte restauranten?

”Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning. Selvfølgelig har der været et afsavn i forhold til vores dejlige gæster dernede. Der var altid en fed stemning, og den kan vi da godt savne. Men det var tiden, vi brugte på det. Vi kunne ikke få det til at hænge sammen med et familieliv. Når man har en a la carte restaurant, der er så lille, så var vi nærmest begge to nødt til at være der hver eneste aften, og så ville det gå ud over tiden med vores datter.”

Hvordan har I ellers fulgt med i udviklingen af branchen i Aalborg, siden I lukkede?

”Jeg er imponeret over, hvor mange a la carte restauranter, der efterhånden er i byen. Der er enormt mange siddepladser lige nu, men der er også kommet mere kvalitet igennem de sidste tre-fire år. Det har helt sikkert højnet spiseoplevelsen generelt i Aalborg. Jeg er imponeret over, hvor mange der hænger i. Jeg synes også, der har været en række gode initiativer. F.eks. NM (Nordjysk Mad) var et godt initiativ.”

Du kan læse mere om frokost-ordningen til din virksomhed her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.