Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vil forkæle Aalborg igen: Restaurant Mest på trapperne med nyt koncept

Af Michael Qureshi
Mette og Stefan fra dengang de overtog Svalegaarden i 2016
Mette og Stefan fra dengang de overtog Svalegaarden i 2016

“Jeg synes, det er fantastisk, at Aalborg endelig har fået sit klassiske franske køkken. Mest er kvalitetsbevidste, professionelle og serverer mad hvor man virkelig får value for money – og gourmet for money – faktoren er helt i top.”

Således skrev gastromand.dk i en anmeldelse af restaurant Mest i Brandstrupsgade. Året var 2010. Mest havde overtaget den lille hyggelige restaurant fra Pingvin og erobrede Aalborg på ingen tid.

Restauratørerne Mette og Stefan forkælede aalborgensere, der ville have en lidt anderledes spiseoplevelse i 9000. Men fire år senere sluttede eventyret.

Parret skulle være forældre, og de vurderede ikke, at det kunne forenes med et liv, der var dedikeret til et ”andet barn” – nemlig restauranten.

Nu er de sådan for alvor tilbage igen. Bare i nye rammer og med et lidt andet koncept.

Fra 1. juli overtager Aalborg-parret de lækre lokaler i Svalegaarden i Hasseris. Her kan man booke sit bryllup, fest eller andre glædelige begivenheder og være helt sikker på, at maden er i gourmet-klassen.

Mette og Stefan har ikke glemt at lave mad, selv om de er blevet forældre til en pige, der fylder to år lige om hjørnet.

Faktisk har de ikke været helt ude af branchen siden lukningen af restauranten. De har stadig leveret catering og ikke mindst kantineløsninger. Blandt andet har de leveret en lækker frokostordning til den store Aalborg-virksomhed Nowaco.

Nu kommer der mere volumen på alle mulighederne, fortæller den ene halvdel Stefan Klausholm Petersen.

”Som udgangspunkt driver vi den forretning, vi kører i dag, videre bare i lidt større omgivelser. Ved at rykke ind på Svalegaarden kan vi nu gøre flere af de ting, vi var begrænset af nede på restauranten. Det var et lille køkken, og vi kunne udelukkende køre a la carte. Nu kan vi åbne op for nogle oplevelser i flere forskellige varianter.”

Hvilke oplevelser kan der være tale om?

”Vi kan køre noget undervisning for folk, der gerne vil lære lidt mere om at kreere lækker mad. Vi har en tanke om at lave noget social dining, hvor tilmeldte bliver sat ved tilfældige borde. Så er det lige meget, om du kommer som single, par eller i grupper. Så kan du pludselig falde i snak med helt fremmede mennesker.

En af mine gode kammerater Brian Mark Hansen er køkkenched på Michelin-restauranten Søllerød Kro. Så kommer han forbi, og så laver vi en Søllerød Kro aften. En anden kammerat er en af de bedste på asiatisk mad i landet, så bliver det et tema. Og så vil der selvfølgelig også en traditionel restaurant Mest aften. En aften med en fem retters menu. Der er bare en helt anden bane at spille på med de her større lokaler.”

Hvorfor har I valgt at overtage forpagtningen af Svalegaarden?

”Vi solgte som bekendt vores restaurant for nogle år siden, fordi vi fik vores datter. Siden har vi så kørt selskaber ud af huset og den her kantineordning. Vi har kun haft et lokale i vores kælder, som selvfølgelig har været godkendt af alle myndigheder. Men det har jo begrænset vores muligheder for at tage flere ind på samme tid. Mange har også spurgt på en totalløsning på selskaber, men vi har ikke haft muligheden for at hjælpe med lokaler. Alt det kan vi klare nu.”

Hvad kan en virksomhed forvente, hvis de vil have jer til at stå for deres frokost-ordning?

”Som det er i dag findes der mange løsninger for virksomheder på frokost-delen, og der findes også rigtig mange dårlige løsninger. Vi kan tilbyde meget af det, vi stod for nede på restauranten. Vi får stadig leveret frisk fisk fra det samme sted, og vi har fokus på kvaliteten på råvarerne. Vi tager altid en dialog med kunden, og hvis de har ønsker om fokus på økologi eller knap så fed mad, så løser vi det.”

Mest i Aalborg
Foto: Facebook

Det er ikke sådan, at I har fortrudt, at I solgte restauranten?

”Der er ingen tvivl om, at det var den rigtige beslutning. Selvfølgelig har der været et afsavn i forhold til vores dejlige gæster dernede. Der var altid en fed stemning, og den kan vi da godt savne. Men det var tiden, vi brugte på det. Vi kunne ikke få det til at hænge sammen med et familieliv. Når man har en a la carte restaurant, der er så lille, så var vi nærmest begge to nødt til at være der hver eneste aften, og så ville det gå ud over tiden med vores datter.”

Hvordan har I ellers fulgt med i udviklingen af branchen i Aalborg, siden I lukkede?

”Jeg er imponeret over, hvor mange a la carte restauranter, der efterhånden er i byen. Der er enormt mange siddepladser lige nu, men der er også kommet mere kvalitet igennem de sidste tre-fire år. Det har helt sikkert højnet spiseoplevelsen generelt i Aalborg. Jeg er imponeret over, hvor mange der hænger i. Jeg synes også, der har været en række gode initiativer. F.eks. NM (Nordjysk Mad) var et godt initiativ.”

Du kan læse mere om frokost-ordningen til din virksomhed her

Del artikel

Andre læser også