Vil forhindre flere ulykker: Har du set hegnet langs Havnefronten?

Skrevet af: Michael Qureshi

I et par uger i træk har Nordjyllands Politi været kaldt ud til folk i nød, der er faldet i vandet langs Aalborgs Havnefront.

Senest var det en kvinde, som var faldet i vandet i Østre Havn-området, og kun held og snarrådige folk gjorde, at det ikke gik helt galt.

For hun kunne i netop det område ikke komme op af egen hjælp, og derfor har A. Enggaard, der byudvikler området, igangsat et initiativ med en midlertidig løsning.

Det fortæller projektudviklingschef hos A. Engaard Anton Hessellund til MigogAalborg.

“I området tæt på Limfjordsbroen er der sat de her specielle orange trappestiger op, så man selv kan komme op af vandet, hvis det skulle gå galt.

Dem har vi også bestilt til området omkring Østre Havn, men der er en leveringstid på dem.

Derfor har vi valgt en midlertidig løsning med et hegn, så vi forhåbentligt kan være medvirkende til, at der ikke sker flere uheld, hvor folk falder i vandet,” fortæller Anton Hessellund.

Mange mennesker flytter ind i området

A. Enggaard står for byggeriet og byudviklingen i hele Østre Havn, som er blevet af Aalborgs nye attraktive områder.

Tidligere har man sat reb og andre former for redningsposter omkring kajen ud til Limfjorden.

Men med mange flere mennesker der flytter ind i området, så har man haft et klart ønske om også at etablere redningsstigerne.

“Alle tiltag vi kan gøre for at folk føler sig mere trygge er vigtige for os. Ved at sætte hegnet op, så er det i hvert fald en slags sikkerhedsforanstaltning for, at folk ikke falder i vandet,” slutter Anton Hessellund.